litt av stuen min

Å stå opp i dag var latterlig enkelt etter en litt hard søndag. Tok meg en rolig fire-timers powernap igår, mulig det var det som reddet mandagsmorningen min! Sovnet vel klokken 01 i natt og våknet plutselig rundt kl 6 i panikk og lurte på hvorfor alarmen ikke hadde ringt, haha snakk om å være forvirret. . .

Jeg har i alle fall fått tatt litt bilder til dere! Det er enda ganske kaos i min lille leilighet, og jeg tror det enda vil være det i alle fall i et par måneder. . . Jeg må jo få kjøpt alt jeg skal ha og kastet en del unødvendig. Og enda har jeg ikke hentet alt hos pappa. . . Å flytte er jammen tungt! Glad jeg aldri har gjort det før, eller rettere sagt – de gangene jeg har gjort det har det ikke vært mitt ansvar. Heldigvis!

Fine skapet jeg malte i forrige uke! Endelig har jeg fått fylt det med green gate-serviset mitt og finserviset jeg har fått hos bestemor ♥

– Lykketrollet Stine Mari 4mnd –

Jeg kjøpte nye dørknotter til skapet mitt! Ble såå mye bedre enn med de gamle, trehvite. . . Når jeg først skulle pusse det opp måtte jeg gjøre det skikkelig! Kostet rundt 40kr per stykk på kremmerhuset 🙂

Snille tante kjøpte meg blomster forrige helg ♥

Så der har dere en liten sneakpeak til jeg får ryddet resten av leiligheten! Det er klær OVER alt. . . Også var det tilbud på bikbok og cubus på fredag så dere kan jo gjette hvor jeg var, høhø. . . Men jeg skal kvitte meg med en del så da må jeg unne meg litt nytt! Nå skal jeg følge med på poker NM på tv, det er så spennende! Selv er jeg en ekstremt dårlig pokerspiller, men er morsomt å se på de som kan det.

en ekstremt urutinert flytter

Her ser dere hva jeg har gjort i dag. Jeg har altså gitt nytt liv til et gammelt vitrineskap! Eller, prøvd i alle fall haha. Jeg gikk tom for maling halvveis i strøk nr 2, så må komme meg på butikken i morgen for å kjøpe mer. Jeg er ganske stolt av meg selv nå! Men som den dvergen jeg er er fremdeles toppen trehvit. Jepp. Og det tror jeg mest sannsynlig den blir å fortsette å være, haha! For det man ikke kan se glemmer man som oftest. . .

Og her ser dere hva jeg burde ha tatt tak i. Oh-my-god så mye klær jeg har. DET ER HELT SYKT! Og jeg føler at jeg alltid har et klesproblem. Fy faen altså. Ikke meningen å banne, men fy faen. Det er et sant mareritt. Og ja, jeg flyttet i poser. . . Er med andre ord en ekstremt urutinert flytter! For min del gikk det fint, men Tina ble ganske så sur :- |

Og her ser dere hva jeg har fått gjort! Ikke så veldig mye til nå, men det er i alle fall ikke mye igjen. Har en del ting å få kjøpt så er jeg fornøyd ♥ Veggene er enda tomme og det er deprimerende å se på. Må få noen bilder opp ASAP! Men nååå er det kveld for min del, jobb klokken 08 i morgen tidlig og jeg kjenner at ryggen min er helt gåen. Det er kjipt det der, å være så dårlig i ryggen når jeg bare er 21 år. . . 

for noen år siden var det vi…

Alle har vel til nå fått med seg det fryktelige terrorangrepet i Paris for noen dager siden. Det er helt utenkelig at folk kan være så forbanna feige og ondskapsfulle mot andre mennesker, og det gjør meg så sint og lei meg. Jeg har holdt meg litt ekstra unna VG og dagbladet de siste dagene i frykt for å se de verste bildene, men facebook klarer man jo aldri å holde seg unna. Så da har jeg jo fått med meg at det ikke overraskende er folk som alltid skal ha noe å klage på, som bare MÅ kritisere og gjøre det til noe negativt at folk har valgt å vise sin støtte til Frankrike via nettopp facebook.

Jeg vet at det er krig hver dag. Jeg vet at det er helt vanlig at byer blir bombet og uskyldige mennesker mister livet hver-eneste-dag. Jeg sier ikke at jeg ikke bryr meg om disse landene bare fordi jeg endrer mitt profilbilde for å støtte Frankrike nå, og ikke hadde flagget til Libanon når det ble bombet dagen før Paris. Jeg prøver heller ikke å si at det er såpass uvanlig med terror at jeg kun reagerer når Paris blir målet.

Jeg kan skjønne at mennesker som er fra eller bor i byer hvor slikt skjer så å si hver dag, reagerer på at facebook ikke gir dem muligheten til å ha sitt eget flagg på profilbildene sine. Jeg kan skjønne at dette er veldig provoserende, men det betyr ikke at folk som meg, som har endret profilbilde nå, skal bli sett ned på og beskyldt for å ikke bry seg om resten av verden. Jeg er enig i at det ikke kun skal være tilfeller som dette som gjør det mulig å legge på slike filtre på profilbildene, facebook burde åpne for å ha flaggene til alle de utsatte landene.

Men jeg kan også skjønne at folk ikke viser like mye støtte til de landene som er utsatt for dette så å si daglig. Det er blitt såpass vanlig at sånt skjer i enkelte land at vi ikke tenker over det. Men! Det betyr jo ikke at vi ikke bryr oss. Mange donerer penger til røde kors og andre organisasjoner for å hjelpe land som er utsatt, så å ta alle under en kam blir feil. Avisene skriver jo daglig om krig, bombing og all elendigheten, i tillegg til at vi får se det på nyhetene. Så ingen blir glemt, det blir bare ikke like stort fokus på facebook. . . 

En annen grunn til at mange (i alle fall norske) velger å støtte Frankrike nå, er fordi det er et land som er ganske så likt vårt eget. Man tenker at skjer det der, så kunne det like gjerne vært her. Man kan på en måte kjenne seg litt mer igjen i Frankrike, foran for eksempel Irak eller Syria hvor det er mer vanlig at slike angrep skjer. Nok en gang – det betyr ikke at vi ikke viser medlidenhet til nevnte land heller, bare at det er litt mer fjernt enn det Frankrike er for oss. Jeg skal jo ikke snakke for alle og enhver, men jeg tenker i alle fall sånn.

Folk må gjerne ytre sine meninger, men når det kommer kommentarer som “dere gjør ingen forskjell med å endre profilbilde”, eller “doner heller penger i stedet for å endre profilbilde” NO SHIT! Tror dere folk er under den oppfatning at skifter man bilde, så gjør man en forskjell? Å skifte profilbilde indikerer bare at man støtter hverandre, og står sammen i kampen mot terror. Vi viser at vi bryr oss og ønsker dem alt godt. Jeg tror ikke at mitt flerfargede profilbilde kommer til å hjelpe Paris med å bygge byen opp igjen. Men jeg tror – og vet – at de setter pris på støtten dem får. Og donere penger. . . Skal vi donere penger til Frankrike, er det det folk mener? Frankrike er jo ikke akkurat et land hvor de lever dårlig og har bruk for donasjoner fra oss, så akkurat DEN ser jeg ikke. . .

For noen år siden var det vi som fikk støtte og gode ord fra hele verden. Akkurat nå er det Frankrike som trenger det og jeg akter å vise min støtte med å endre mitt profilbilde.

smertefri søndag?

Denne søndagen skal jeg virkelig verdsette! Jeg orker ikke å komme med samme søndagsteksten jeg alltid gjør, men ja det er godt å ikke være fyllesyk. Neste helg blir det muligens annerledes om jeg skal ha innflyttingsfest. . .

Vi er i alle fall oppe alle mann, og Frida har inntatt sjefsstolen! Hun sitter alltid her og ser etter onkel når han ikke er hjemme, søteste lille. Får nesten litt vondt i meg der hun sitter med de største øyene tenkelig og håper han skal komme opp veien. Heldigvis ikke lenge til hun kan hoppe av glede da de er på tur hjem nå!

Og jeg har stasjonert meg med gossip girl for en stund! Har så sinnsykt “synd på meg”-dag i dag siden jeg har mensen og de sykeste magekrampene. . . Så en helt smertefri søndag er det ikke, haha 🙁 Tror jeg må unne meg en burger senere, det må da være på sin plass når man har det kjipt? Ja, det mener nå jeg.

glad i prosjekter

Til tross for tidlig morgen og ganske så tett timeplan så kom jeg meg gjennom denne lørdagen òg. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har vært litt gjespsk (jepp her lager vi nye ord) til tider, men har klart å holde powernappen unna. Noe jeg er glad for nå, for i natt skal jeg få en sinnsykt god natts søvn! Ja, jeg er faktisk på tur i seng om ikke så alt for lenge faktisk.

Under kan dere se både kveldens nydelige outfit og middag – dere skjønner kanskje at alkoholen ikke var aktuell i dag, selv om jeg angrer litt på at jeg ikke har en flaske vin å kose meg med. Det er noe jeg alltid angrer på at jeg ikke har handlet inn! Men i dag fikk jeg vitrineskap for å ha hjemme, så da har jeg nok plass til å lagre i alle fall 😉 Så til min kjære familie – gavekort på vinmonopolet i julegave klager jeg ikke på! I likhet med KID, Clas Ohlsson og kremmerhuset. Mine favorittplasser, hehe!

Som sagt fikk jeg vitrineskap og en kommode lever av gudmor og gudfar i dag, så i neste uke starter jeg på et maleprosjekt! Det er nemlig i trefarge og jeg trenger å få det hvitt for å stå i stil med resten av stuen. Knottene skal jeg også skifte! Det blir gøy, jeg er jo glad i prosjekter – men utfordringen blir vel mer at det må stå å tørke. . . Jeg er mer av typen som liker prosjekter som er ferdig når jeg er ferdig, om dere skjønner. Er jo ikke morsomt å vente på noe som må tørke 🙁

voksenlivet på prøve

Klokken er såvidt passert 23 og jeg er allerede ferdigstelt for natten og ligger i sengen! Det må være rekord på en fredag. . . I helgen er jeg hos tante og onkel for å passe søskenbarnet mitt og hunden deres, og fantastisk nok havnet det en fotballturnering på nettopp morgendagen! Når jeg først skal leke husmor måtte det jo bare bli skikkelig også, haha. Så i morgen tidlig tiiiidlig litt over 8 (når klokken er 8 på lørdag er det automatisk mer tidlig enn på en hverdag) bærer det inn til byen for en fotballkamp, så er det hjem i noen timer, før hun skal ha enda flere kamper. Også er det jo hunden oppi alt det her også, den trenger vel både mat og en luftetur. . . Dere tror jeg skal få satt voksenlivet på prøve? Haha!

Mamma; jeg har skjønt en ting – det er veldig lenge til du blir bestemor 😉

Nå skal jeg streife gjennom ellos og nelly en siste gang før jeg legger fra meg pcen. Det er jo ganske sykt å være trøtt før klokken slår 12, men det skal bli godt med litt mer enn 5-6 timer søvn til en forandring. Selv om jeg i natt også fikk over gjennomsnittet. Greit å begynne på jobb 10 en gang i blant! Så får man tatt igjen litt tapt søvn. Jeg har enda ikke kommet meg helt inn i leiligheten, så jeg har faktisk ikke hatt en eneste natt der til nå! Men i neste uke får jeg kjøleskapet mitt kjørt ned, og i morgen får jeg vitrineskap – så snart er jeg klar til å dandere og vise dere ♥

alle kan gjøre noe

Vi kan ikke alle være mot pels, holde oss unna kjøtt, få oss fadderbarn, støtte kirkens nødhjelp, kjøpe kun sminke som ikke er dyretestet OG støtte alle saker som kan støttes. Tenk om alle skulle donert 10 kroner til hver en sak. . . Det ville blitt mye penger på en måned, altså! Men som sagt, alle kan gjøre NOE. Omså det bare er èn sak man står for, så er det godt nok i massevis. Så lenge du viser at du bryr deg – og er villig til å gjøre noe med det. Man skal ikke overbevise noen andre enn seg selv egentlig, og jeg blir ikke mer imponert av noen for at de støtter 100 gode saker – kontra en god sak. Jeg sier ikke at det er dårlig om du støtter flere ting, overhodet, men så lenge du tror på det selv og har lyst til å støtte er det det som teller 🙂 Men det er nå bare min mening!

For tre år siden ble jeg fadder til neshorn og tigre men av en eller annen grunn tok det plutselig slutt. Ikke vet jeg, jeg gikk vel tom for penger haha! Men dette er likevel noe jeg bryr meg om og synes så synd på de stakkars dyrene. Så i går tok jeg opp fadderskapet igjen og kan kalle meg lykkelig fadder til både tigre og neshorn igjen. Jeg vet det er teit å si, og i det hele tatt tenke, men jeg føler jeg har en tiger og et neshorn som nå er mine fadderbarn. Whatever makes me happy, right?

– Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe –

Jeg oppfordrer så klart alle til å bli fadre. Jeg donerer 125kr til hver i måneden, og det er 250kr som jeg sikkert uansett hadde brukt på noe ubetydelig. Så da lar jeg de gå til noe som betyr noe! Jeg får så vondt i meg for disse stakkars dyrene og får egentlig bare lyst til å adoptere alle hjem til Norge. Det går jo så klart ikke, så får nøye meg med å være fadder! Det er så mye forskjellig du kan bli fadder til, blant annet isbjørner, råvdyr i Norge og elefanter. I denne omgangen ble det neshorn og tigre – men jeg ser ikke bort fra at jeg kanskje utvider det etter hvert!

Om du vil lese mer om det å bli fadder, kan du gå på WWF.NO ♥

min sære lille glede

Et lite hei fra ei som sitter å gjesper om kapp med meg selv mens jeg sliter med å holde øynene åpne. . . Spiser jeg middag nå tror jeg at jeg blir å sovne av, så det utsetter jeg i enda noen timer. I mellomtiden skal jeg bruke litt tid på ellos.no! Jeg har nemlig fått meg sofa i dag, så gjett hva jeg mangler av store ting? INGENTING! Jeg hoppet av glede da det tikker inn en melding på innboksen om at jeg kunne få en sofa gratis. Hva er vel bedre enn det?? Så nå mangler jeg kun koselige ting som håndduker, kjøkkenutstyr og litt pynteting. Glede ♥ Det er jo ting som er morsomme å kjøpe! I likhet med ankelsokker og truser, haha det er min sære lille glede det der. . .

Både genseren (bikbok) og buksen (Nelly) min er ekstremt gamle, til de som måtte lure 🙂

Jeg gleder meg så til å vise dere leiligheten min ferdig dekorer og innflyttet. I dag er det bare en uke til innflytting og jeg kjenner at jeg gleder meg veldig! Om det blir nettshopping i kveld skal jeg vise dere senere ♥

jeg takler det dårlig

Jeg tenker jeg skulle være smart nå når det kom til å hente inspirasjon til min kommende stue. Mitt råd er: aldri søk “living room ideas” på Google. Klikker du deg inn på bilder så får du kun bilder av stuer som er oppe i en ganske så høy prisklasse, haha. . . Men jeg mister ikke motet! Jeg har bare bestemt meg for at jeg ikke skal sjekke ut sånn før jeg faktisk har flyttet inn, sortert alt jeg har av pynt og funnet ut hva jeg mangler. Tenker det er lurest, jeg!

Ellers har jeg fikset meg både komfyr, kjøleskap og vaskemaskin. Så nå mangler jeg bare en sofa, så er jeg innflyttingsklar! Sett bort fra alle de små tingene jeg må kjøpe, som kjøkkenutstyr og håndduker. Men det tar jeg på tirsdagen når jeg har fått alt det andre inn i leiligheten.

Så kan jeg meddele at jeg tror jeg begynner å brygge på ørebetennelse. . . Både i dag og i går har der verket skikkelig i venstreøret, men siden jeg aldri har hatt ørebetennelse (som jeg kan huske i alle fall) er jeg usikker på symptomene, haha. Jeg har FAKTISK ikke googlet! Noe som er merkelig til å være meg, jeg er som oftest dronningen av å Google symptomer, så jeg ender opp med å skremme meg selv. Jeg skal derimot til legen om det ble verre i morgen, så jeg får se hvordan det føles i morgen når jeg våkner! Krysser fingrene for at det ikke er noe ille, jeg takler dårlig å skulle bli langvarig syk haha. Verre bæsræv finner du ikke!