russ hvert år

Noen ganger er det bare nydelig å bo i nord. Sånn som i natt da jeg kjørte fra Kongsvik!

Dagen min (eller, 2 timer rettere sagt) har gått til å sende inn selvangivelsen min, som jeg måtte ringe skatteetaten for å få hjelp med – og TAKK GUD for at jeg gjorde det! Fikk vite at jeg tenkte helt feil og hadde sendt inn feil om jeg gjorde som jeg tenkte. Så da var en ting ute av verden! Nå er det ett år til neste gang jeg skal styre med det og jeg er veldig glad for det.

Ellers, er vel mange som skal ut i dag siden det er natt til 1.mai? Jeg for min del forbinder det kun med russ, så tror jeg står over- Enda jeg fikk vite at jeg var ute natt til 1.mai i fjor, hehe. . . Bare jeg som ikke liker russ? Eller det er vel ikke at jeg ikke liker dem, men tror egentlig bare jeg er sjalu for at jeg ikke er det selv. Russetiden (begge 2, hehe) jeg hadde var desidert det morsomste i mitt liv, så skulle gjerne vært russ en tredje gang! Helst hvert år, om jeg kunne bestemt selv.

falt litt av hengslene

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Søndager for meg er like uansett om jeg drikker eller ikke, av en eller annen grunn. . . Men så var kanskje denne søndagen hakket verre, siden jeg muligens falt litt av hengslene i natt haha. Men jeg lever, takk og lov, bare med en liten dose fylleangst. Når jeg har fylleangst er den beste trøsten min at “det finnes folk som har gjort verre ting, og kjendiser har det i alle fall verre om de driter seg ut på fylla“. Så det har jeg tenkt i hele dag og da går ting bedre!

“Brutus kom HIT”-ansiktet mitt. Er ikke bare-bare å skulle få hundene til å stille opp på bilde sammen, så da ble det ikke sånn da.

Så ble jeg dobbel hundevakt i går, jeg. Brutus kom for å holde Frida med selskap og være med på nasjet vi skulle ha etter byen. Ingenting slår gamenasj! Haha så sinnsykt katastrofalt da, med 2 i promille er det vanskelig å holde seg i live og vinne. Men det var koselig da, og jeg kom meg i seng til klokken 8 i morges.

Tina var så snill å foreviget nasjet med kameraet mitt, sånn at jeg skal huske hvor fin jeg er når jeg kommer fra byen.


kjære syklister jeg deler vei med.

Jeg har alltid blitt fortalt hvor viktig det er å bruke refleksvest når man går ute i mørket. Jeg har også fått med meg at det ikke er lurt å gå helt mørkkledd om man nå absolutt ikke har mulighet til å bruke refleks, av en eller annen grunn. Også har jeg skjønt det at sykler har like mye rett til å være på veien, som biler. . . I går kunne jeg tatt livet av en syklist. Ikke fordi jeg ikke fulgte med, eller fordi jeg kjørte for fort. Men fordi det ikke var gatelys der, syklisten var ikledd sort fra topp til tå, hadde hette på, manglet hjem, hadde droppet refleksvesten og gjorde plutselig et hopp fra siden av veien, til nesten midt på. Jeg har aldri hatt så høy puls i mitt liv, for jeg så jo ikke mannen før jeg var 7-8 meter bak han i 60km/t. Heldigvis lå jeg ikke over fartsgrensen og det kom ingen biler i mot på andre siden, men jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd.

For å kunne ferdes på veien med kjøretøy må man ha hatt opplæring og sertifikat. Hvorfor skal det ikke være likt for syklister da? De krever jo at bilistene skal dele vei med dem, men gang på gang ser jeg eksempler hvor syklister rett og slett ikke hører til på veien. Det finnes jo regler for dem også såklart, det er bare valgfritt om folk setter seg ned å leser dem før de hopper på sykkelen. Hvorfor kan det ikke bli påkrevd opplæring for syklister i likhet med alle andre kjøretøy?

Det deles ut sykkelsertifikat på skolene for å kunne få lov å sykle til og fra skolen. Dette synes jeg ikke er en dum sak. Om du skal få lov å ferdes på veien sammen med andre kjøretøy, burde du ha en lappe som sier at du er i stand til det og har hatt nødvendig opplæring. At du vet hvor du skal ligge på veien, hvordan du skal signalisere hvor du skal og vet hva sykkelen må være utstyrt med. Det er ikke bare barn som trenger å lære seg hvordan man skal sykle! For det skal ikke mye til for å omkomme i en bilulykke, og det skal i alle fall ikke mye til om ferdes på noe så lite som en sykkel. . .

En annen ting – man får bot om man mangler et lys på bilen eller ikke bruker bilbelte, men jeg ser ikke at politiet stopper syklister som mangler lys eller ikke har på seg refleksvest – sånn at bilister faktisk kan se at det er flere på veien. Det er heller ikke blitt påbudt med sykkelhjelm enda, (som jeg finner HELT utrolig i år 2015. . .) noe som kan redde liv like mye som et bilbelte. Om syklister absolutt skal dele veien med bilister – så synes jeg virkelig de skal ha like mye regler som bilister har. I alle fall med tanke på at de deler vei med blikkbokser på flere tusen kilo, og mange er så uoppmerksomme som de er.

Så vær så snill – dere som sykler på veien sammen med bilene. Sett dere inn i reglene på trygg trafikk, bruk refleksvest (!!), ha på hjelm og sykle helt til høyre på veien. At du plutselig vrir om styret og spretter ut i veien kan koste deg livet. 

________________________________________________________________________________

Del gjerne innlegget om du er enig.

blir så rastløs da

Så var jeg hjemme igjen! Etter tre timers biltur og et par timer på besøk hos tante og onkel har jeg plassert meg i senga hjemme med pretty little liars på skjermen. De siste dagene har jeg holdt det gående til alt for langt på natt, men i morgen skal jeg være hos tante og onkel før de drar, så da har jeg ikke mulighet til å sove for lenge. Flaks for meg, så får jeg kanskje med meg dagen – og polet!

Det gikk greit å kjøre, men jeg blir alltid så sinnsykt rastløs da. . . Så da måtte jeg svinge av på et stopp jeg flere ganger har tenkt å stoppe på, men aldri orket. Jeg tok med meg kameraet og trippet opp trappene som er der, for å se på utsikten! Men været har vært som en jojo i hele dag og går, noe som resulterte i at plutselig kom det haggel, etterfulgt av regn. . . Og det er jo ikke alltid like deilig å stå kun i genseren i regn og 2 grader. Men det var jo litt koselig da! Selv om jeg var veldig takknemlig for mine 24 grader i bilen da jeg kom ned igjen.

Genseren er fra bikbok, kosebuksen stjal jeg fra mamma 😀

Det skal sies at det er ikke lange turen opp dit da, haha! Men det var på den lille 1 minuttersturen der at jeg innså hvor fantastisk dårlig form jeg er i. Når man peser etter pusten etter 100 meter med trapper, da. . . Får ta med meg Frida på noen joggeturer i helgen, tenker jeg!

overfladisk bloggerpanikk

Jeg startet dagen min i bloggerpanikk, som jeg har valgt å kalle det haha. Du vet, panikken når du ikke finner løsvippene. . . At noe så uviktig skulle få meg til å stresse er sinnsykt overfladisk. Men så hadde jeg sett for meg en dag med løsvipper, og da er det plutselig krise. Fant dem heldigvis til slutt, i glasset til tannbørstene! #TheDayWasSaved

Lillesøster hadde fri fra skolen i dag, så jeg kom hjem fra “byen” for ikke så lenge siden. Måtte innom cubus for å kjøpe meg ny foundation og tok liksågodt en tur til Gravdal for å kjøpe softis i samme slengen. Men så endte vi opp med slush da, så hadde vel egentlig ikke trengt å kjøre så langt. . .

Nå vurderer jeg om jeg skal dra hjem i kveld, eller i morgen formiddag. Heller vel mer mot å kjøre i kveld sånn at jeg slipper å stresse meg avgårde i morgen. For i helgen skal jeg være barnevakt for Frida! Hundevakt, blir det vel. . . Tante og onkel skal bort og da skal jeg bo hos dem for å passe hunden, så i morgen må jeg være på plass.

ikke en dans på roser

Klokken er 03.04 når jeg starter på dette innlegget, i halvt forbannelse over pixlr som ikke har funket i hele går. Så det er altså derfor jeg ikke har blogget i hele går – pga et redigeringsprogram som nektet å åpne seg. . . The struggle vi bloggere møter, altså. Er ikke alltid en dans på roser å skulle blogge, haha.

Her er noen snapshots fra de siste dagene! Is ble det etter bilvaskingen, som jeg mest sannsynlig må gjenta i dag eller i morgen. . . Shit biler blir sykt fort skitne igjen altså, man skulle ikke tro jeg nettopp vasket den! Så da blir det frem med shampoo og bøtte igjen, men kan trøste meg selv med at skitten kommer nok fortere av denne gangen.

Så var det dette sunnhetsprosjektet jeg nok en gang har startet på. Planla å være like flink som jeg var for to år siden, da jeg klarte å gå ned 10kg. Men tenker i første omgang å se om jeg klarer å legge om like bra som jeg klarte da, før jeg legger meg slike mål. Men jeg vet jo at det ikke er umulig! Så da ble det snack a jacks i stedet for potetgull, siden jeg hadde den cravingen både i dag og i går.

Har dere sett frikjent? Jeg ble hekta bare av sangen de har i vignetten, haha! Også ble jeg småforelska i Nicolai da, herregud for en mann. Han er nydelig, han! Jeg elsker å starte på serier hvor det er mange episoder å se, så nå har jeg sett 6-7 episoder på rappen og har enda noen episoder igjen å se. Jeg ser det på TV2 Sumo, som jeg virkelig ikke hadde klart meg uten!

Så ville jeg dele favorittsangen med dere! Den har gått på repeat nå i en time, og jeg blir aldri lei. Såå nydelig! Måtte ta til takke med den da sangen fra Frikjent ikke er gitt ut enda. . .

Og sist men ikke minst – jeg har laget meg bloggsnapchat! Heter stineemarik og skal prøøve å være aktiv der.

når veien er vanskelig.

Da jeg kjøpte denne bilen i fjor sommer bestemte jeg meg for at denne skulle jeg vaske og stelle med til enhver tid. Jeg klarte meg fint, helt til vinteren kom. . . Da mistet jeg motet og har ikke vasket utsiden av bilen siden i fjor høst(!!). . . Så da var det på tide nå som snøen er så godt som helt borte! Det er ikke bare-bare å vaske bilen for hånd merker jeg, så om jeg orker å gjøre dette igjen vet jeg ikke. Vaskehaller i mitt ♥

Heldigvis hadde jeg nok av hjelp fra stebror og lillebror, både fotograf og vaskehjelp! Det skal jeg altså ikke klage på.

Har med dette lært at jeg aldri skal grise diesel igjen, for det er faen ikke lett å få av lakken. . . På grensen til umulig vil jeg påstå. I alle fall når veien bestemmer seg for å være vanskelig og forflytte seg opp på bilen, og bli hengende fast. Og dagens antrekk har jeg faktisk ingenting å si om, haha. Vaskeantrekk skal vel ikke være så pent å se på uansett. . .?

Nå skal jeg snart ta turen på kiosken for å kjøpe shave-is, det ER så godt! Men jeg tror ikke vi får kjøpt det noen plasser i Harstad? Så det blir søndagskosen min! Er der forresten flere enn meg som sliter med babyhår?? Eeeer så irriterende med de småjævlene som stikker ut på sidene og i nakken 🙁 Også blir jeg aldri kvitt dem, de bare formerer seg. . .

gjør ting jeg (ikke) kan

Nå blogger jeg fra Lofoten! Kjørte hit i går for å sitte barnevakt i dag, så det gjør jeg altså nå mens mamma og kjæresten er i bursdag. Tacoen er inntatt og jeg priser meg lykkelig for at jeg får en alkoholfri lørdag igjen. For jeg tenker at neste helg blir det verre med. . .

Jeg blir nok å bruke kvelden og natten på å spille med vennene mine som ikke er ute i dag, mens jeg spiser frukt(!!!) som jeg har handlet inn. Hvis ikke det er klapp på skulderen vet ikke jeg. Frukt i stedet for godteri på en lørdag, det er det ikke ofte jeg gjør.

Så har jeg klipt håret mitt siden sist da, med sånn barbermaskin guttene bruker for å klippe håret – haha! Skal si jeg har begitt meg ut på en del ting i år som jeg egentlig ikke kan. Men det gikk bare supert å klippe tuppene med den, og jeg ble vel 4-5cm kortere. Ga meg mens leken enda var god da jeg prøvde å tynne ut håret fra undersiden med barbermaskinen, og en hel hårremse falt av. . . Wupsi! Men da er jeg i alle flal enda nærmere drømmen om kort hår! For neste gang jeg drar til frisøren sikter jeg etter en frisyre rett under skuldrene. Det tror jeg blir bra!

den straffen man får

Happy sunday! Jeg planla i alle fall å ha det med å ikke dra ut i går, men våknet likevel opp forkjølet og tett i dag. . . Just my luck. Er vel straffen jeg får for å ikke drikke på en lørdag? høhø. Er heldigvis bare en mild forkjølelse, så satser på at jeg sover det av meg i natt.

Helgen har jeg brukt mest på familien! Mamma og kjæresten kom til byen på fredag, og litt familie fra sør tok turen opp for å feire 60 årsdagen til mammas tante. Det er superkoselig når vi først samles – omså bare noen få av oss, for det er ikke ofte!

Så har jeg sett litt på interiør og møbler. Til høsten tenker jeg det er på tide at jeg kommer meg i egen leilighet, så da trengs det å handle litt! Jeg har jo litt fra før av, men det største, som sofa, tv og hvitevarer må jeg få kjøpt. Interiør har jeg vel i grunnen nok av, så det blir ikke kjøpt noe nytt av det før jeg eventuelt har funnet meg noe. Planen er jo å kjøpe min egen leilighet en eller annen gang – helst til neste år! Så da må det spares og jeg må ha møbler til å innrede den med. Men først blir jeg nok å starte med å leie.

Lampe HER // Pute HER // Klokke HER // Lyslykt HER // Cotton balls HER // Oppbevaringsbokser HER

hva skylder man på?

Jeg har merket at det ikke kun er aktiviteten på bloggen som har sunket, men at jeg også har blitt ekstremt lite aktiv på instagram – appen jeg sverget til “før i tiden”. Så er man vel bare blitt gammel da? Eller hva skal man skylde på?

Påsken har vært fin, selv om jeg aldri gjør så mye spesielt ut av den. I fjor var jeg på hytten med Martine og familien – og i år ble det også en liten dagstur for å spise middag! Men påske for min del er bare nesten en hel uke med søndager og lørdager, i og med at butikkene er stengt og det eneste jeg ser folk gjøre er å drikke. Jeg dro ut på lørdag men holdt onsdagen hellig, noe jeg egentlig tenker var like greit. Var supermorsomt på lørdagen da, og den ble avsluttet på verdig vis med nasj. Er ekstra morsomt å dra ut rundt høytider da, siden det er så mange som er hjemme på ferie!

Noen instagrambilder fra den siste uken og forrige helg! Heter sstinemari på instagram om noen lurer.


Har forresten vurdert å lage en sånn åpen snapchat som så veldig mange andre bloggere har. Selv om jeg ikke kan måle meg med leserantallet til de fleste andre da, haha. . . Mest fordi tidligere har jeg fått ekstremt mange som har lagt meg til, men som jeg ikke kjenner eller godkjenner der. Så om dette er noe dere ønsker, si gjerne i fra så fikser jeg 😀