ny obsession

GOD MORGEN! Eller, jeg har vært våken i noen timer allerede men ikke våknet ordentlig før nå. Ble liggende litt for lenge å se på tv-serie i natt, har blitt helt obsessed med en serie som netflix har laget, Dynastiet. Så bra!!! Eneste kjipe er at jeg fant ut i går at det kun er 1 sesong, men man holder vel ut til det kommer enda en sesong. Eller så finner man en ny serie!

Nå skal jeg fikse meg noe å spise før jeg rydder litt i leiligheten. Har haugevis av klær som må vaskes oooog litt oppvask. Selv om det frister mest å se ferdig hele sesongen (Hvem prøver jeg å lure. Har bare èn episode igjen…….) av dynastiet hehe.

Har dere forresten fått med dere Sophie Elises Verden på TV2 livsstil? Jeg er så stolt av henne og det hun har fått til, det er virkelig en bra serie! Du kan også se den på TV2 Sumo. Jeg svipper innom en tur i episode 3 og 6 if u wanna check it out, men start på episode 1 da – for dette er virkelig en god realityserie alle burde få med seg. I alle fall de som mener at “de kjenner henne”, du blir ikke mer kjent med henne enn i serien. Går hver torsdag kl 22 på TV2 livsstil ♥

Hvorfor skal dyrene lide?

– Inneholder annonselinker –

… Kun for at vi skal se litt penere ut, når det finnes SÅ mange alternativer? En av mine hjertesaker i lengre tid nå har vært dyretesting. Nærmere bestemt dyretestet sminke. Da jeg ble bevisst på dette sluttet jeg å kjøpe sminke fra merker som tester på dyr, og kjøper fremdeles ikke sminke som jeg vet er dyretestet. Og hvis jeg er usikker på om det er testet eller ikke – så kjøper jeg det ikke. Så enkelt.

Nå er det jo faktisk sånn at utvalget av sminke er såpass bra at i mine øyne ser jeg ikke en grunn til at noen skulle behøve å bruke sminke som er dyretestet. Det er SÅ mange gode merker å velge mellom, som ikke tester på dyr. Men det jeg ser en gjenganger av, er at folk ikke klarer å slutte med sminke fra MAC fordi den er “så sinnsykt bra”. Hvis det skulle være noen tvil her: MAC tester på dyr, og er dermed ikke et dyrevennlig merke. Det gjør også de store merkene som maybelline, loreal og max factor forsåvidt.

Men min erfaring er at man klarer faktisk å finne erstatninger, jeg måtte selv gjøre det når jeg ikke kunne bruke min faste foundation lengre. Jeg har også prøvd MAC sin concealer (den “alle” sverger til) av en venninne, men klarte å finne et annet alternativ der også. (Urban Decay sin synes jeg er god, har ikke linket til den men da vet du) Så jeg tenkte nå å tipse dere om merker som ikke tester på dyr, om noen har lyst til å bli litt mer dyrevennlig. Så her er en liste over dyrevennlige merker, deres produkter og mine erfaringer, samt “budsjett”info med tanke på pris. Direktelinker til alle produktene!

NYX

NYX er min desidert favoritt innen sminke. Kjempebra utvalg, veldig rimelig og ikke minst gode produkter. Da jeg startet å bruke NYX for noen år siden var ikke utvalget på langt nær like bra som i dag, så jeg kan vel si at jeg er veeldig glad for at de har fått mer utvalg!

Matte finish setting spray (på tilbud!)
♥ Matte bronzer
nofilter finishing powder (på tilbud!)
Matte finishing powder
Brow pencil (på tilbud!)
Bryn-pomerade
♥ Highlighter palette

Alle leppestiftene til høyre er i mini størrelse og kom i en adventskalender! Den er også på tilbud nå på 35%, perfekt om man vil teste ut forskjellige farger men ikke vil kjøpe fullstørrelse, da du får 24 stk forskjellige lipsticks, liquid lipsticks og gloss. Jeg bruker kun leppestifter fra NYX og er veldig fornøyd! Fåes kjøpt HER.

ISADORA

Isadora startet jeg å bruke på ungdomsskolen – kanskje i likhet med mange andre? Solpudderet deres har vært en #1 favoritt i årevis, samme med den store pudderkosten. Veldig gode produkter – et par kroner dyrere enn NYX men samtidig ikke overpriset. Neglelakkene har også vært en favoritt lenge, og disse leppestiftene som jeg har ble jeg positivt overrasket over! Fine farger og er ikke klissete. Nå er jeg dessverre fri for pudderet og har ikke fått kjøpt nytt, men jeg legger ved link til det uansett.

Neglelakker
Leppestifter
Big bronzing powder – beste solpudderet
Cover up foundation & concealer – sykt god!

Fant ikke kostene på nett, men jeg kjøpte dem på cubus en gang i tiden. De har dem sikkert der, eller feks VITA eller H&M.

REVOLUTION

Jeg har kun prøvd denne paletten fra merket, men er veldig fornøyd med det! Prisen på merket er AMAZING, det er faktisk helt sykt billig i forhold til andre merker. Ser at utvalget på coverbrands ikke er verdens beste – men merket finnes sikkert på andre nettbutikker om man ønsker å sjekke det ut.


MILANI

Jeg har ikke prøvd noe annet fra Milani enn denne foundation. Etter å ha hørt mye om den måtte jeg bestille den hjem – og jeg ble virkelig imponert! Den er supergod. Dekker godt uten å virke “tung” på huden. Den er også utrolig drøy i bruk, så denne har jeg vel hatt nå i 2-3 måneder tror jeg? Bruker riktignok bare sminke et par ganger i uken, men likevel. Kan kjøpes HER og er faktisk på tilbud!

THE BALM

Jeg vil tro de fleste har hørt om TheBalm? Dette er også et merke jeg startet med på ungdomsskolen og jeg har prøvd en del av deres produkter. Av en eller annen grunn har jeg glemt det litt av, for nå er det lenge siden jeg har kjøpt noe fra det merket. Men min Mary-Lou manizer har alltid vært i sminkevesken since day one! Prisen kan virke litt stiv, men jeg synes man får mye produkt for pengene til gjengjeld. MEN! Nå er det faktisk supertilbud på basically ALT fra TheBalm ser jeg, så da får du hvertfall mye for pengene. Mine favoritter:

Mary-Lou Manizer
Bahama Mama solpudder
Nude Tude øyepalett
Hot Mama 
Meet Matt(e) Hughes set, leppestifter

Andre merker som heller ikke tester på dyr:

Real Techniques – favoritten innenfor sminkekoster! Akkurat nå er det tilbud på mange av dem.
♥ Kevin Murphy – favoritten innenfor hårprodukter, jeg bruker å kjøpe hos frisøren.
♥ H&M, Anastasia Beverly Hills, Urban Decay, Nilens Jord, Glo Minerals og Bare Minerals
Ole Henriksen – supergode produkter for huden.
St. Tropez og SunSpa – favorittene innenfor selvbruning!

Full liste over merker som ikke tester på dyr kan du se HER! Så håper jeg at du kanskje ble inspirert til å bli litt mer dyrevennlig i sminke-veien ♥

fra 2009 til 2018

Jeg har brukt en times tid på å rydde på harddisken min og sortere bilder. Jeg tror ikke det er noe annet i livet jeg har mer kontroll på, enn harddisken min og alle bildene mine haha. Sortert etter år og dato – med beskrivelse slik at jeg vet hvem som er med på bildene.

I den forbindelse tok jeg en titt i selfie-mappen min, også dem sortert etter år og måned. Dette var jo faktisk litt gøy å lage! Så her har jeg funnet frem bilder fra februar måned, fra 2009 til 2018! I februar 2009 var jeg 14 år, ble 15 i juli. Helt sykt å se tilbake på disse bildene, tiden går virkelig fort og jeg ser jo forsåvidt at jeg ikke har forandret meg så utrolig mye. Sett bort fra hår og bryn, da. Helt sykt hvor kort hår jeg hadde i 2010 for eksempel. Husker jeg klippet det selv i frustrasjon fordi jeg var lei av å ha langt hår, og som dere ser ble det første og siste gangen jeg hadde det så kort haha. Hårveksten min er amazing, noe jeg setter pris på når jeg velger å klippe det – men angrer etter noen måneder.

Oooooog 2018 da.

det blir med tanken

God helg! Etter flere måneder med utsettelse har jeg endelig fått sett black mirror! Har hørt såå mye bra om serien, men utsatt å se den fordi jeg trodde jeg ikke kom til å like den, av en eller annen grunn. Nå har jeg sett den og håper det kommer minst 4 sesonger til, haha. Serien anbefales altså med andre ord. Det fine er at egentlig trenger du ikke se alle episodene heller for å henge med, da hver episode har eget plott. Men jeg er av typen som aldri kan hoppe rett inn i en sesong 3 og har dermed sett alle sesongene. Det var faktisk bare 2-3 episoder jeg ikke syntes var såå spennende, så jeg angrer ikke på at jeg så alle sesongene selv om jeg ble tipset om å starte på sesong 3.

Uansett! Shit, tiden har gått fort siden jeg blogget sist. Jeg kan faktisk ikke huske når jeg skrev det siste innlegget. Jeg kan jo selvfølgelig se at jeg har postet det, men det har blitt litt fjernt. Det er ikke så gøy å blogge når hverdagen min er så kjedelig om dagen – og selv om jeg hele tiden tenker at jeg skal bli flinkere, blir det med den tanken.

Nå skal jeg lage meg noe å spise før jeg skal vaske leiligheten og legge ut litt klær til salgs! Merker at skapene begynner å bli litt for fulle og da må noe gjøres. Jeg er på tise for de som måtte være interessert – heter sstinemari der ♥