takk gud for airbrush

Hei og god helg! Akkurat nå sitter jeg hos Tina etter å ha vært i byen med henne, først med henne hos frisøren før vi tok en tur på cafè. Er lenge siden jeg har vært i byen nå, så det var koselig! Selv om hele Harstad har blitt en eneste stor skøytebane over natta. . . Men jeg skal vel ikke klage, mildvær betyr at snøen forsvinner fortere – and me like!

I kveld skal jeg i bursdag til en venninne som ble 21 år i dag, alle jentene (de få som er igjen i byen, haha. . .) skal samles og jeg gleder meg virkelig til en skikkelig kosekveld før vi drar på byen. Jeg skal legge meg å sove noen timer nå, sånn at jeg er uthvilt til i kveld. Jeg har vært våken i hele natt siden jeg av en eller annen grunn fant ut klokken 4 at det var best sånn. Gudene må vite hvorfor, det var i alle fall ikke smart. Men jeg fikk i alle fall god tid da, så jeg har sprayet meg med selvbruning, lakket neglene, allerede dusjet OG krøllet håret ferdig til i kveld. Så eneste jeg har å gjøre er å sminke meg igjen når jeg våkner! Litt produktv har jeg i alle fall vært.

I dag er en sånn dag hvor jeg priser gud for at airbrush finnes så jeg kunne skjule flekken jeg hadde i panna, på nesa og kinnet. Jeg skjønner ikke hvordan man får flekker når man ikke engang tar seg i ansiktet. . . Og siden det alltid er så mye prat om bloggere og retusjering kan jeg vel bare si med en gang at ja, jeg er flittig bruker av airbrush – jeg som mange andre bloggere. For det er ikke så morsomt å ha kviser eller ujevnheter på bilder, skjønner dere. . .

beste jeg har sett

John Wick og Jack Reacher er nok to av de beste filmene jeg noen gang har sett, så de anbefaler jeg å se i første omgang! Alle de andre filmene er også syykt bra, så om du sliter med å finne filmer å se har du i alle fall seks alternativer nå. Av en eller annen grunn har jeg hatt flaks med alle filmer jeg har valgt å se i det siste, har ikke vært skuffet over noen. Jeg har også funnet ut at krigsfilmer er min ting, det hadde jeg i alle fall ikke trodd. Så jeg har brukt mye tid på å lete etter krigsfilmer med god rating på IMDB i det siste!

Fury var ekstremt nervepirrende, kanskje ikke overraskende siden det er en krigsfilm. Nightcrawler var sinnsykt bra, men så er jo Gyllenhaal en utrolig flink skuespiller da, så det hadde jeg forventet. Camp X-Ray syntes jeg var litt trist til tider, haha! Jeg har jo en ting for å synes synd i folk som det egentlig ikke er synd i, i filmer. Blant annet noen folk som sitter i fengsel da. . . Forhåpentligvis er det flere som føler det samme når de ser denne filmen, så jeg ikke er den eneste! Edge of tomorrow så jeg kun fordi det var en kjekk Tom Cruise i hovedrollen, haha. Men så viste det seg at den faktisk var ganske bra også!


jeg har depresjon

De siste månedene har for meg vært veldig tunge. Jeg har slitt psykisk, og uten å ha vært hos en lege er jeg ganske sikker på at jeg har hatt depresjon (hilsen meg som setter diagnoser etter symptomer funnet på nettet) – og enda har det bare i en mye, mye mindre grad. Jeg tror det kommer av at jeg har stresset ekstremt mye i det siste og hatt det tungt, uten at jeg orker å brette ut om alt her, det blir for personlig for meg. Men når man har mye å tenke på og føler at hodet ditt bare er kaos, kommer det til et punkt der du bare slipper alt og rett og slett gir faen i alt til slutt. Dit kom jeg, der er jeg. Jeg sluttet å bry meg, noe som overhodet ikke er bra.

Det har vært spesielt tungt for meg siden jeg sliter ekstremt med å åpne meg og snakke med andre. Jeg klarer bare ikke. Dette har jo egentlig bare ført til at det ble verre etterhvert som dagene og ukene gikk. Men jeg blir alltid litt ekstra nedfor når det er vinter og mørkt også, i tillegg til at jeg har vært plaget med å være mye syk de siste månedene og fått diagnosen fibromyalgi. Men nå som det begynner å bli lysere tider blir jeg naturlig nok litt lettere til sinns, selv om jeg ikke kan gjøre stort med sykdommen.

Spesielt tungt har det vært siden det har gått ut over alle jeg omgås. Jeg har hatt et humør som plutselig har gått fra topp til bunn på kun sekunder, og jeg har følt meg som en tikkende bombe. Jeg har ikke klart å være spesielt sosial, og ikke klart å være i settinger hvor jeg har vært nødt til å føre samtaler eller gjøre noe. Jeg har derfor kun vært hos for eksempel Tina, der jeg vet at jeg kan bare komme å være uten å måtte si noe, uten å måtte gjøre noe. Også har jeg konstant prøvd å gå med en maske, så godt jeg har kunnet.

For å skulle forklare best mulig hva som har foregått i hodet mitt, her er et innlegg jeg skrev i midten av januar men aldri postet. Det er sikkert mange andre som føler det slik jeg har gjort i det siste, og jeg har egentlig ingen trøst å gi. For meg gikk det bare over, jeg bare plutselig innså plutselig at “¨åj, nå har jeg gått i flere dager uten å ha det fælt”. Men noe jeg anbefaler alle er å snakke om problemene dine, få hjelp fra noen. Om det er familie, venner, lege eller psykolog. For DET hjelper. Åj, det er lenge siden jeg har skrevet noe personlig merker jeg. . .

Jeg føler meg helt alene, selv om jeg egentlig ikke er det. Jeg har jo masse venner, mange å være sammen med. Jeg vil jo at noen skal skjønne hva jeg føler og hvordan jeg har det. Men så klarer jeg ikke forklare hva jeg tenker og føler, klarer ikke sette ord på det. Jeg vil bare være alene, men samtidig vil jeg ikke det. Jeg vil jo ikke sitte alene i et mørkt rom med tankene mine. Jeg vil egentlig bare være sammen med folk hele tiden og få tankene bort, selv om de ikke blir borte likevel. Men for en liten stund, så er ting litt mer greit. Jeg har lyst til å dra langt vekk og ikke fortelle noen om det, bare dra å stenge alle ute. Ikke svare på noen meldinger eller telefonsamtaler. Jeg vil sitte alene, tenke og føle. Selv om jeg egentlig ikke vil det. Jeg vil jo være sammen med vennene mine hele tiden, ha noe å gjøre. Jeg føler meg nesten som to personer. I det ene øyeblikket er jeg smilende, glad og utadvendt. I det neste ligger jeg på sofaen i fosterstilling og surker. Jeg føler nesten at jeg ikke vet hvem jeg selv er lengre.


Så har jeg skrevet, slettet, skrevet, slettet. Lagret i arkivet og tenkt at jeg skulle poste det. I morgen. I kveld. Hatt så lyst å dele dette for at kanskje vennene mine skal forstå meg, men så har jeg ikke klart. For jeg er jo ikke en veldig åpen person, så naturlig nok er jeg ikke mer åpen på bloggen. Også vil jeg jo ikke at familien skal bekymre seg eller tro jeg har det helt forferdelig, for det har jeg jo ikke. Som alt annet går ting over og det er nok folk som har det verre enn meg. Jeg klarte omsider å åpne meg halvveis til Tina, og det hjalp veldig at jeg i alle fall hadde èn person som skjønte litt mer.

Jeg klarer å skrive dette nå fordi jeg føler meg bedre, og har hatt det bra en god stund. Også skriver jeg det for at folk som kanskje føler det samme skal skjønne at andre er i samme situasjon. Jeg liker i alle fall å lese om andre som har det som meg, da er jeg plutselig ikke alene. Det er kanskje vanskelig for folk å forstå hvorfor jeg har hatt det sånn siden jeg ikke skriver om det, men det blir for personlig og for mye. Men jeg føler i alle fall at ting faller på plass for meg nå, sakte men sikkert
– selv om jeg kanskje egentlig ikke har manglet noe som helst. 

1 og 3 år siden

Det er morsomt med blogg når man lurer på “hva gjorde jeg for nøyaktig et år siden og hvordan så jeg ut?”. Jeg har vel sikkert ikke sånne tanker så mye mer enn folk som ikke har blogg, men i dag lurte jeg litt. Så da jeg sjekket opp 18.02.14 fant jeg ut at April var hjemme og vi var hos henne for å spise wok – og i år på samme datoen er hun også hjemme! Haha litt tilfeldig det da. Jeg hadde heller ikke startet å stripe håret, så likt den dag i dag hadde jeg brunt hår da også.

Så ble jeg enda mer nysgjerrig og lurte på hva jeg gjorde i 2013, men da hadde jeg mistet laderen til kameraet og hadde ikke tatt bilder. . . MEN, i 2012 derimot! Haha nok en gang hadde jeg brunt hår da. . . Det var en lørdag så jeg drakk, og nok en gang var vi hos April haha. Jeg synes vel kanskje at jeg har forandret meg litt, men kanskje ikke så veldig mye?

Nå skulle jeg vel egentlig postet bilder fra i dag, meg jeg har faktisk gått sminkefri siden lørdag (klapp klapp) så det utgår med glans. Forhåpentligvis får jeg smurt meg inn med smørje i morgen, så da får jeg tatt bilder.

Så ble det litt shopping på nelly, denne gangen ble det kun hverdagsklær siden jeg har bestemt meg for å kutte ut unødvendig shopping. Så kjoler, høyhæler og andre pynteting blir kun kjøpt når jeg skal noe spesielt!

Cardigan fra ONLY / T-shirt fra NLY TREND / T-shirt fra NEW LOOK / Cardigan fra ONLY / Jakke fra VERO MODA

it’s a boy!

Endelig har jeg vært på en sammenkomst og husket kamera, så da blir det første blogginnlegget på over en uke. Jeg fikk ikke tatt bilder av alle samlet, mest fordi jeg presterte å ta med meg 50mm linsen, og da måtte jeg gått inn til naboen for å få alle med på samme bilde. . .

I dag hadde vi babyshower for fine Carina som venter en liten gutt om litt over en måned! Det var superkoselig, og enda koseligere å se reaksjonen hennes da vi hoppet frem og overrasket henne. Så da ble det noen timer med kakespising og kos, morsomt når det er sjelden at vi er mange samlet samtidig. Og selv på en søndag var det ikke så ille å presse i seg kake! Glad inntaket i går ikke ble så alt for ille, haha.

Så nå har Pia en gutt, Sandra har en gutt og Carina får altså den tredje til samlingen. Det blir koselig!

Jeg hadde jo store planer om å lage bleiekake, så det gjorde jeg altså. Det jeg hadde glemt, var å sjekke hvordan man egentlig lager en bleiekake. . . Gummistrikk er kanskje en fin ting å ha, sånn at bleiene faktisk holder seg sammen. Men jeg fikk hjelp av fire hender – så da gikk det på et vis, haha! Neste gang jeg foreslår å lage noe nytt, så skal det forskes på hvordan det gjøres. . .

helt naturlig

Etter nesten fire timer på veien har jeg finnet ut at jeg ikke er så særlig glad i å kjøre bil likevel, og spesielt ikke i dårlig vær og føre. . . Men det gikk greit og jeg har kommet meg frem! Nesten frem i alle fall, haha. Stoppet i Kongsvik hos Tina og Thomas klokken halv 6 og her ble jeg altså værende. Har ikke planer om å være her så veldig lenge siden jeg helst vil komme meg til byen før uværet kommer, så det er ikke lenge til jeg må ut å kjøre igjen.

Og når man sitter i bilen i fire timer er det jo helt naturlig at man begynner å tenke over hver en minste merkelige ting. . . Jeg mener, har noen tenkt på hvor smal veien egentlig er, og hvor små marginer det er på hver side og mellom hver kjøreretning? Ellers blir jeg alltid like fascinert når jeg begynner å tenke hvordan en bil er bygd opp, og hvor merkelig det egentlig er at masse dingser satt sammen til en motor kan få alt til å fungere slik det gjør.

ikke-bloggvennlige

Jeg har mange typer venner. Eila og Emilie er de typiske “ikke-bloggvennlige”, haha. MEN, de skal ha pluss for at de faktisk stiller opp til bilder! Dette var ètt av 40 som ikke ble med grimaser eller tull! Men er litt morsomt da, for jeg truer dem alltid med å legge ut bildene hvor de har trippelhaker og gaper så høyt at du ser middagen fra forrige uke. Men tro meg jenter – fortsetter dette mønstret blir jeg å legge ut de verste en vakker dag! Gjør jo bare arbeidet mitt så mye verre, når jeg må plukke ut de få fine bildene mellom 40 stygge 🙁

Vi dro på peppes og drakk en milkshake hver, før de ble med meg hjem for å se huset. De hadde enda ikke vært her, så følte det var på tide! Så fikk vi sett bloggerne og snakket så aalt for mye. Vennene mine i Harstad mener jeg prater mye. . . Jeg mener Emilie og Eila er like ille, haha! Det er i alle fall veldig få stille øyeblikk når vi er sammen. Det er så godt å vite at jeg har disse venninnene som jeg har kjent siden jeg var bare 6-7 år gammel, som jeg kan være borte fra i et halvt år, men gå like godt overens med når vi møtes igjen. Og mimre sammen med om de samme tingene, om og om igjen ♥

Haha sorry jenter, jeg må bare legge ut dette! Til tross for at jeg nettopp kom med en advarsel. . . Dette bildet er bare too good, selv om det er langt fra det beste. Og så lykkelige vi ser ut da ♥

for siste gang

Nå begynner det å bli noen dager siden jeg sist oppdaterte, men jeg har trengt å bare legge bloggen litt bort for noen dager. Jeg er for tiden hos mamma i Lofoten, dro hit tirsdag og drar hjem igjen i morgen. Til min flaks kom faktisk Eila og Emilie hjem i dag – så vi skal en tur på peppes om en halvtime! Blir godt å se jentene igjen ♥ For første gang på lenge blir kameraet med meg ut døra, til tross for det dårlige været. Det er en forferdelig vind her og jeg venter bare på den store stormen som er meldt til helgen. . .

____________________________________________________

Jeg stikker egentlig bare innom for å minne dere på bloggerne i kveld på TV2 Bliss klokken 21.30! Tror dette er siste episode jeg er med i, og jeg gleder meg til å se! Jeg husker jo aldri det som blir filmet eller hva som blir sagt, så jeg blir like overrasket som dere når jeg ser det på skjermen.

Men jeg har i alle fall hatt det veldig morsomt med den filmingen Sophie har tatt meg med på, og å få møte de flinke folkene som står bak bloggerne. Hadde jeg ikke bodd så langt nord hadde jeg nok hatt lyst til å drevet med TV, det har vært en drøm for meg siden jeg var veldig liten! Startet vel med at jeg ville være skuespiller i Hotel Cæsar, haha. . . De små drømmene, dere! Nå, etter å ha fått være med på filming og opplevd litt av hvordan ting fungerer, så kunne jeg vel egentlig tenkt meg både foran og bak kamera. Helst foran såklart, hehe!

Haha pena som venter på mat