barn på internett

Det er jo ingen hemmelighet at jenter alt fra 10-14 år i dag er mer aktive på det o-store internett enn det vi var på den alderen. Såklart forståelig, i og med at internett blir mer brukt i dag og apper og smarttelefoner ikke eksisterte på den tiden. Jeg skriver om dette er fordi jeg håper foreldre følger med på hva barna deres gjør. Om du har en jente som er aktiv både på snapchat, instagram og facebook, så bør du ha konto selv på disse plassene og følger med. Jeg ser egentlig på det som en selvfølge.

Jeg følger noen “småjenter” på instagram og har fra tid til annen droppet innom andre, og noen ganger blir jeg oppriktig satt ut av både hva jeg leser og ser. Jeg skal faktisk gi dere noen eksempler på hva man kan komme over;

– Jenter ned i 14-15 årsalderen (og sikkert yngre) som legger ut lettkledde bilder. Lettkledd i form av hipster/boxer og en minimal overdel, eller bilder hvor det lille av pupper de har fått er presset opp til det maksimale. Har også vært vitne til ei som hadde blogg hvor samme bildene kom frem. Dette synes jeg ikke er greit.

– De legger ut bilder med quotes (altså sitat) som indikerer at de enten ikke har det bra, ikke er bra nok, ikke har venner, at ingen liker dem – dere skjønner tegninga. Bilder som tydelig viser et rop om hjelp.

– De er slemme med hverandre. Egentlig ikke noe mer å si om den saken – de kan være frekke og kommenterer stygt. Som om ikke de er nok presset i dagens samfunn når det kommer til utseende, klær og alt annet.

– Eller så legger de rett og slett ut bilder hvor andre skal komme med komplimenter, noe som også kan ha motsatt effekt. “lik dette bildet om du liker meg” er typiske innlegg man kan finne.

Jeg håper alle foreldre følger med. Det er så viktig når de er såpass unge. Jo eldre de blir – jo mer blir telefonen livet deres. I tillegg må man ikke glemme hvilke mennesker de kan komme over, for eksempel på chatteprogram eller noe så “enkelt” som instagram. Noe som også får meg til å komme til neste punkt: ikke la barna deres ha åpen instagram, for alt i verden. Skal de være på instagram burde den være lukket og kjenne alle brukerne som følger dem. Man vet aldri. Samme gjelder snapchat!! 

Jeg skal ikke utelukke guttene, for de har jo såklart kontoer der de også – det er bare at jentene er på et helt annet nivå har jeg sett. Hovedregelen burde være: har du barn som har brukere på apper eller nettsider burde du enten være der å følge med, eller slette brukeren deres. Better safe than sorry, tenker nå jeg. For som sagt; man vet aldri.

Man kan ikke kontrollere alt de gjør, sånn er det bare. Men man kan ta over kontrollen litt om man er klar over hva de holder på med.

unnet meg litt nytt

I og med at sommeren er over – og fordi jeg fikk skattepenger for ikke så alt for lenge siden – så unnet jeg meg litt nytt. Litt nye sko, jakker, buker og småting. Den sorte buksen jeg har på meg er fra Gina Tricot i modellen Molly og er seriøst den beste buksen jeg vet om. Holder godt på fargen og har masse stretch, så koster den bare 299kr! Har også bestilt meg litt småting fra ebay jeg skal vise dere en annen gang. Ellers trengte jeg alt – faktisk! Har begynt med noen regler når jeg shopper nå:

– Om det er på salg, spør deg selv: ville jeg kjøpt det på fullpris? Om ja, kjøp det.
– Se for deg hva du skal bruke til plagget og om du har ting å kombinere det med. Om du ikke klarer det, dropp det.
– Ta en tur gjennom klesskapet å se om du har noe lignende som det du kjøper. Det er ikke vits å ha 5 plagg som er basically like – med mindre det er sorte bukser da, kan aldri få nok sorte bukser.

Her ser dere i alle fall hva som var i den siste pakken min fra nelly!

Trenchcoat HER, har denne i sort også! Og den finnes i navy og beige. Den har det deiligste stretch-stoffet og passer til det meste.

Lang bomberjakke HER. Jeg har trengt en helt enkel jakke og denne var perfekt!

Klokke HER

Nike Air Force HER // Nly Shoes hvite sneakers HER

om jeg skal være så gæmlis å si det

Idag har vært en middels dag. Jeg har lenge vært plaget med pcen min som jeg kjøpte i fjor rett over nyttår. Eller kanskje jeg bare rett og slett fikk som fortjent med tanke på at jeg kjøpte HP? Jeg skal aldri være så dum igjen. Aldri. Jeg visste HP var no good men likevel tenkte jeg mer på pengeboka enn kvalitet.

I alle fall – i ett og et halvt år nå har jeg vært lynforbanna på elkjøp. Jeg kan skjønne at de kan gjemme seg bak lover og regler, men er det ikke mer viktig å holde kundene fornøyde? Jeg har vært alt annet enn fornøyd og har kjeftet på dem opptil flere ganger, og jeg hater å kjefte.. Man skulle i alle fall tro at de ville ha fornøyde kunder og kunne fikse opp på egenhånd uten å måtte gå gjennom feks HP. “vi følger forbrukerkjøpsloven” er en fin ting å kunne si når man ikke ønsker å hjelpe kundene selv. Jævla irriterende, men synd for dem som taper kunder på slik oppførsel.

Nå har jeg fått meg ny pc, heldigvis en av rette merket (asus <3 <3 <3). Så nå kan jeg begrave elkjøp for en lang lang tid og aldri dra tilbake dit. Om jeg skal være så gæmlis å si det, makan til kundebehandling.

Haha altså okei det bildet her er jo overhodet ikke passende til teksten, men kan skylde på at dagen har blitt bedre. Jeg fikk ut litt frustrasjon på han stakkars fyren som ikke bare hadde valgt å begynne å jobbe på elkjøp, men også valgte å stille seg bak kassa idag. Og jeg skal snart ut å jakte på pokemon.

before and after

På lørdagen var jeg som nevnt hos frisøren og jeg er så utrolig fornøyd! Myye kortere, tynnere og mørkere. Som alltid tynner jeg det ut noe helt sykt for jeg har alt for mye hår, så kan vel si at ca halve håret mitt lå igjen hos frisøren. Er fornøyd med at jeg turte å ta ca 20cm av lengden, for det er sykt lenge siden sist jeg hadde det på lengde med det her. Neste gang skal jeg få det enda kaldere – så det gleder jeg meg til!

Det er deilig med kort hår og ikke minst friskt hår! Og ja jeg er klar over at det er folk som har kortere hår enn det her.. Men for meg er det kort, som så å si alltid har langt hår.


materialistisk lykke

Goooood søndag! Jeg har vært våken i to timer allerede og er snart på tur ut døra for søndagsmiddag hos tante og onkel. Var på jobb i natt og ikke hjemme før nærmere 6, så at jeg var oppe kl 12 var litt i tidligste laget. Men det funker, om det hjelper på at jeg sovner tidligere i dag. I går var jeg også hos frisøren og fikk ekstrem makeover, viser dere bilder senere – jeg er sååå fornøyd!!

Så ville jeg vise dere noen nye ting jeg har fått! Jeg er så sykt fornøyd, har ikke hatt highlighter så det var på tide at jeg anskaffet meg det. Øyeskyggen har jeg vurdert å kjøpe lenge og er veldig glad for at jeg valgte å gå for den. Kjempefine farger og den sitter godt! Trenger ikke å plages like mye som jeg gjør med øyeskyggen min fra H&M som er 2 år gammel, haha. Og sist men ikke minst: NYE LEPPESTIFTER <3 Jeg har kun brukt den lys rosa to dager på jobb og den elsket jeg. Matt og tørr på leppene uten at det ble ubehagelig. Linker til noen av tingene:

TheBalm nude eyeshadow palette: HER
TheBalm Mary Lou Manizer: HER
Real Techniques blush brush: HER
MaxFactor lipliner farge nr 6: HER
Beauty UK gloss lipstick i fargen plumalicious
Beauty UK matt lipstick i fargen snob
NYX matt lipstick i fargen euro trash

Føler meg veldig treg siden jeg ikke har hatt denne før nå.. Men nå slipper jeg i alle fall å kjøpe ny på i alle fall noen år siden den er så drøy i bruk! Kosten var også utrolig god, så den anbefaler jeg til bruk av highlighter og blush.

Her ble jeg veldig positivt overrasket av merket beauty uk som jeg aldri har hørt om før. Den lilla er en glossy leppestift som setter veldig fin farge og den rosa er matt og tørr, slik jeg liker en matt leppestift. NYX sin var også utrolig fin, men til å være en matt ble den ikke like tørr som den rosa slik jeg liker dem. Liplineren sitter som bare pokker og har den fineste fargen.

Swatches av leppestiftene og liplineren! På min ellers fine selvbruningshånd 🙂

hvordan person er jeg vol2

Nå tror jeg at jeg har fått tilbake en god dose motivasjon for å blogge. Så nå skal jeg gjøre mitt beste for å holde denne bloggen godt oppdattert. <3 Jeg har planlagt noen kommende innlegg og håper jeg klarer å skrive dem. Jeg har også planlagt noen personlige innlegg jeg ønsker å skrive, men der har jeg litt mer skrivesperre. Ikke bare er det vanskelig å skrive slike innlegg, som det i går, men jeg er også såpass pirkete at jeg blir sittende å lese gjennom hundre ganger før jeg er fornøyd.

Her har dere et lite innlegg for å bli liiiitt bedre kjent med meg! Lik innlegget om dere vil ha flere slike innlegg 🙂

Som passasjer er jeg. . . Ganske nervøs til tider, (spørs jo hvem jeg sitter på, da) men som regel mest fornøyd med at jeg slipper å kjøre selv, haha!

På ferie er jeg. . . Hun som helst ser at det eneste jeg trenger å bekymre meg for, er sand i trusa eller at vinden skal ødelegge håret. Jeg liker ikke å stresse når jeg er ute å reiser, og ser helst at jeg kan ligge med beina høyt – med god samvittighet! (helst med solbriller på og ved bassengkanten) Er heller ikke så stor fan av fylleturer og har derfor aldri vært på en eneste jentetur, mest fordi de fleste venninne mine ønsker slike ferier. Jeg tenker at er man på ferie, så skal man kose seg og slappe av – ikke ligge fyllesyk 11 av 14 dager.

Tyrkia 2014

På treningssenteret er jeg. . . Tja.. Tidligere var jeg hun som gjerne dro med 2-3 venninner, sto å snakket ved apparatene og treningsøktene ble på 2 timer – hvor 1 time ble brukt på å faktisk trene. Nå drar jeg helst alene så jeg slipper å bli distrahert! Eller med en venninne jeg vet motiverer i stedet for å distrahere. Blir kanskje ikke rett å si “nå” heller, i og med at jeg faktisk ikke har trent på leeenge.. Men ja, tankegangen har endret seg litt de siste årene!

På kino er jeg. . . Veeeldig sjelden, kun når det er viktige filmer! Som for eksempel Fast and Furious, Harry Potter og Twilight. Det er typiske filmer som drar meg mot kinoen.

Når jeg er på pcen. . . Kan du risikere å enten ikke få svar om du snakker til meg overhodet – eller så svarer jeg etter 1 minutt. Jeg blir alt for oppslukt i det jeg gjør.. Men i det siste har jeg brukt pcen mindre og mindre og latt telefonen gå varm heller, hehe. Jeg bruker kun pcen til å blogge og om jeg skal bestille noe, og det har blitt dårlig med begge deler i det siste.

På lørdagskvelden er jeg. . . Oi, det er så blandet. Enten har jeg bare lyst til å dra ut å drikke (som oftest) eller så vil jeg spille spill, se film, spise god mat og kose meg med godteri. MEN, det skal sies at i og med at jeg er på jobb annenhver lørdagskveld/natt ender jeg som oftest opp med alkohol de andre lørdagene.

Når jeg sminker meg. . . Jeg liker å tro at jeg bruker kort tid, i alle fall. Men når jeg står opp så bruker jeg ikke stort med tid faktisk. På med foundation, pudder og bryn! Bruker som oftest ikke mascara på hverdager. Men i helgene derimot, da kan jeg fort bruke en time (selv om jeg som oftest bruker kun 30 minutter på det meste) på å sminke meg, hehe.

På matbutikken er jeg. . . Å sende meg inn på en butikk for å handle når jeg har penger – ingen god plan.. Spesielt ikke på obs, oh my. Jeg blir gående å se på alle tilbudene og overbeviser meg selv om at jeg trenger alt. Eller så kan jeg ha de ukene hvor jeg sjekker alt av kalori-innhold før jeg putter det i vogna.

På shopping er jeg. . . Hun som helst ser på ting som er på salg, sånn at jeg føler jeg kan kjøpe dobbelt så mye. Jeg kjøper faktisk sjelden ting til fullpris, fordi jeg er opptatt av å spare der jeg kan spare 🙂 Good girl!

Bak rattet er jeg. . . Irritert på de jeg må dele veien med, som oftest. Jeg irriterer meg alt for lett over folk som 1. Bruker 1 minutt på å komme seg opp i fartsgrensen 2. ikke klarer å plassere seg i rundkjøringer 3. ikke klarer å holde seg oppe i fartsgrensen. Det hender jeg sitter alene i bilen og banner, eller rett og slett tyr til fløyta 🙂

På bussen er jeg. . . ALDRI. Med mindre jeg må.. Har ikke tatt bussen en eneste gang siden jeg fikk lappen tror jeg, hvis du ser bort fra når jeg har vært ute å reist. Jeg hater busser. Takler ikke å måtte stoppe på alle busstopp og stå ute å vente, haha.

På stranden er jeg. . . Veldig sjelden siden jeg er sjelden i syden. Men har jeg muligheten kan jeg gjerne tilbringe noen timer på stranden! 

På flyet er jeg. . . Som oftest rolig, men har funnet ut at med årene har jeg blitt mer nervøs, litt etter litt. Det kommer kanskje med årene? Haha..

«men dere er jo bare halvsøsken, sant?»

Å ha søsken som har andre foreldre har i alle år for meg vært litt vanskelig. Jeg føler meg på sett og vis som enebarn, selv om jeg har fire søsken. To hos mamma og to hos pappa. Eller for å være presis, “halvsøsken”, som veldig mange har en trang til å påpeke. Jeg står på en måte i midten alene, søskene mine har jo tross alt en hel familie jeg ikke er en del av genetisk sett. Også er de jo hverandre og de er hverandres “helsøsken”.

Misforstå meg ikke, for jeg er tonnevis fornøyd med de familiene jeg har og har kontakt med flere fra familiene til mine søsken. Besteforeldrene til to av søskene mine har i alle år vært som mine egne besteforeldre helt siden jeg var 6 år, alltid tatt meg godt imot og vært så veldig glade i meg. Og jeg er evig takknemlig for å enda ha en bestemor i Lofoten, og en bestefar som er veldig savnet da han nettopp gikk bort.. ♥

Men samtidig er det litt sårt å skulle stå her alene, på en måte. Og spesielt når man får slengt etter seg at man bare har halvsøsken. Jeg skjønner ikke hvor det kommer fra at det må poengteres når jeg omtaler dem som søsken. «men dere er jo bare halvsøsken, sant?» Hva får de ut av det? Hva er greia liksom? Er det ikke like mye søsken om man har forskjellige foreldre? Jeg kan skjønne de som spør og som faktisk lurer på om man er helsøsken, eller har samme foreldre. Men greia er de som må poengtere det. De som vet det veldig godt og ikke trenger å få det bekreftet. 

Jeg kjenner ikke jeg blir sur når det blir sagt, men jeg blir lei meg. Lei meg fordi jeg har hørt det så mange ganger, og spesielt fra folk som har helsøsken. Og selv om de kanskje ikke mener det sånn høres det nesten ut som de sier det på en nedverdigende måte. Og man skulle tro at etter å ha hørt det i mange år, så ville jeg ha kommet på et svar som føltes naturlig ut. Et motsvar som kanskje kunne sette dem litt ut og få dem til å forstå at «bare» halvsøsken er jo like forbanna bra som alle andre søsken, og at man ikke trenger å poengtere det. Men det er like ubehagelig å svare på det hver gang, og jeg blir like satt ut.

  //cdn.blogg.no/content/uploads/sites/345/2018/12/04154522/817172-8-1410125980347.jpg

Uansett hvor sprøtt det er å skulle si noe sånt – så er jeg takknemlig for at mamma og pappa ikke forble sammen. For hadde de det hadde jeg mest sannsynlig ikke hatt 4 småsøsken den dag i dag. Jeg hadde i alle fall ikke hatt de fire som jeg har nå. Kanskje hadde jeg vært enebarn, eller kanskje hadde jeg bare hatt en søster. Jeg er så glad for at jeg har fire små som ser opp til meg, er glade i meg og som jeg kan skjemme litt bort når det passer seg. Jeg er glad for å få ta del i livene deres og se på at de blir eldre, kanskje til og med være med på å lære dem noe nytt.

Jeg elsker å være storesøster. Og det er den fineste gaven mamma og pappa noen gang har gitt meg.