begynner å bli fornøyd

Da var alt snart pakket ned og jeg har gjort meg klar for å kjøre hjemover. Ser ikke akkurat frem til å kjøre nå som det er kommet snø og det i tillegg er mørkt, men jeg kjenner ruten såpass godt etter alle disse årene at det skal nok gå fint. Men først skal jeg gjøre et stopp i Svolvær for å spise med Daniel som jobber på hurtigruten og er innom der en liten stund. Det blir koselig! Også skal det bli godt å komme hjem igjen, selv om jeg helst hadde sett at jeg kunne blitt her i enda en uke til.

Før jeg dro hit knipset jeg noen bilder av stuen min. Jeg begynner å bli ganske fornøyd med hvordan jeg har det, sett bort fra veggen hvor Harstad-bildet henger. Den aner jeg rett og slett ikke hva jeg skal gjøre med. Kanskje henge opp noen hyller som jeg kan legge bøker på, det er i alle fall èn av planene jeg har. Også vil jeg ha litt mer planter, kanskje noen som henger fra taket.

♥ Bilder fra desenio.no

det blir muligens å koste rundt 50.000

Siden det er en mulighet for at jeg likevel blir arbeidsledig om kort tid, har jeg satt meg ned for å se på hvilke muligheter jeg har. Jobb har jeg egentlig ikke sett så veldig mye på, men idèen om å ta en utdanning har jeg lekt litt med. Så her om dagen snakket jeg med Daniel som er en kompis av meg, om at jeg vurderer å studere. Jeg måtte da dra frem karakterene mine fra VGS slik at han kunne regne ut snittet mitt. For å si det sånn – han knuste alt av drømmer og forhåpninger om å gå videre på skole haha.. Jeg er ikke i nærheten av kravene på de fleste utdanningene. Tror kanskje ikke noen som helst slipper meg inn med det snittet jeg har.

Så da begynte jeg å angre på all tiden jeg brukte på ingenting mens jeg gikk skole. Mitt beste tips til dere som går skole nå er å gjøre det beste dere kan og ikke ta lett på det. Det gjorde dessverre jeg, og det er mulig det blir å koste meg rundt 50.000kr nå å fikse opp i det 🙂 Når man har gratis utdanning i Norge er det kjipe penger å bruke, kun fordi jeg var lat og skolelei når jeg gikk tredjeåret.

MEN! Jeg vurderer uansett å ta opp noen fag for å forbedre snittet mitt. Og forsåvidt finne ut hva jeg vurderer å utdanne meg til. Og finne ut om jeg skal flytte. Og hvor jeg skal flytte. Dere skjønner greia – jeg er greit ubesluttsom her, haha. Derfor startet jeg en avstemning på instagram for noen dager siden, hvor 90% stemte for at jeg skulle flytte. Jeg må altså ty til instagram for å bestemme meg…

du støtter pelsdyrnæringen, selv med falsk pels

– Inneholder annonselinker –


Gammelt bilde fra 2013

Hvis noen av dere har planer om å kjøpe ny vinterjakke vil dette være tidspunktet – for når kan du få 20% på alt hos nelly frem til 31/10! I den anledning har jeg plukket ut noen favoritter – såklart helt pelsfri ♥ Eventuell pels på jakken er fuskpels. Jeg skulle ønske merket ROCKANDBLUE kunne vært inkludert her, fordi de har virkelig fine jakkker og har blitt en favoritt hos meg. Men de selger jakker med ekte pels og er derfor ikke et dyrevennlig merke – dessverre. Alle jakker i dette innlegget kommer derfor fra merker som er helt pelsfri og mot pelsdyrnæringen ♥

Mange ville nok kjøpt en jakke fra for eksempel SVEA eller ROCKANDBLUE med falsk pels, og tenkt at de ikke støtter pelsdyrnæringen. Jeg sier ikke at det er galt – for det er jo definitivt bedre enn å gå med ekte pels. Men problemet med å kjøpe fra disse merkene som også selger ekte pels, er at du indirekte støtter pels ved å gi dem penger. Nei, du har ikke kjøpt den ekte pelsen – men pengene dine går til å støtte et firma som støtter pelsdyrnæringen. Derfor synes jeg det er viktig at vi som faktisk er mot det, går all in på dette punktet og ikke støtter bedriften som selger ekte pels heller. Vil anbefale alle å laste ned appen “pelsfri?” fra dyrevernalliansen. Den er utrolig kjekk å ha om du er usikker 🙂

Bruk rabattkoden TREAT ved utsjekk for 20% rabatt ♥

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

endelig har vi fått en dato

Torsdag fikk jeg beskjed fra lederen min om at vi endelig har fått en dato på når styremøtet skal avholdes. Den 14.11 skal det vedtas hvorvidt vi legges ned eller ikke, altså om to uker. Jeg kjenner jeg er spent og har så klart forhåpninger til at vi får fortsette med vårt kundesenter i Harstad. Det er mye mulig vi blir omgjort til Canal Digital kundeservice om vi de velger å ikke legge ned, men vi beholder uansett jobbene våre og det er det viktigste.

Jeg er så spent på om de nå har sett sitt samfunnsansvar og kjenner litt på det. I det siste har det vært mange nyheter om bedrifter som legges ned og planlegges nedlagt i Harstad, det vil med andre ord si at antall arbeidsledige her vil fly til himmels om Telenor også kaster seg med på den bølgen nå. Jeg tør ikke tenke på hvor vanskelig det vil bli å finne seg jobb da.

Så nå krysser jeg alt jeg har av fingrer og tær – og satser på at Telenor tar til fornuft når det kommer til denne beslutningen, og at det den 14.11 besluttes at vi ikke blir nedlagt slik de la frem forslag om.

Nå skal jeg snart spise taco med familien og bare slappe av resten av kvelden. God helg ♥

nå har jeg lært

Det siste jeg tenkte før jeg dro hjemmefra i går var at jeg burde ta med meg kamerastativet, sånn i tilfelle jeg finner ut at jeg vil ta bilder underveis. Jeg glemte det såklart og kom på det 5 minutter etter jeg var kjørt, men konkluderte med at jeg ikke trengte å snu fordi jeg sikkert ikke ble å ta bilder. Vel…

Etter å ha kjørt 50 minutter får jeg øye på dette utrolig nydelige nordlyset. Da jeg så på bildene i ettertid på kameraet ble jeg imponert over at jeg hadde klart å ta disse, med tanke på at jeg stabiliserte kameraet kun for hånd. Men da jeg så dem på pcen så jeg jo at de var ikke så klare som jeg håpet 🙁 Men de ble jo litt fine da! Og nå har jeg lært at kamerastativet blir med meg hver gang jeg kjører til Lofoten.

hjemme på langhelg

– Inneholder annonselinker –

Endelig kan jeg si heiiiii fra Lofoten! Det er alt for lenge siden sist tur jeg hadde hit, så nå tenkte jeg det var på tide. Jeg har turnusfri fra jobb mandag og tirsdag, så jeg blir her helt til tirsdag på en skikkelig langhelg. Etter å ha slitt med søvn i en ukes tid var det visst bare en tur hit jeg trengte, for allerede før klokken var 12 i går sov jeg som en sten! Ubeskrivelig deilig.

Jeg parkerte ikke utenfor her før klokken var nærmere 10 i går. Så det ble nesten bare et hei og natta før jeg la meg. I kveld skal jeg være vakt med mamma fra 22-24 på et eller annet arrangement lillebroren min skal ha på skolen. Siden jeg likevel er ledig tenkte jeg at jeg like greit kunne stille opp der 🙂 Blir sikkert koselig å være tilbake på skolen jeg selv gikk på for 11 år siden. Oi, som årene går. Føler meg overhode ikke gammel, haha.

(PS, rabattkode på nelly litt lengre ned ♥)


// Adlinks

Iiiiiiih! Endelig rabatt på nelly igjen! Under her har jeg valgt ut noen av mine favoritter fra nyhetene, som egentlig kun er overdeler haha. Eller klikk deg inn HER for å se alle nyheter ♥ Rabattkoden under her varer til 31/10 kl 12.00. Happy shopping!

Bruk rabattkoden TREAT ved utsjekk for 20% rabatt på alt ♥

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

viktig å sette pris på

HUBI ER HJEMME ♥ Så utrolig godt å se henne igjen, jeg har ikke ord. Sist hun var hjemme hadde vi ikke tid til å møtes, så nå begynner det å bli en stund siden sist. Jeg har jo heller ikke vært i Oslo på god knows how long, men jeg blir nok snart å ta turen ned for å møte alle vennene mine. Det er så godt å ha henne hjemme (selv om hun drar igjen i morgen) og heldigvis er det ikke så alt for lenge til neste gang hun kommer hjem igjen.

Benytter anledningen til å mimre over gamle ting og reflektere over nye ting. Vennskapet vårt er veldig sterkt og uansett hvor mange måneder vi går uten å snakke (kan ikke huske at det har gått så lang tid, men dere skjønner) så er det som om vi har snakket hver dag og aldri mistet kontakten når vi endelig møtes igjen. Sånne vennskap er gull verdt og det er viktig å sette pris på det.

Nå skal vi snart dra på BARK for å spise middag. For min del frokost/lunsj/middag/kvelds pakket i ett og samme måltid, haha. Men før det skal vi kjøre en liten tur som på en måte er en tradisjon når hun er hjemme.

til en forandring

– Inneholder annonselinker –

Jeg vet at det egentlig ikke er sosialt akseptabelt å si god morgen når klokken har passert 16, men jeg føler ikke dagen startet før nå selv om jeg sto opp for noen timer siden. Jeg har brukt en times tid på å spille et spill som bestemor fikk meg hekta på… Det heter fishdom og man kan bygge sitt eget akvarium. Jeg er alltid skeptisk mot å prøve nye spill, nettopp fordi jeg vet at jeg kommer til å bli hekta, haha. Så der har du altså tips til spill om du kjeder deg :-)) Eller bare trenger å slå ihjel litt (mye) tid.

Genser HER (på salg)
Hårbøyle HER

I går var jeg å spiste på egon med avdelingen min på jobb. Det var utrolig koselig å tilbringe litt tid med alle de flotte folkene jeg jobber sammen med, annet enn når vi er på jobb sammen. Og i alle fall nå som det kan ende med at vi ikke blir å jobbe sammen lengre. Vi har enda ikke hørt noe om vedtaket, men telenor har altså nå vedtatt å si opp folk sørpå på Gjøvik og Fornebu. Det gjør ikke akkurat at håpet mitt sterkere, men jeg krysser uansett fingrene for at det går vår vei.

I kveld skal jeg på bark med noen av jentene noe jeg gleder meg veldig til! Liten avkobling med god mat og godt selskap. I går var det heldigvis jobben som betalte for maten, ellers hadde jeg ikke hatt samvittighet til å dra på restaurant to dager på rad. SÅ storkar er jeg uheldigvis ikke. Ellers blir det en rolig kveld uten alkohol, til en forandring? Eller nei, jeg er jo faktisk sjelden ute for tiden. Og siden jeg var ute forrige helg blir det godt med en rolig helg – og det blir lenge til neste gang.

har jo et lite håp

Jeg begynner å merke på formen at det er tungt å vente på en avgjørelse. Jeg føler jo innerst inne at det går mot nedleggelse, men likevel har jeg et lite håp. Håpet ble egentlig enda større når vi i går fikk vite at fylkeskommunen har fått innvilget inntil 30 dagers utsettelse på avgjørelsen. Personlig synes jeg både det er godt og vondt. Godt fordi jeg vet at det er mer tid å kjempe på, men vondt fordi det ikke er så alt for lett å sitte på jobb mens alt det her pågår. Det er en stor påkjenning for alle og det merkes godt på folk.

Men jeg er på jobb. Jeg står opp om morningen. Det er godt å komme på jobb å møte mine kolleger og snakke om alt og ingenting. Vi drar vitser, spøker med hverandre og har generelt en veldig god tone til tross for omstendighetene. Nok en gang – jeg er så utrolig glad vi har hverandre! Nå skal det kjempes videre for å beholde arbeidsplassen vår. Det er så viktig at Telenor som et stort selskap er synlig også i nordnorge, noe jeg håper de ser. I tillegg har vi faktisk arbeidsoppgaver som kan flyttes til oss, som Telenor i dag har valgt å outsource til et annet firma i Sverige.

Jeg har enda håpet i behold og håper hver eneste dag at vi skal få beskjed om at vi ikke trenger å bekymre oss lengre. For det kan egentlig skje når tid som helst i løpet av disse 30 neste dagene. Men det vil også si at vi når som helst kan få beskjed om at arbeidsplassen vår blir nedlagt.

Men så vil jeg dele noe litt koseligere! I går var det et utrolig vakkert nordlys her. Jeg tok med meg kameraet rett utenfor døra mi og tok disse bildene, mens jeg ble stående å beundre det. Jeg vil nok alltid være en sånn person som blir ekstremt fascinert over naturen og spesielt nordlyset. Jeg elsker det, og det beroliger meg veldig.

viktig å komme seg ut av senga.

Å få vite i går at jeg muligens mister jobben fra 1.desember har vært utrolig tungt. Og ingen som ikke har vært i samme situasjon som jeg er i nå, kan føle på den følelsen jeg sitter med. Jeg sov knappe 3 timer i natt før jeg sto opp og dro på jobb. Noen ville kanskje sagt at det lureste ville vært å holde seg hjemme, men jeg tenker tvert i mot. Spesielt med tanke på hvor jævlig det var for meg å sitte alene hjemme i går etter jobb. Da er det viktig å komme seg ut av senga.

Kan vel si at det var en spesiell følelse å våkne i morges kl 08 og faktisk GLEDE seg til å dra på jobb, når situasjonen er som den er. Men det jeg gledet meg til var å være sammen med alle de andre. Ha noen å snakke med som forstår og sitter i samme båt. Så vi har hatt mange gode samtaler i dag oss kolleger imellom, med lederne våre og med våre tillitsvalgte som har vært tilstede hele dagen. Jeg setter så umåtelig stor pris på alle og enhver og føler at vi er heldige som har hverandre. Når det først skulle komme opp et forslag om å legge ned så er jeg på en måte glad for at vi er såpass mange, for da har vi i alle fall hverandre å støtte oss på og snakke med.

Som jeg nevnte i går hadde jeg ikke trodd under allmøtet at det kom til å bli så tungt. Jeg sliter enda med å tro på at det er sant. Det har vært den merkeligste arbeidsdagen jeg noen gang har hatt og jeg har kjent at stemningen har vært laber over hele huset. Jeg håper jo selvfølgelig ikke at nedleggelse blir en realitet og jeg håper såklart noen klarer å redde oss. Kommunen, politikere, aviser, staten. Noen. Batman, hallo? Haha neida. Forsvarsmekanismen har slått inn i hele dag, og det var bare en av mange sykt dårlige vitser. Men jeg er hvertfall realistisk, og har allerede begynt å tenke på tiden fremover.

Så hva skal jeg gjøre om jeg faktisk mister jobben? Skal jeg flytte til Oslo? Trondheim? Bodø? Lofoten? Skal jeg begynne å studere? Skal jeg finne meg en midlertidig jobb? Skal jeg holde meg hjemme en stund?

En ting er i alle fall sikkert. Jeg blir ikke å ta meg noen “fri-måneder”, på noen måte. Jeg skal rett tilbake i jobb og ikke risikere å bli stående uten jobb i lange, lange tider. Som den realisten jeg er har jeg allerede sett på ledige stillinger i natt. Klarte riktignok kun å se i 5 minutter før jeg måtte lukke hele finn, det er faktisk så tungt å innse at jeg skal forlate en så fin arbeidsplass. Men jeg vet nå sånn ca hva som rører seg i arbeidsmarkedet. Og det er fint lite, når man ikke har utdanning. De aller fleste jobbene må man være faglærte i, og for meg som er ufaglært er ikke det noen særlig god nyhet.

Men det ordner seg vel alltids for snille piker 🙂 Bare 11 dager til man vet mer.

Enda et gammelt bilde fordi jeg har valgt å gå all natural i dag, som følge av humøret og lite søvn.