Men så skal jeg jo være så voksen, da.

Ny uke og kveldvakter på jobb, etter en kjempefin helg i Oslo. Jeg må smått innrømme at det har fristet å flytte til Oslo helt siden jeg mistet jobben på Telenor, som nå er litt over ett år siden. Men herregud jeg er hjemmekjær.. Jeg hadde jo faktisk muligheten for ett år siden også, da jeg ble tilbydd jobb på Fornebu, i Gjøvik og Skien. Men nei, jeg ble værende og krysset fingrene for at jeg skulle finne meg en jobb jeg hadde lyst på, selv om mulighetene var desidert større sørpå.

Noen ganger tror jeg det er for at jeg faktisk er for voksen, selv om jeg jo egentlig ikke er det. For jeg tenker på familien, som jeg kommer til å være alt for langt unna. Det ville kostet sinnsykt mye å skulle komme meg fra Oslo til Lofoten på besøk. Også tenker jeg på økonomi, noe som kanskje er den største grunnen for at jeg ikke tok muligheten for ett år siden. Å skulle leie rom på 15m2 i bofellesskap for 7000kr i mnd er lite attraktivt for meg, og sparemulighetene er kjempesmå.

Også blir jeg litt sur på meg selv, for jeg klarer ikke å slippe tanken på at det er NÅ jeg burde flytte. Det er NÅ jeg er ung og ikke har noen forpliktelser. Det er NÅ jeg burde ta mulighetene. Det er NÅ jeg burde satse. Og jeg vet at det er muligheter for meg i Oslo om jeg bare tør å ta steget. Jeg vet at jeg hadde nok hatt det kjempefint og trivdes veldig, for jeg har venner og noe familie i nærheten også.

Men så skal jeg jo være så voksen, da.

Oslohelg

Endelig, etter utallige besøk i Oslo, så fikk jeg dratt på IKEA! Men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg bestandig vil dra dit. For i og med at jeg ikke får med meg stort i bagasjen er det ikke spesielt morsomt. De har såå mye fine møbler og småting, men det hjelper meg lite når jeg ikke får det med meg til nord igjen. Blir litt sånn “Så hva gjør du på IKEA da?” Jo, jeg spiser kjøttboller og kjøper duftelys. That’s about it, haha. Men det var koselig å bare gå rundt å se, og ja selvfølgelig digg å få kjøpt litt duftelys.

Fin samling vi endte opp med! Soph kjøpte mesteparten av disse lysene, selv om hun sånn ca er nabo med IKEA. “Orker jo ikke dra på IKEA hele tiden for å kjøpe duftelys” der ser jeg forskjellen på oss, for jeg hadde nok vært der ukentlig om jeg bodde så nært haha.

Planteavdelingen deres var så syyyykt elsk, jeg har jo en kjærlighet for planter og dette var som himmelen for meg. Kanskje like greit at jeg ikke bor i Oslo, da hadde jeg vel kjøpt nye planter på IKEA ukentlig. Og gitt dem navn.

Da vi kom hjem fra IKEA ble det kosekveld med godteri, boller og etterhvert film! Vi så Love Actually som jeg faktisk aldri har sett sammenhengende før?? Av en eller annen grunn gjenkjente jeg enkelte scener og innså at dette er nok en film jeg bare har sett typ i sidesynet. Koselig film, og jeg er litt mer i julestemning enn jeg var fra før. Det hjalp også på at vi hørte på julemusikk i bilen i hele går + kjøpte smultringer.

Og speaking of bil – Soph tvang meg til å kjøre bilen hennes på fredag så jeg skulle lære meg å bli trygg på motorvei. Men jeg er faktisk en utrolig god sjåfør (haha viktig med selvskryt en gang i blant) og skjønner egentlig ikke hvorfor jeg var så redd for å kjøre på motorvei. Det gikk som en drøm! Og endte med at jeg frivillig kjørte resten av helgen. “Nå som du tør å kjøre bil i Oslo kan du jo bare flytte hit” haha, bare lurer på om det er noen som er gira på at jeg skal flytte nedover?

Her må tiltak settes inn

Wow. Blogg.no har endret måten man poster innlegg på og jeg skjønner ikke en CHIT. Eller, nå overdriver jeg kanskje litt, for det er jo ikke akkurat vanskelig å lese seg til hvordan man poster et innlegg. “Innlegg > Legg til nytt” skjønner kanskje alle. Men det er irriterende,  dere som blogger her selv skjønner hva jeg mener – for det er en drastisk endring de har gjort her inne altså. Dere som ikke blogger: husker dere irritasjonen da facebook endret seg for en god del år siden? Well, dette er nesten enda verre. Men det kan virke som en bedre løsning enn de hadde, så det er vel bare å venne seg til det. Men at de har fjernet designet mitt, DET klarer jeg ikke å venne meg til.. Her må tiltak settes inn.

Uansett! Jeg kom nettopp hjem fra Oslo etter en kvalitetshelg med Soph i hennes nye hus. (som ser AMAZING ut) Planen var å blogge før jeg dro OG blogge i Oslo, men jeg tok jo selvfølgelig ikke med PC. Jeg tenkte at jeg ikke orket styret på flyet med en stor veske, selv om det ikke hadde vært noe problem overhode. Bokforlaget til Soph bestilte flybillettene for meg (fordi jeg egentlig skulle bli med på boksignering som hun dessverre måtte avlyse) og jeg fikk da SAS Plus-billett, noe jeg aldri selv har bestilt før. Mest sannsynlig fordi forskjellen på den og ungdomsbillett er 700kr, haha. Men det betydde blant annet at jeg hadde rikelig med plass siden man sitter kun 2 stk på samme rad. Selvfølgelig mange andre fordeler også, og jeg gikk egentlig bare rundt å følte meg viktig haha. Når jeg ikke lengre kan bruke ungdomsbillett skal jeg kjøpe kun plus-billett. Så sjukt chill.

Nå skal jeg pakke ut og rydde litt på rommet, så blogger jeg mer senere <3