mine #shortgirlproblems

Jeg synes det er veldig mange som tar det som noe negativt at folk kommenterer at man er lav. Jeg for min del tar det bare som et stort kompliment egentlig, og ler alltid med når vennene mine kommenterer hvor sinnsykt kort jeg er i beina, eller når jeg ikke når opp til ting. Hvorfor skal jeg egentlig ta det som noe negativt? Jeg stortrives med å være lav! Tror faktisk ikke jeg hadde kledd å være høy, så jeg trives utrolig godt med mine 1.60 cm over bakken. Om folk vinkler det til noe negativt er det jo bare å drite i det og være stolt 🙂

heldigvis har jeg enda lavere venninner som får meg til å føle meg LITT høyere <3

Men å være lav har jo uansett en god del utfordringer i hverdagen, haha. . . Ikke at jeg klager, jeg synes det er søtt når jeg sitter å dingler med beina når jeg er på do. Synes uansett enkelte ting kunne blitt liiitt mer tilrettelagt for oss lave! #storkrevende *englefjes*

1. Toaletter er ikke laget for folk under 1.70. . . Det er sjelden (eller aldri) at jeg benytter meg av toalett hvor jeg ikke dingler med beina, eller får mer enn tåspissen ned i gulvet.

2. Jeg trenger egentlig ikke sokker, for alt av bukser er 10-15cm for lang å beina og dekker i grunnen hele foten! Når skal det komme skikkelig utvalg av bukser til folk som er lav, uten at man må klippe og sy opp lengden selv? Det er greit irriterende egentlig, for det virker som at alle bukser er designet for folk med lange ben. Halloo, det finnes folk med korte ben også!

3. Også biler virker å være designet kun for langbeinte. Jeg har helt siden jeg kjørte opp sittet så langt frem som mulig, men i enkelte biler er faktisk ikke det nok engang. . . Også er jeg avhengig av at det er mulig å justere settet opp også, for ellers har jeg problemer med å se over rattet. . . Heldigvis har min lille, søte bil veldig god justering på setet, så her trenger jeg faktisk ikke sitte helt inni rattet OG kan justere opp i høyden!

4. Bilen min kjører som oftest hanekam om vinteren. Jeg har ekstremt vanskelig for å nå midten av taket på bilen, selv med kost. . . Så da blir det til at bilen min ser ser harry ut store deler av tiden, med hanekam på toppen av taket 🙁

5. Hyller og skap er vel egentlig det verste da, for der er det i alle fall ikke tilrettelagt for lave! En ting jeg ofte har gjort(og enda gjør til tider. . .) er at jeg hopper opp på benken på knærne og får tak i det jeg vil ha. Husker jeg alltid gjorde det da jeg var yngre, og siden jeg ikke har vokst siden jeg var 13 kan jeg enda bruke samme metode!

6. Stoler er for høye, forsåvidt enkelte bilseter også! Jeg blir sittende å dingle med føttene og det er egentlig bare veldig ubehagelig. Kanskje jeg skal begynne å ta med meg en sammenleggbar krakk for å ha føttene på, overalt hvor jeg er? Haha.

7. Maxikjoler og maxiskjørt får meg til å se ut som en dverg på 1.30 høy, for ikke å snakke om at det blir jo alt for langt da. Også her er det ikke designet lange kjoler eller skjørt til folk under 1.70. . . Det er i alle fall vanskelig å få tak i!

8. Jakker gjør meg enda lavere. Om jeg bruker lange jakker ser jeg (om mulig) enda lavere ut, noe som er SINNSYKT kjipt, siden det finnes så mange fine, lange jakker. Derfor går det som oftest i korte modeller til meg, sett bort fra vinterjakkene hvor jeg er nødt å bruke lange for ikke å fryse ihjel. I tillegg blir lange jakker FOR lange og når meg nesten til knærne. . .

9. I store mengder (som på konserter og lignende) ser jeg ikke en dritt. Der andre kan stå å ta bilder og filme, blir jeg stående på tå med nakken strekt ut som en annen giraff for å få med meg bare et lite glimt av hva som skjer fremst. . . Men jeg har vært heldig da, på de konsertene jeg har vært har jeg kommet meg nesten helt fremst og fått med meg alt! Men siden jeg ikke kan være så heldig for resten av mitt liv – når skal vi lave få stå fremst???

10. Butikkhyller og klesbutikker. . . Jeg har jo selv jobbet i klesbutikk, og å få ned genserne som hang på øverste stang var virkelig en prøvelse. Der andre kunne strekke seg og hente genseren uten problem, måtte jeg hoppe opp og lirke hengeren av stanga, haha! Og på matbutikker da, jeg synes det er kleint å måtte spørre tilfeldige forbipasserende om de kan hente ting på øverste hylle – men må man, så må man. . 

Del innlegget om du kjenner deg igjen!

favorittene of all times

Jeg har alltid vært et film-menneske, jeg elsker filmer og jeg “samler” på dvder. Det er muligens en merkelig hobby å samle på dvder, men jeg synes det er koselig å ha masse filmer i hyllen som jeg kan ta frem og se på. Det er noe eget med det, i stedet for å skulle laste ned eller se på viaplay! Haha er jeg merkelig eller. . .? Jeg tenkte i alle fall å dele noen av mine “all time favorites” med dere! Filmer jeg kan se om og om igjen, og aldri bli lei. Og såklart – jeg har alle disse på dvd, haha. . .

1. Remember Me

2. The Last Song

3. The Blind Side


4. Titanic

5. Dear John

6. PS I Love You


7. Safe Haven

8. A Walk To Remember

9. The Vow

Som dere ser er det mye som går igjen her – romantiske grinefilmer. . . Jepp, jeg er sucker for kjærlighetsfilmer! Og det er som oftest kjærlighetsfilmene jeg gjerne ser to-tre ganger etter hverandre. Jeg kan godt ligge alene i sengen og snufser til en kjærlighetsfilm, foran en komedie! Så her har dere mye å velge mellom om dere ikke allerede har sett – jeg anbefaler virkelig hver og en! Kanskje du får sett en av disse i helgen? 🙂

typisk norsk?

God kveld! Jeg kom hjem fra jobb for ikke så lenge siden, har jobb til halv 7 i dag og i morgen men det passer meg egentlig ypperlig å jobbe sent. Det er sent – men ikke for sent! Da får jeg sovet litt lengre om morningen, hehe. Har også langhelg nå, fri både fredag, lørdag og søndag – så det skal jeg i alle fall ikke klage på! Starter ikke før 12 på mandag heller, snakk om flaks.

Været de siste dagene har vært ok, men ikke helt på topp. Haha hvor typisk norsk er det ikke å snakke om været liksom. . . De siste dagene har jeg tenkt tanken på å gå meg en tur på gangsåstoppen (et pittelite fjell, om man kan kalle det det) men ikke orket fordi jeg har fryktet for regn. Men i neste uke – da skal jeg få inn et par turer! Jeg må jo snart ta opp treningen igjen, så da kan jeg vel starte med å gå eller jogge turer tenker jeg. Er jo mange som har savnet treningsbloggingen min – så kanskje den er rett rundt hjørnet nå 🙂

Nå sitter jeg og koser meg med en skål jordbær med fløte mens jeg ser på frustrerte fruer! Jeg har hatt en sinnsyk crawing på jordbær den siste uken, og har vel spist fire sånne plastbeger. . . Men når det nærmer seg sommer får jeg alltid ekstra lyst på jordbær.

For en stund siden laget jeg jo “blogg”-snapchat, men skjønte fort at det ble til å være ganske lite aktivitet der. Ble for mye stress å logge inn på den, og tilbake på den andre. Så derfor har jeg heller åpnet min private slik at alle kan se den 🙂 Jeg heter sstinemari, så om du ønsker å følge med på min hverdag er det bare å legge meg til. Jeg er ikke superflink å legge ut på my story, men kanskje jeg blir bedre fra nå av!

verste jeg vet, men elsker å gjøre

Haha jeg må bare dele denne videoen! I går da jeg hentet Sophie skremte hun livet av meg med verdens styggeste maske. . . Jeg er sikker på at jeg hadde puls på godt over 400 i flere minutt etterpå! Det er faen meg det verste jeg vet, å bli skremt helt plutselig. Men så elsker jeg jo selv å skremme andre, hehe. . . Elsker at jeg først begynner å skal poengtere at hun satt seg på vesken min, for så å se hva hun hadde på hodet og freake helt ut. Nå fikk jeg så sykt lyst til å innføre en fast “skremmevideo” hver uke, det tror jeg fort kunne blitt veldig morsomt.

jentekveld på bark

God kveld! Jeg kom nesten nettopp hjem fra en koselig jentekveld med Martine, Sophie og Lotte. Vi dro på Bark for å spise før vi tok dessert på Gründer! Superkoselig, det er i grunnen veldig sjelden at vi gjør sånt, men når vi først gjør det er det veldig hyggelig. Skulle nesten innført èn fast middagsdate i måneden med jentene! De få som er igjen i byen, da. . . Jeg bestilte i alle fall fiskesuppen, jeg har spist den før og den var (om mulig) enda bedre denne gangen! Om du bor i byen eller er her på besøk, er virkelig Bark verdt å besøke.

affiliatelenker

I dag våknet jeg opp mye bedre enn i går – så nå gleder jeg meg bare til jobb i morgen tidlig! Jeg har arbeidshelg, så min helg skal gå rolig for seg. Martine vil ha meg med ut – og helt ærlig frister det litt (selv om jeg sa motsatt til henne, hehe) siden jeg ikke starter før 1 på søndag. Så vi får se! Er jo ikke morsomt å sitte fyllesyk på jobb heller, så det blir en vurderingssak.

Sko HER, jakke HER

mine sommerfavoritter

Jeg har sittet en times tid på nelly nå og fylt opp ønskelisten min med sommerfavoritter til jeg får lønn – og tenkte derfor å dele noen med dere! Jeg har alltid elsket farger, mønster og blomster, og det ser jeg går mye igjen i kjolene jeg faller for, hehe. . . Men farger er jo bare greit da! Så slipper man å være grå og kjedelig – selv om jeg også er fan av å holde det sort og enkelt. Så merkelig kan jeg altså være.

_______________________________________________________________________________________

annonselinker

Jeg ELSKER disse hårbøylene! Jeg har fått en ting for blomster i håret også, i tillegg til blomstrene jeg gjerne vil ha på plagg også. Men har til nå kun et hårbånd som jeg egentlig aldri får til å feste bra, så nest innkjøp blir en hårbøyle med blomster på! Er jo så fint nå mot sommeren, og gjør mye med antrekket 😀

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. kjole HER // 5. jumpsuit HER

Den første kjolen her står virkelig høyt på listen, SÅ nydelig! Og perfekt nå til sommeren.
1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER // 5. HER // 6. HER

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER // 5. HER

I dag og i morgen har jeg fri fra jobb, så dagen skal gå til å forhåndskrive litt innlegg, se frustrerte fruer og slappe av. Jeg våknet i går med den verste mageknipen i verden og ble liggende sidelengs, i fosterstilling i sengen og gråte. I dag våknet jeg på nesten samme viset, bare ikke like ille. Jeg satser på at det ikke er noe langvarig, for på fredag vil jeg være tilbake på jobb i tipptopp form! Jeg er så motivert for tiden, ingenting er bedre enn å være på jobb og ELSKE det!

det er ikke lov å være stolt

Folk (spesielt jenter) i dag er alt for dårlige til å rose seg selv, være stolt, gi seg selv en klapp på skulderen, skryte litt. Hvorfor skal man ikke få lov å være fornøyd om man overrasker seg selv eller gjør noe man synes er bra? Janteloven står enda sterkt, og man merker hvor hardt det blir slått ned på om noen – gud forby – skal være fornøyde over egen innsats eller oppnåelse. Man skal ikke ha lov å lykkes, ei heller være stolt av seg selv.

Hvilke signaler sender dette til unge jenter i dag, som mest sannsynlig har nok med å prøve å leve opp til sinnsyke idealene som ellers har blitt satt? Kroppshysteriet som er i dag får meg til å se rødt. Jeg vet selv at jeg mest sannsynlig aldri kommer til å komme dit, i alle fall ikke helt i mål, og har egentlig slått meg til ro med det. Det er verre med de som er 12-13 år i dag. For dem er det ikke like enkelt å akseptere slik de ser ut og hvordan de er, om de stadig blir minnet på hva de “burde vært”. Da ikke bare av media, men andre unge i dag som kanskje ligger litt nærmere “det perfekte idealet” og har forstått nettopp dette.

Så, på toppen av dette – så skal det altså ikke være lov å unne andre eller seg selv suksess. Man skal ikke åpenlyst skryte av seg selv eller gi seg selv ros, for da blir du sett ned på. De unge i dag lærer at om noen oppnår noe, så må det unnskyldes av andre og man har lov å rakke ned på dem. Da har du lov å slenge dritt, “bare fordi”. Du har plutselig lov å si at suksessen skyldes noe negativt og det ikke var fortjent, selv om det mest sannsynlig var fortjent som faen.

Det er lov å gi bort litt skryt når andre lykkes, og det er lov å gi bort skryt om du selv lykkes med noe. Det er lov å heie frem andre over målstreken. Og – det er faktisk lov å være sjalu. Uheldigvis er det også lov å ytre egne meninger i dette landet, noe jeg daglig ser folk misbruke så til de tusner over nettet. Det er ikke kult å lese en artikkel på VG om noen som har lykkes og nådd toppen, for deretter å kommentere nedlatende ting i kommentarfeltet som om du er så mye bedre. Kan du klikke “send” med god samvittighet? Gjør det deg selv til et bedre menneske?

Jeg har tidligere vært redd for å kunne skryte litt av meg selv og fortelle mine gode kvaliteter. Hvorfor er det mer sosialt akseptabelt å fortelle de negative sidene ved deg selv, fremfor de positive? For sånn er det jo. Spør du noen om de kan si 5 positive og 5 negative ting om seg selv, så kvier de seg for å si de positive – mens de negative kommer på løpende bånd.

Så en liten utfordring til dere – kommenter noen positive sider ved deg selv under her. Skryt litt! Jeg vil så gjerne høre hvilke gode kvaliteter dere har, og at dere skal være stole over dere selv 🙂

Beklager om innlegget ble litt rotete, her skrives det bare ut fra tankene!

den første gangen… del 3

Min første russetid. . . Var skoleåret 2011/2012 og jeg var blåruss. Stor stas og spesielt stas siden jeg var venn med så mange andre blårusser! Husker best en episode fra da vi dro til Narvik for å tulle med russen der. Vi var vel 3-4 biler og hadde ikke forventet å skulle bli møtt av så mange, helt til vi kom dit og ble møtt av 11-12 biler. . . Siiinnsykt morsomt å adrenalin til tusen der vi raste rundt i byen, skulle virkelig ønske det ble filmet haha! Kunne blitt en sykt bra film tror jeg.

Min første BH og string. . . Fikk jeg sommeren før jeg startet i 7.klasse. Jeg hadde kun brukt “sportsBH” lignende tidligere, så å få en skikkelig BH og stringtruse var morsomt! Det gikk i snoopy-bher med matchende truse på den tiden, og de gjennomsiktige stringtrusene da. . . Fysj, når jeg tenker tilbake på det blir jeg nesten litt kvalm. Tenk å gå i sånt når man er 13 år. . .

Min første festival. . . Døgnvill i 2011 med Martine, Linn Ida, Tuva og Therese! Ikke den største festivalen, men min første og eneste til nå faktisk. Husker det var sååå spennende og vi var jo ikke blitt 18 enda. Derfor gjemte vi alkohol i hagen til en av Døgnvill’s naboer og stakk innom med gjevne mellomrom for en slurk, haha! Fy faen det var tider, må jeg si. 

Min første bot. . . Jeg har har til nå hatt lappen i over to år – og på disse to årene har jeg kun fått EN eneste bot! Og det var så mye som en parkeringsbot! Var nære på å få bot bare et par måneder etter jeg fikk lappen faktisk, da fordi jeg enda kjørte med vinterdekk, 1 uker etter fristen om å skifte. . . Pulsen jeg hadde da jeg så politiet i speilet kan ikke beskrives.

Min første jobb. . . Var på Nor Style hvor jeg nettopp sluttet. Jeg begynte der i 2008 som ekstrahjelp og jobbet der helt til nå nyttår. Selv om jeg trivdes veldig med det jeg gjorde der, var det godt å starte i ny jobb på telenor 🙂 Skal ikke legge skjul på at jeg lenge har tenkt tanken på å starte min egen barneutstyrsbutikk en dag, for er det noe jeg trivdes med å selge – så var det barneutstyr!

#variertkosthold

Været vi har om dagene er virkelig ikke noe å skryte av, man skulle ikke tro at sommeren er rett rundt hjørnet! I alle fall ikke når man sjekker værmeldingen og ser at joda, det skal ikke bedres noe særlig med det første. . . Men til tross for vær og vind tok jeg og Frida oss en liten spasertur! Jeg i mine nye, hvite sko i gjørma 🙂 Det er smart, hæ. Fy faen jeg hadde følt meg dum om jeg hadde møtt noen andre langs veien. . .

Jeg skulle til å si at “jaja det gjør jo ingenting at det er dårlig vær når vi har så fin natur”, men når man går i gjørme, så er det ikke noe som er fint med det. Jeg er bare glad jeg kom meg inn med en gang det begynte å hølje ned igjen.


Nå skal jeg se hva som finnes i skuffer og skap til tante og onkel er hjemme, de spurte etter middag – så finner jeg noe enkelt skal jeg gjøre en liten innsats! Jeg er jo ingen en stjernekokk, så i min verden går det i potetmos, spagetti, kjøttdeig og pølser som oftest 🙁 #variertkosthold

litt skremmende

God lørdag! Jeg er hos tante og onkel for å passe Frida, hunden deres, i helgen. Så her har jeg vært siden i går og vi har det flott, hvis vi ser bort fra i natt hvor Frida har hatt mesteparten av dyna og jeg har våknet hver andre timen av å fryse på stumpen. . . Men ellers, tipp topp! I natt får hun sove i sin egen seng, tenker jeg.

Ellers er jeg helt ferdig med opplæringen på jobb nå – så nå er alt “for real”, haha. Litt skremmende, men jeg lærer jo mer for hver dag som går da. I går hadde vi siste “eksamen” for opplæringstiden, og med et resultat på 94% rett kunne jeg si meg meget fornøyd! Kravet var 80%, så jeg klarte det med god margin og var sykt happy når prøven var levert.

Genser fra bikbok, bukse HER.

Enkelte av oss synes det er morsomt å slikke den andre i ansiktet (. . .)

Nå har vi nettopp spist middag og skal snart ut å kjøre litt! Vi tar turen til Kongsvik i kveld, sånn at jeg får vært sammen med Tina og Frida kan være litt sammen med Brutus. Jeg har bestemt meg for at de er venner, og da blir det sånn. Men det virker som at de går godt overens da! Flaks at Frida er glad i å kjøre bil også, for ellers hadde jeg ikke hatt hjerte til å dra fra henne i 6-7 timer.

Haha plutselig mens jeg satt her å blogget nå kom det en liten en påtrengende under armen min. . . Ikke snakk om at man skal få sitte i fred på pcen, altså. (Men slapp av tante – hun var snar å gå ned fra sofaen igjen!)