VÆR SÅ SNILL!

Her kommer dagens skjenneprek. Eller, er jo ikke egentlig det da. Bare et passelig oppgitt innlegg. 

Noe som stadig overrasker meg er hvor mange som spør etter medisinske råd og tips på nett. Jeg er med i noen grupper på facebook og ser så å si daglig folk stille spørsmål om kremer/kurer for ditt og datt – og pørsmål som “burde jeg gå til lege?”. Jeg tenker – når det er såpass “alvorlig” at du tenker tanken om du burde gå til legen – så BURDE du gå til legen! Aldri la det være opp til fremmede mennesker hva du skal smøre på huden din. Det kan gjøre vondt verre – selv om det funket for andre.

Nå er jeg halvveis hypokonder (selverklært, såklart) og ringer mamma (og bestemor, onkel og tante, haha) eller legen for den minste ting. Det kunne aldri falt meg inn å spørre etter tips på nettet uansett hvor mye du måtte stole på at det er en “ordentlig” gruppe med “ordentlige” folk. At jeg ringer mamma burde jeg egentlig bare slutte med, for hun sier alltid “ring legen” med en passe oppgitt stemme. Og spør jeg tante og onkel får jeg som regel alltid til svar at jeg må amputere noe eller blir å dø, haha. Som jeg sa – selverklært hypokonder..

Hvertfall! Jeg ser spesielt folk spørre etter tips mot uren hud. Dette er jo også som regel mer ekstreme tilfeller enn bare en og annen kvise, skal sies. Jeg ber dere som har hudproblemer – VÆR SÅ SNILL – ikke ta i mot tips og råd fra en jentegruppe på facebook. Har du et ekstremt tilfelle av akne kan du få medisin hos legen. Du kan også få skreddersydd hudpleiebehandling på for eksempel spa. Selvfølgelig kan noen ha fått tips som har hjulpet dem, MEN – noe som funker for andre, kan i verste fall gjøre at du blir enda verre. Alle har forskjellig hudtype, noen kan ha allergier man ikke er klar over og for noen er det kun reseptbelagt medisin som fungerer. Men det er ikke opp til en facebookgruppe å bedømme – det er derfor du har en fastlege. Det er derfor vi har mulighet for å dra til hudleger.

Jeg har selv vært utrolig plaget og for meg funket kun medisin fra hudlege. Jeg ble aldri bedre av noen andre produkter jeg prøvde – og enkelte produkter gjorde at jeg ble seende enda verre ut. Jeg angrer på at jeg ikke dro tidligere til hudlege, for da kunne jeg kanskje blitt bedre enda tidligere. Men så er man ung og optimistisk da – og tror det skal gå over. Eller at om man prøver alt av hudpleieprodukter på markedet skal noe til slutt funke.. Så jeg har vært litt dum der jeg òg.

I alle fall, nok en gang – vær så snill å bruk legen din. Ikke stol på at et tips fra facebook skal gjøre deg bedre. Er det et problem du lurer på om du må kontakte legen for, så er det mest sannsynlig lurt å ringe legen. Dette innlegget er ikke ment for å tråkke på de som gjør dette, men mer som tips etter egne erfaringer.

SÅ HÅPER JEG ALLE FÅR EN FIN DAG VIDERE OG GOD HELG, MED ELLER UTEN TIPS FRA MEG OG FACEBOOK ♥

mørkeblå mandag

Denne mandagen var egentlig ikke fin overhode og 7,5t på jobb føltes seriøst som to døgn da jeg endelig kunne dra hjem. Det første jeg gjorde da jeg kom på jobb var å ta ikke bare en – men to tabletter med sånn koffeingreier. Sånn som egentlig er ment for trening, vet du. Er det kanskje det som kalles en mørkeblå mandag? Haha. Men hvor rart er det ikke da at så fort jeg kom meg i bilen og fikk satt på favorittsangen, var jeg så glad og dansende at jeg måtte kjøre en ekstra runde før jeg dro hjem? Altså, humøret er en merkelig sak. Jeg var forberedt på å måtte powernappe i minst to timer for å få kvelden til å fungere. Er selvfølgelig veldig pleased med å slippe det.

Nå var egentlig planen å lage middag, men siden jeg ikke er sulten skal jeg bare se noen episoder Prison Break som jeg har startet på nytt med. Jeg så hele greia for typ to år siden, men da presterte jeg som regel å sovne midt i en episode haha. Så det skal bli gøy å forhåpentligvis få med seg alt nå på runde nr to.

Dette bildet aner jeg ikke når er fra. To helger siden kanskje? Eller tre? Var i alle fall en lørdag hvor jeg var i svært godt humør med fine venner. Og dette ble det beste bildet av meg, haha. Kanskje ikke så lurt å starte photoshooten etter tre-fire glass vin, da 🙂

Og den genseren der da – LOOOVE it! Var flere som lurte på hvor den er fra – og den er fra NELLY men er som regel utsolgt.
Men nå har de den på lager igjen! HER finner du den ♥

vil jo helst gå all in

Irritasjonsmoment nr 1 den siste uken har vært at jeg har vært nødt til å bytte passord på sumoen min to ganger. Noen har tydeligvis tilgang til den og mister den ikke uansett faen om jeg bytter passord. Drittopplegg. Heldigvis er kundeservicen deres på saken så det blir ordnet opp i, for nå er jeg lei av at noen i Drammen (???) bruker min sumo. Også i Drammen, hva faen?

Ellers har det vært en grei uke etter at jeg _endelig_ fikk vært hos kiropraktor på tirsdag. Jeg føler meg som et nytt menneske og har fått en øvelse jeg må gjøre morgen og kveld, så satser jeg på at ryggen blir tilnærmet normal. Det er altså noe herk å være plaget med rygg og nakke/skuldre. Jeg var så full av muskelknuter at jeg enda har vondt fra behandlingen, haha! Men det er en deilig smerte, da. For da vet jeg at det hjelper.

Nå skal jeg prøve å finne motivasjonen til å trene. Jeg tok litt hardt i på trening på lørdag – noe jeg fikk merke på ryggen – så fremover må jeg ta det litt roligere. Men jeg er jo ikke sånn da. Jeg vil jo helst gå all in og gi full gass, noe som ikke lønner seg hele tiden.. Så er jeg sliten etter jobb og vil egentlig bare ta en powernap. Men det er vel bare å finne frem motivasjonen og komme seg i treningsklærne 🙂 ER JO SNART HELG ♥

uken som gikk #9

Nå er jeg akkurat ferdig på jobb og på tur hjem for å skifte til treningsklær! Jeg hadde en tanke at jeg skulle klare å trene før jobb i dag (begynte kl 09) men tror dere det skjedde? Litt vel optimistisk, kan jeg innrømme. Men neste gang jeg har senvakt og begynner fra 11 og utover skal jeg prøve å få det til!

UKENS HØYDEPUNKT
Altså jeg vet ikke – at jeg klarte å trene hele 4 dager, kanskje? Det er iaf utrolig bra til meg å være og jeg elsker at motivasjonen er her.

UKENS OPPTUR
Det var ganske opptur å våkne søndagen frisk og rask etter jeg var ute på lørdag. Det er sjelden jeg har gode søndager etter noen glass vin, hehe.

UKENS NEDTUR
Å finne ut at det tydeligvis er hull i spyleveske-dispenseren på bilen?? (haha av denne forklaringen skjønner dere kanskje at biler ikke er heelt min sterkeste side.. Men så fant jeg ikke noe mer logisk forklaring) I alle fall er det noe galt en plass, for jeg fylte på en halv kanne spyleveske (også veldig kjipt å waste) og det bare rant gjennom. Skal forhåpentligvis innom verksted i løpet av denne uken hvis jeg får tid før stengetid, og satser på at det kun er en slange løs eller noe.

UKENS BILDE
Fra vorsjet på lørdagen med jentene. ♥

UKENS KINO
Jeg har ikke vært på kino – men har med denne kategorien fordi jeg har utrolig lyst til å se filmen Hidden Figures som har premiere 10.03. Håper jeg har noen venner som også har lyst til å se den, haha.

UKENS FILM
Fremdeles Harry P (<3) det går i her i gården. 

UKENS LÅT
Zedd – Stay (med Alessia Cara)

UKENS THROWBACK
HAHA. Her er meg når jeg var 16 år og veldig stolt over å ha en gullfarget sony ericsson W595. Den hadde verken facebook (nå lyver jeg litt. Det var mulig å logge seg på husker jeg, men var litt stress), snapchat eller instagram – men jeg kunne laste ned sanger på den fordi det var en walkman!

Dæken døtte, her harru’n vettu! Jeg skulle likt å gi dagens 16-åringer en slik telefon å se om de overlevde. Til og med hele 3,2 mp kamera hadde den også – derav den gode kvaliteten på bildet over. En av de tingene jeg husker jeg likte best var at man på dramatisk vis kunne “klappe sammen” telefonen om man snakket med noen, og ble sur. Ikke at jeg gjorde det så ofte, men det var gøy å tulle med.

underlig at jeg aldri blir lei

Altså jeg skal ikke klage, men hvor ble januar og februar egentlig av? Disse to månedene har gått så sykt fort og det gikk opp for meg i dag at det er jammen ikke lenge til VÅR! Så mye vår som vi kan få i nord-norge, da. Som regel har vi snø til i mai uansett, så det er ikke akkurat så mye å rope hurra for. Men temperaturen går i alle fall over på plussiden – det kan man glede seg over!

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter å ha spist middag hos pappa. Planen var egentlig å trene rett etter jobb, men jeg fikk akutt behov for en time på øyet så treningen får vente til i kveld. Ellers har jeg brukt dagene mine på å se Harry Potter om og om igjen. Det er seriøst underlig at jeg aldri blir lei. Harry Potter både på film og lydbok hele dagen skulle man tro gjorde meg lei.

Hettegenser nly HER

Minner igjen om at denne er ekstra stor i størrelsen siden den er oversized.


/adlink

uken som gikk #8

Akkurat som bestilt – noen dager for sent, hehe.. Men så tenker jeg at det er bedre sent enn aldri, da. Forrige uke var egentlig ikke SÅ spennende at det gjør noe, så det gjør ingenting at denne kommer litt sent.

UKENS HØYDEPUNKT
Å dra til Lofoten og feire bursdagen til mamma! Alltid godt med familietid.

UKENS OPPTUR
Jeg vet ikke helt – men det var en grei opptur å få prøvd en helt ny bil jeg vurderte å kjøpe. Aldri vært kjørt på veiene og helt utrolig fin. Det ble ikke kjøp denne gangen, men jeg vurderer faktisk å bytte ut min kjære fiesta med noe litt større. Men ikke noe som er veldig mye større – ford focus var det jeg prøvde og den hadde perfekt størrelse både utenpå og inni!

UKENS NEDTUR
Haha at vimsehodet klarte å miste husnøkkelen sin på onsdag!! Og dette fant jeg ikke ut før klokken var bikket 12 på kvelden. I panikk måtte jeg ringe pappa og få han til å låse opp, så jeg hadde en plass å sove. I tillegg begynte jeg å gå tom for strøm og han har ikke iPhone ladder.. Heldigvis fikk jeg ladet telefonen hos bestemor dagen etter og fikk kontakt med huseierne som har ekstranøkkel.

UKENS BILDE
Kosekveld med Thea og film ♥

UKENS FILM
Shutter Island var eneste filmen jeg så i forrige uke og den har jeg sett flere ganger tidligere – men den er utrolig bra da! Og hjelper veldig på at hovedpersonen er selveste ♥ Leonardo ♥.

UKENS TV-SERIE
Shameless!! Endelig er det kommet en ny sesong på netflix.

UKENS LYDBOK
Harry Potter og de vises sten, som jeg kom meg gjennom i helgen. Jeg anbefaler virkelig alle å høre på lydbok, jeg trodde ikke jeg kom til å være typen som likte det – men det er altså noe ved det. Jeg tror jeg blir mer rolig. Og han som leser lydbøkene til Harry Potter er utrolig flink til å leve seg inn! Noe som gjør dem, om mulig, enda bedre.

UKENS LÅT
Skal sies at jeg har hørt ekstremt lite musikk etter jeg startet med lydbok da, haha.. Men Thirteen Senses – Into The Fire. Ble hekta på den etter den var i en scene på Greys Anatomy, akkurat min type musikk!

UKENS THROWBACK
Til da jeg var lys i håret. Jeg blir snart å starte på prosessen igjen fordi nå er jeg utrooolig lei av å ha mørkt hår.. Men først må jeg bare få spart opp litt penger, er ikke billig å bli lys i håret.

februar gjennom iPhone

Innlegget skulle kanskje helst hett “februar gjennom snapchat” for jeg bruker kun det for å ta bilder. Uansett om jeg skal sende det på snap eller ikke – bilder blir alltid tatt der! Men det er jo finere filter der enn på kamera-appen, da. Jeg heter fremdeles sstinemari både på instagram og snap for de som vil følge meg 🙂

De første bildene er fra langhelgen i Oslo! Trodde jeg hadde tatt flere bilder, men var visst ikke så mange likevel.


Nok en gang nesten kun bilder fra lørdager, hehe. Her skulle vi, selvfølgelig, ut.

På jobb med Lars, på trening og sammen med jentene en lørdagskveld hvor jeg faktisk ikke drakk!

Lik posten på knappen under her om du vil jeg skal fortsette med dette 🙂