trolldagan

Man skulle tro at jeg siden jeg blogger så sjelden har jeg ekstremt mye å dele når jeg først gjør det, men neida. Jeg har vært i Kongsvika hele helgen på “trolldagan”, noe SÅ morsomt! Hele bygda kledd som troll, forestilling og god stemning. Gleder meg allerede til neste år! Fredagen ble det litt for mye inntak for min del, mens i går gikk det litt roligere for seg. Morsomt å gjøre noe annerledes i helgene, bortsett fra det samme gamle i byen.

Jeg sitter enda hos Tina og Thomas, så da er mobilblogging godt å ha! Jeg tok med meg speilrefleksen hit, men jeg har ikke tatt det opp av veska en eneste gang. . . Godt både jeg og Tina er flinke å ta bilder med mobilene da! Så noen bilder har jeg i alle fall klart å få 😀

throwback – august 2013

Et lite sammendrag av august 2013 i bilder ♥ Jeg var virkelig flink til å ha med meg kamera på den tiden! Må kanskje vurdere å bli like flink igjen, synes dere ikke?

Meg, meg og meg

Mi Charli ♥

Sosiale sammenkomster

Jeg var i Lofoten

Mamsen ♥

Arctic Race i Harstad

Fiine Lofot-naturen ♥

oh sweet home

Home, sweet home! Jeg har riktignok vært hjemme helt siden torsdagskvelden, men dagene har gått så fort at jeg har ikke fått tatt opp pcen før i går, haha! Fredag til lørdag var jeg hos Tina og Thomas i Kongsvik med en kompis å så på at de spilte poker, jeg er virkelig nødt til å lære meg det. . . Det ser jo så morsomt ut! Så sov jeg der til lørdag, og lørdagen gikk bort til å gjøre absolutt ingenting. I går var jeg sammen med Tina, vi kjøpte inn klær på fredag som vi skal lage om til trollklær og bruke i helg når det er “trolldager” i Kongsvik, så det gjorde vi i går! Veldig morsomt å bruke mine elendige kunnskaper når det kommer til sying og klipping, haha. Men som jeg gleder meg, det skal bli så morsomt til helgen!

I dag var første dag tilbake på jobb etter to uker med ferie, eller egentlig tre uker siden jeg lå sprekksyk hjemme hele uken før Tyrkia. Det var overraskende godt å være tilbake! Helt til vi hadde lunsj og jeg glemte av at jeg egentlig ikke kan spise noe som helst, siden jeg tydeligvis er allergisk mot noe. . . Brukte halve pausen på å ligge på sofaen i garderoben, og pausen etter det gikk bort til samme greia. Skal heldigvis få legetime denne uken, så får jeg en gang for alle vite hva jeg må holde meg unna! Ikke særlig digg å ha så vondt i magen at jeg må ligge i fosterstilling. . .

Nå hadde jeg tenkt å ta meg en powernap, eller egentlig klokken 5. Men så ble jeg akutt lys våken og powernap måtte utgå. Så da får jeg bare være våken i hele kveld, da! Begynner heldigvis ikke før halv 1 i morgen, så jeg får en good natts søvn i dag. I natt sov jeg bare i 3 og en halv time, men jeg har aldri vært så opplagt på jobb før?! Trodde nesten ikke på meg selv da jeg våknet halv 8, haha. Lys våken og klar for dagen!

Her har dere de siste bildene jeg tok i Tyrkia. Tirsdagen var vi på båttur, noe jeg faktisk ikke orke å skrive om engang fordi det var så dårlig. Tyrkis guiding(?!? logisk hvor), KUN tyrkere og “all inclusive drikke” hvor man hentet drikke fra en bar som ikke engang var bemannet – ergo, ingen gratis drikke. Nei vet du hva. . . Glad det ikke kostet mer enn 200kr! Eneste positive var at vi fikk badet litt i havet, solet oss i 5 timer og sett en annen side av Tyrkia. Onsdagen gikk til å ta tatoveringer – så nå har jeg min første! Skal vise dere senere ♥

Tyrkia, dag 11

Dag 11 og snart hjemreise! Nå kjenner jeg det skal bli godt å komme hjem, bare det å komme hjem til brødskive og ordentlig pålegg. . . Bare det å komme hjem til et kjøleskap fylt med norsk, god mat, for nå er jeg virkelig lei av å spise på restaurant! Trodde ikke det var mulig å bli lei av å få servert mat på bordet hver dag, men jo – det er mulig. Skal be en liten bønn om at reiseselskapene skal innføre 10-dagersreiser, i stedet for 14 haha!

Gårdagen tilbrakte vi på stranden! Det var syke bølger, noe som selvfølgelig gjorde at vi måtte ut i vannet å halvveis stryke med. Neida, det gikk fint! I dag var det dobbelt så store bølger, tror dere jeg bare måtte utti? Trodde et øyeblikk jeg så lyset da jeg ble dratt mot standen under vannet, haha. Vi sto heldigvis bare rett i vannkanten, sånn i tilfelle bølgene skulle finne på å prøve å drukne oss.

Så lånte vi mypets! Samme sykkel/moped greia som vi lånte i forrige uke. Kjørte litt rundt og forvillet oss inn i svartlagte gater og var på en aldri så liten turist-tur for å utforske plassen. Etter den var levert inn dro vi å tok en drink før vi spaserte litt rundt i gatene og så i alle butikkene. Jeg synes så synd i alle som sitter i de små bodene og butikkene, får lyst til å kjøpe hos dem alle. . . Men heldigvis klarer jeg å holde meg i skinnet, selv om det er på håret at jeg ikke løper til hver en stakkar jeg ser.

___________________________________________________________________________ 

I dag startet vi dagen ved bassenget, før vi dro ned på stranden til monster-bølgene. Så tok vi turen opp til borgen i Alanya klokken 6! Helt sinnsyke bakker og det bare fortsatte og fortsatte oppover, men FOR en utsikt det var, hele veien opp! 

Så etter å ha vandret der en stund begynte vi ferden nedover til fots. Stoppet og tok en liten pause med en kopp ferskpresset appelsinjuice til 4kr, før vi tuslet videre.

Så stoppet vi ved en restaurant på veien ned for å spise middag, med denne utsikten! Jeg tenkte maten kom til å smake bedre når man hadde noe pent å se på, men når den ikke er gjennomsnittlig god til å begynne med, så skal det visst mye til. . . Har heldigvis bare hatt ett tilfelle tidligere hvor vi ikke har likt maten, og da bestilte vi lasagne. ALDRI spis lasagne i Tyrkia, noe så stygt. . . 

Så tok vi taxi til Alanyum, et kjøpesenter som er her. Der prøvde vi 5D-kino, noe SÅ morsomt (og dritskummelt) er det lenge siden jeg har prøvd! Vi valgte en skrekk”film” og fikk virkelig satt nervene på prøve, haha. Her var det både vind, bevegelse og pjusking bak leggene. . . Etter sistnevnte satt både jeg og Martine med beina rett ut resten av tiden, haha! Det var en virkelig nervepirrende opplevelse, og spesielt for meg som er lettskremt fra før av. . . Så ble det dessert før vi endte opp på hotellet! Nå sitter vi i baren og koser oss med noen drinker, før det blir tidlig kveld. I morgen skal vi på båttur!

Tyrkia, dag 10

I dag blir det mobilblogging! Nå sitter vi i lobbyen på hotellet etter å ha vært å spist og gått litt rundt i gatene her for å se. Jeg har enda ikke kjøpt en eneste feriegave, så det hoper seg virkelig opp til de siste dagene! Men jeg har funnet ut hva jeg skal kjøpe og det er jo butikker på hvert et hjørne her. Så det blir ikke det største problemet!

Her er i alle fall tre bilder fra dagen! Har hatt med speilrefleks også i dag, så i morgen satser jeg på å få blogget ordentlig. Vi ligger (som vanlig) en time foran, så det er snart kveld for oss her! God natt <3

Tyrkia, dag 7

Så var vi altså halvveis i ferien allerede, en uke har gått veldig fort! Nå er det bare å håpe at den resterende uken flyr avsted, for nå har jeg litt (mye) hjemlengsel. . . Skal bli godt å se bilen min igjen (haha tror jeg savner den mest av alle!) og sove i min egen seng. Og ikke minst ha muligheten til å drikke vann rett fra springen! Det blir nok det første jeg gjør når jeg kommer hjem, kaster hodet i vasken og drikker til jeg stuper.

Har dere forresten noen gang hørt om “the twentyoneth”? Haha, Martine kan imponere når hun bare vil! Spør henne når vi skal hjem, og det vil være svaret hennes. Hun jobber ikke særlig godt med engelsk når hun er under press, som dere kanskje skjønner. Men hun er nå bra morsom! Ler bra godt til tider når hun prøver å formulere seg og blir stresset.

Nå sitter vi i baren på hotellet, jeg nyter en mojito mens jeg oppdaterer dere og Martine venter bare spent på at jeg skal bli ferdig. I dag var vi tidlig tilbake på hotellet siden vi leide en “mypet” for en time og kjørte inn til Oba sentrum for å spise middag. Utrolig morsomme duppedingser, det der! Men i følge taxisjåførene her er de bare til bry, noe jeg kan skjønne når jeg ser hvordan de lokale kjører med dem. Her er det ikke snakk om å ta det rolig i svingene. . .

Haha har dere sett noe morsommere? Vi hadde det bra artig den korte timen vi lånte dem. “STINE E DET IKKE REVERS PÅ DEN HER??” Haha, det problemet løste vi med å dra i hverandre til hun kom nærme nok. 

Topp og shorts fra bikbok. 

Her holdt jeg på å kjøre inn i murveggen/blomsterhekken, aldri kjør mens du prøver å posere til bilde!

Nå er det ikke lenge før vi går tilbake opp på rommet for å se litt serier. Vi ligger jo en time foran dere, noe som vil si at klokken nå er 23:30 her nå. Vi har ikke vært så tidlig tilbake på hotellet tidligere, men det er litt godt å bare slappe av også! Men i morgen blir vi vel kanskje å være ute litt lengre, om Martine får det som hun vil.

Tyrkia, dag 4, 5 og 6

Dagene våre her nede er ganske ensformige og like – derfor blir det ganske lite blogging, for jeg har jo egentlig ikke noe nytt å komme med. Men vi har planlagt noen “utflukter” som vi håper å få gjort den siste uken, så det blir jo spennende! I tillegg har jeg bestilt meg time til å ta tatovering neste onsdag, noe som jeg grugleder meg veldig til. Men ja, som oftest er dagene våre slik –

11:00/12:00 Står vi opp, på med solkrem.
12:00/13:00 Rett til bassenget
13:00/14:00 Til restauranten for å spise frokost (altså pizza), så tilbake til bassenget
16:00/17:00 Opp til hotellrommet for å dusje og ordne oss
Så bruker vi noen timer på hotellrommet og bare slapper av, før vi rundt 7-8 drar enten inn til Alanya eller til Oba sentrum. Som oftest er vi tilbake på hotellet i 12-1 tiden, og blir sittende en stund i lobbyen hvor vi har internett før vi går tilbake opp på rommet, ser på serier og legger oss i 2-3 tiden!

Så som dere skjønner er det kjedelig å si det samme hver eneste dag, haha! Og som vanlig når jeg sitter her og blogger har jeg samme problemet som alltid, alt for lite strøm på pcen. . . Så jeg stresser mildt sagt nå med å redigere bilder, få lastet dem opp og postet innlegget før jeg blir fri for strøm om ikke lenge. Et innlegg som vanligvis tar meg en halvtime å skrive kan ta over en time her på grunn av det dårlige nettet, men i dag er det overraskende oppegående! Så det er jo bra.

Her har dere meg nå, i kveldsstasen! Deilig å ta på seg skikkelig komfortable klær etter en lang dag.

Bilder fra i går! Måtte ty til selvutløseren siden Martine skuffet meg som fotograf. . . Men ellers har hun vært veldig flink til å ta bilder, blir nesten litt stolt når hun kommer med utsagn som “vi går dit, så kan æ ta bilda av dæ”. Jeg har gjort en god jobb!

Kjolen er gammel, fra carlings

“Special surprise for you girls” etter middagen i dag! Brownie-sjokoladekakesak med en merkelig is. Men det var sånn halvveis godt da! Og veldig koselig med “special surprise” såklart, hehe.

Etter middagen tok vi oss en liten spasertur opp til “red tower” for å se og ta bilder. Men tror dere ikke det kom fire tyrkere å skulle ta bilde sammen med oss da? Å joda! Og såklart kunne de ikke engelsk, men (u)heldigvis hadde de svaret på det også, nemlig en app hvor jeg snakket på engelsk inn i telefonen så kom det opp på tyrkisk til dem. . . Ble sånn halvveis bekymret da de først inviterte oss med på tur, for så å bare stå å se på oss etter vi hadde sagt nei takk.

T-skjorten min er fra Gina Tricot, shorts fra bikbok og vesken er gammel og fra bikbok. Jeg kan ikke huske sist jeg krøllet mitt eget hår, så for første gang på lenge fikk jeg plutselig lyst! Krøller håret til Tina hver eneste helg, så sikkert derfor jeg har gått litt lei, hehe. . . Men der er jo så fint med krøller!

Typisk turistbilde? Er så glad jeg tok med meg nikeskoene, finner ikke mer behagelige sko! Tok faktisk ikke med meg et eneste par med høyhæler, tenkte det var taktisk med tanke på at jeg sikkert ikke kom til å orke å gå i dem på grunn av varmen og om vi skulle gå mye. Det er jeg veldig glad for nå, for jeg har ikke hatt bruk for høyhæler en eneste gang! Så det hadde bare blitt unødvendig vekt i bagasjen.

Typisk Tyrkia-gater. Det er sikkert 1000 butikker her som selger falske klær, og alle har akkurat det samme.

Tyrkia, dag 2 vol 2

Nå sitter jeg på en restaurant litt fra hotellet for å blogge, nettet på hotellet er så latterlig dårlig at det tar 5 minutter bare å oppdatere en nettside. . . Så fremover tror jeg vi blir å gå hit for å bruke nettet! Jeg har (som vanlig) nesten ikke strøm på pcen, så jeg stresser som en gal for å få postet, haha. Jeg får jo aldri ladet den helt opp siden strømmen ikke er på i rommet vårt når vi ikke er der. . . Men det holder vel akkurat til at jeg har fått gjort det jeg skal gjøre.

I går kveld etter jeg hadde blogget dro vi å spiste middag og feire at Martine ble 20 år i dag! Også fikk vi sett litt i butikkene som er inne i sentrum her. Ble noen drinker før vi bestemte oss for å dra tilbake til hotellet og legge oss. Men vi fikk selvfølgelig ikke sove før klokken var over 4 uansett siden det er lørdag og alle vennene våre tydeligvis hadde masse på hjertet klokken 4 om natten. . . . . Er det noe jeg som får meg til å ta bunntenning så er det når folk MÅ ringe om natten og vekke meg. 

Og siden dette for det meste er et innlegg om i går ble overskriften derfor “dag 2 vol 2”, haha. . .

Toppen min er gammel fra nelly, shorts fra bikbok og sko fra nelly

Nå skal vi snart gå tilbake til hotellet for å ordne oss, så skal vi på et kjøpesenter som er i sentrum! Så skal jeg se om jeg ikke får blogget en gang til i kveld, har ikke tatt noen bilder til nå i dag så kameraet blir med inn til sentrum. Ha en fin søndag ♥ For meg er alle dager like, så at det er søndag i dag hadde jeg ikke visst om ikke Tina ringte meg i natt og var full, haha! Godt jeg har venner i Norge som minner meg på at de savner meg og at de skulle ønske jeg ikke dro på ferie ♥ Jeg kjenner allerede at det skal bli godt å komme hjem – ikke fordi jeg ikke trives her, men fordi jeg skulle ønske at jeg kunne fått i pose og sekk. Jeg skulle ønske jeg hadde alle vennene mine med meg og at vi var på samme plass!

Tyrkia, dag 2

Bilder fra i går kveld da vi var å spiste middag og tok noen drinker på Queens Garden! Så gikk vi til Robin Hood som er et utested med mange etasjer, og for hver etasje er det forskjellig musikk. På toppen var det sykt fin utsikt! Skulle ønske jeg var av typen som dro på ferie for å feste, men nei. Eller. . . Jeg skulle ikke ønske det, haha.

Reklamelinker nelly

Toppen min er fra bikbok, skjørt HER, veske HER og sko HER. Deilig å slippe å ha så veldig mye sminke på!

___________________________________________________________________________

I dag var vi oppe klokken 11 så skulle komme oss tidlig ned på stranden, men av en eller annen grunn brukte vi nesten 2 timer på å komme oss dit uansett. . . I dag var det “gule” bølger, så ekstra morsomt å være i havet med andre ord. Vi kjøpte oss hver vår flytemadrass som vi bodde en stund på, og jeg tror aldri jeg har hatt det så morsomt i havet. Martine som ikke kommer seg ut i vannet for at hun blir tatt av bølgene, og jeg som laget mitt eget show med å ikke klare å komme meg på madrassen eller holde meg oppå den. Et øyeblikk var jeg sikker på at madrassen flyttet seg kjempefort sidelengs med vilje, sånn at jeg falt av. . . Men jeg fikk dreisen på det til slutt! Krevde bare at jeg var under vann en stund og drakk halve havet.

Kom også på enda en krise som oppstå i går – nemlig når vi skulle rekke taxfreen før vi dro. Er den åpen enda? Nei. Har jeg nok snus? Nei. Får ta det som et tegn på at det ikke er meningen at jeg skal snuse, noe som sikkert er til stor glede for min kjære far! Krisen ble halvveis løst med at hun i kiosken gikk ut til innland og hentet noen bokser fra kiosken der. Så ferien er litt reddet, og snusingen min er kraftig redusert de neste ukene, haha! For noen urutinerte folk vi er. . .

Så var det samme prosedyre som i går, rett opp til bassenget for å sole oss enda mer og ENDELIG få wifi, haha. Det er wifi på cafèen/restauranten som er ved stranden også, men ikke når vi kommer til solsengene. Så ved hotellet har vi altså nett hele tiden, noe som passer meg ypperlig. Men det fører jo gjerne til at man blir litt for okkupert, og glemmer av tiden. . . I dag har jeg fått skille. Av bikinitoppen. Rød og hvit passer veldig godt sammen! Men all skille er bedre enn ingenting? Og jeg har jo hørt at rødt visstnok skal bli brunt etterhvert uansett.

Er ekstremt usikker på å legge ut slike bilder, men jeg prøver noe nytt – å være fornøyd med meg selv! Tror aldri jeg har lagt ut bikinibilder av meg selv før, med unntak av et bilde jeg la ut for en stund siden på båttur. Men det starter vel gjerne i det små når jeg skal bli fornøyd, som at jeg viser meg i bikini 90% av dagene her og ikke tenker noe over det. Men til neste år, da skal alt være greit og jeg skal være 100% fornøyd på ferie. Bikinien min finner du HER til kun 118kr!

Ellers har jeg funnet ut at jeg har glemt ca 3 bikinier som jeg hadde bestilt til akkurat denne turen. . . Hvordan det i det hele tatt er mulig skjønner jeg ikke, men jeg skylder på pappa, selv om han ikke har noe som helst med det å gjøre. Alt annet enn å skylde på meg selv, haha! Til neste år får jeg være mer rutinert – det gjelder forsåvidt også når det kommer til å handle inn sydenklær, jeg kom meg nemlig aldri så langt at jeg fikk kjøpt siste rest jeg trengte.

Tyrkia, dag 1

Hei fra Tyrkia! Dum og dummere har omsider dratt til varmere strøk og vi koser oss ihjel her nede – allerede etter bare en dag. Jeg har gledet meg helt siden januar til dette, og gledet meg enda mer til å skrive om det på bloggen. Jeg og Martine bestemte oss egentlig for å holde turen helt hemmelig og ikke fortelle det til noen, men selvfølgelig fikk en etter en venninne vite om det. Litt dumt siden det hadde vært morsomt å bare legge ut bilde hvor vi plutselig var i Tyrkia. . . Får spare den tanken til en annen gang!

Og når vi snakker om dum og dummere:

Krise 1: Hvordan var det nå man snakket engelsk igjen. . .
Krise 2: (På bussen) Hvor er pengeboken med lirer? . . . Igjen på flyet såklart
Krise 3: Tørst. Har ikke drukket på to timer. Har vi vann? Nei. Selger de vann klokken 6 på morningen? Nei.
Krise 4: Får ikke koblet til wifi.

Som dere skjønner blir dette en lang ferie. . . Heldigvis var det løsninger på 4 av 4 kriser! Men krise 2 som er den viktigste har vi enda ikke løst. . .

Vi tok flyet i går kveld kl 21 fra Evenes og landet 03.00 lokal tid, noe som vil si 02.00 i Norge siden vi ligger foran dere med en time. Flyturen gikk helt greit, jeg for min del var opptatt med Greys Anatomy mesteparten av turen, og candy crush når pcen tok farvel. Men 5 timer er enda 5 timer, så jeg skal ikke si at det føltes som bare en time. . . Bussturen til hotellet var vel den verste parten, 2 timer i en buss med små barn som er lei og plutselig vil spy. Men litt før halv 7 var vi endelig fremme på hotellet og brukte kanskje 7 minutter på innsjekk og å komme oss i seng, haha.

I dag sto vi opp halv 12, viktig å få med seg dagen! Første prio var å ta ut penger så vi har noe å leve på, og da det var gjort handlet vi inn vann for å ha på rommet og jeg kjøpte meg sko for å bruke på stranden. 3 timer lå vi å stekte på stranden, for jeg har bestemt meg for at nå – NÅ skal jeg bli brun! Jeg fikk en åpenbaring da jeg så at jeg gikk i ett med den beige cardiganen jeg hadde på meg i går.

Stranden er rett nedfor hotellet, så det tar ikke lange tiden å gå ned. I tillegg kan man bestille mat og drinker å få servert på solsengen! Så der spiste vi altså frokost og tok frokostdrinken. Er det ikke obligatorisk å drikke alkohol til frokost og kvelds når man er på ferie? Eh. . . Og hallo – 30 grader i vannet, har dere hørt noe deiligere? Kunne nesten bodd der, for ikke bare var det varmt – men siden det er saltvann ble jeg helt åpen i min enda tette nese, hehe!

Etter stranden tok vi turen opp til bassengene på hotellet. Litt deilig å slippe all sanden man får steder man ikke ønsker, så i morgen ble vi enige om å starte dagen ved bassenget! Følte meg som den ungen da vi tok vannsklier, skulle ikke tro jeg hadde hørt om mer lykke i livet! Alle skliene ble prøvd og vi ble enige om hvilken som var best. Så som dere skjønner var det veldig morsomt, helt til jeg fikk klor i øynene.

Jeg ser totalt skambanket ut etter forrige onsdag. . . Får tydeligvis lett blåmerker? Ganske irriterende siden det ikke er særlig pent og jeg går halvnaken dagen lang. Men de forsvinner vel (forhåpentligvis) snart!

Området her er helt nydelig, og jeg skjønner godt hvorfor Martine vil tilbake hit år etter år. Vi bor på Green Garden i Oba og skal være her i to uker. Til neste år blir det garantert en tur tilbake! Bilder av rommet vårt har jeg tatt og poster i morgen. 

Nå sitter vi i lobbyen for at jeg skal få blogget siden vi ikke har nett på hotellrommet, så Martine begynner å bli ganske lei siden jeg brukte nesten en time tidligere men gikk fri for strøm før jeg skulle poste, haha. . . Vi har nettopp kommet hjem fra middag og en liten tur “på byen”. Måtte dra å se på uteplassene litt og ta oss et par drinker. Ble ikke mange timene siden jeg er ekstremt sliten etter en lang dag, men om Martine får viljen sin drar vi vel tilbake om ikke lenge uansett. Nå skal vi stasjonere oss på rommet igjen! Pepsi max og Greys Anatomy frister veldig akkurat nå, og for ikke å snakke om en god natts søvn.