hvem er et dårlig forbilde?

I det siste har fokuset på kropp blitt større enn noen sinne. Ikke bare fokuset på kropp, men også hvem det er som påvirker unge i dag. Hvem er det som påvirker de unge? Bloggere er de som får gjennomgå mest, det er de som må ta det meste av skyld når det kommer til spiseforstyrrelser og unge med dårlig selvtillit. Det er så utrolig teit å lese alle innleggene hvor folk åpenlyst legger skylden på tynne, veltrente bloggere for at unge i dag nekter å spise opp middagen sin eller spise godteri i helgene. Er det helt ærlig kun bloggere som poserer halvnakne? Er det kun bloggere som er tynne, har store pupper, har operert seg?

Om unge virkelig blir så påvirket som folk skal ha det til, så har de ingenting på nettet å gjøre. Da er de rett og slett enda for unge til å bli introdusert for resten av verden. Hold de innesperret bak fire vegger! Jeg kan skjønne at det er lett å droppe lørdagsgodtet fordi man selv ikke ønsker å stappe i seg sukker, men bare fordi man har sett en tynn blogger. . . Get real. Det er ikke normal oppførsel. Hva med å legge skylden på den tynne jenta du gikk forbi i byen som gikk kledd i kun magetopp og en liten shorts? Er ikke hun med på å få opp kroppspresset? Jeg mener, selv om hun ikke er blogger eller poserer i et blad eller på TV?

Og når vi snakker om operasjoner. . . “det er ikke perfeksjon om du er operert” okei SERIØST? Hvem bestemte at perfeksjon ikke gjelder om man har tatt silikon eller botox? Dere skulle bare visst alle kjendiser som har operert seg, tro meg, dere hadde fått et sjokk. Det kan være den kjendisen du så bilde av i går og tenkte “ååh hun er så perfekt skulle ønske jeg så sånn ut, tenk å være så NATURLIG pen”. Det kan være akkurat henne som har fjernet fett, tatt silikon (man trenger ikke alltid få mega-pupper av silikon vet dere), fylt ansiktet og lepper med botox og fikset litt på nesen. Tenk litt på det neste gang du dømmer noen du vet har operert seg, foran noen du ikke er sikker på om har fått noe gjort med utseendet. For du vet, det er vanskelig å se på en person og med en gang kunne si “hun har operert seg”. Så bra blir faktisk resultatet når du velger å legge deg under kniven, i de fleste tilfeller.

Nei, i dag er det tydeligvis mer akseptabelt å være overvektig, ellers er du et dårlig forbilde. Bruker du XS, legger ut bilder av deg selv hvor det vises at du er tynn, så er du et dårlig forbilde og øker kroppspresset. Du får unge til å ville bli som deg. Du får unge til å sulte seg. Du får unge til å trene seg ihjel. Du får unge til å bli psykisk syke. NEI NEI OG NEI. Det er ikke sånn det er. Alle er ansvarlige for seg selv, og for unge under 16 år er det foreldrenes jobb å skåne barna sine og lære dem opp. Det er ikke rett at det er bloggere som ha skyld for alt dette.Det er ikke rett at noen i det hele tatt skal ha skyld for dette! Det er ikke rett at det er mer “rett” å være en str XL i stedet for en XS. Du kan være et godt forbilde uansett klesstørrelse og uansett hvordan du velger å kle deg!

Ja, irritasjonen tok litt overhånd i dag og jeg har bare klikket i vei på tastaturet. Håper det i alle fall ga litt mening! Haha.

Bildene er fra gårdagens episode av bloggerne, faktisk! Haha er så rart å se tilbake på bildene, (og klippet) for jeg synes jo at jeg har forandret meg en god del siden da. . . Ååh som jeg savner å kunne gå ute i kun en tynn genser! Og kanskje hårfargen. . .? Nei nå må jeg slutte, brunette 4ever! . . . Hvertfall til sommeren om ikke annet.






5 kommentarer
    1. Jenter er serriøst si eiga verste fiende. Det er så lett å klikke seg inn på bloggar, søke opp bilder av kjendisar eller sjå på venninner og sammenlikne seg, nåke som blir heilt feil. Alle er forskjellige, og den einaste ein burde sammenlikne seg sjølv med er faktisk seg sjølv. Berre fordi nåken legger ut eit lettkledd bilde og ser smashing ut betyr det ikkje at dei oppfordrar til nåke som helst. Er heilt enig med deg! Og jenter burde virkelig slutte å sammenlikne seg sjølv med andre, og heller fokusere på sitt eige speilbilde og ka ein er fornøgd med, med seg sjølv! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg