hallo i luken

Altså man skjønner ikke hvor glad man er i noe før man ikke har det lengre. Sånn var det for meg på søndag da jeg kom hjem fra Lofoten og hadde gledet meg til å se Harry Potter. Så funker ikke DVD-spilleren min?? Jeg fikk litt panikk og prøvde i en halvtimes tid før jeg innså at det ikke var vits. Den er ikke faktisk ikke helt død, men lager noe fælt med lyder. Så da var det bare å finne ut hva filmene koster på iTunes og kjøpe dem der. For ja, så glad er jeg i Harry Potter haha. Synes forresten det er en skam at de ikke ligger på verken viaplay, netflix, C More eller HBO. Hallo i luken?? Tipper jeg ikke er den eneste som er glad i HP.

Jeg har som nevnt begynt å høre Harry Potter på lydbok nå, og første boken hadde jeg hørt ferdig på bare to dager.. Da er det jo flaks at det enda er 6 igjen, og de er alle lengre enn den første. Jeg har startet på nr to nå og er overrasket over hvor avhengig jeg er?? Jeg hører lydbok på alle bilturer jeg tar uansett hvor kort de er og når jeg dusjer,  sminker meg og trener. Sistnevnte hadde jeg aldri trodd jeg ble å klare siden jeg alltid hører på musikk, men nå hører jeg altså kun på lydbok.

Om du vil teste det ut er de første 14 dagene gratis! HER kan du lage deg bruker, så laster du bare ned appen Storytel 🙂


/adlink

Haha OK nå ble det litt vel mye Harry Potter prat her.. Jeg har i alle fall vært superflink (om jeg kan si det selv) å trent både i dag og i går. Det går fremover, selv om det etter min mening går litt for tregt. Men sånn er det jo med trening, da. Det tar tid. Jeg tror kanskje jeg skal starte med en type “Uken som gikk, trening” og poste hver uke. Det kunne sikkert vært gøy for noen av dere å sett hva jeg trener også, selv om det som oftest er trappemaskin og tredemølle det går i.

nytt favorittplagg

Nå er jeg snart på tur hjem. Tenkte det var greit å kjøre nå mens det enda er lyst, men nå har jeg ventet så lenge at det blir nok mørkt om ikke så lenge uansett. Nå gleder jeg meg bare til å komme på veien og høre på lydbok – Harry Potter har endelig kommet ut på storytel!! Jeg er så lykkelig, det var den første lydboken jeg søkte etter når jeg fikk storytel men da hadde de den ikke. Har aldri lest bøkene, så det var utrolig gøy å høre lydboken. Har funnet ut at det er mye som er kuttet ut i filmen, naturlig nok, så det gjorde det veldig spennende. Er snart ferdig med førsteboken allerede på en helg, her går det unna altså.

Har også funnet et nytt favorittplagg – stilongsen til mamma! Så den tar jeg med meg hjem. Den passet egentlig greit til hettegenseren min, siden den er en oversized modell. Om du har tenkt å kjøpe den og vipper mellom to størrelser, ta den minste. Det gjorde ikke jeg, så når jeg bestiller meg den i sort blir jeg å ta den minste i og med at den ble litt vel for stor.

Hettegenser finner du HER.


/adlink

lofothelg

God lørdag fra Lofoten! Jeg er her i helgen for å feire mamma som har bursdag i dag, sammen med tante og onkel. Vi feiret det riktignok i går med å dra ut å spise på en thairestaurant og en tur på “pøbben” etterpå. Da var også onkel sin bror og kjæresten hans her, men de dro i dag. I dag har vi spist litt kake og kom for ikke så alt for lenge siden inn etter å ha gått tur! Jeg er ikke, og har egentlig aldri vært, et turmenneske – men av og til er det utrolig deilig. Sånn som i dag! Selv om det var akkurat litt for kaldt. Men da ble det i alle fall litt trening i helgen likevel!

Nå blir det bare kos og avslapping resten av kvelden. Vi skal spise reker og jeg skal prøve å overtale resten av familien til å være med å spille lofotspillet. Det er lofotversjonen av monopol og er sikkert mest gøy for oss som har en tilhørighet til Lofoten.

januar gjennom iPhone

Jeg tenkte å starte noe nytt – nemlig å vise dere bilder jeg ikke har postet på bloggen. Jeg tar en litt bilder med telefonen men det er sjelden jeg blogger med dem. Og enkelte måneder kan det bli en del oppspart! Så da blir det ett innlegg hver måned med “unseen” bilder. Håper det faller i smak ♥

Det meste av dette havner i alle fall på snapstory, jeg har åpen story for dem som ønsker å følge: sstinemari. Heter det samme på instagram om dere vil følge meg der også ♥

Hahaha faceswap blir aldri gammelt! 


DET ER SÅ FINT, SAMTIDIG SÅ SYKT

Mange fikk sikkert med seg at for en del år siden gjorde Manglerudhjemmet noe som andre sykehjem ikke har gjort. Da jeg så den første videoen av dette for noen år siden ble jeg så utrolig glad, herregud for et initiativ! Det er så godt å se at noen prøver å gå foran med et godt eksempel. Hvorfor skal eldre som er nødt å flytte på sykehjem bli behandlet annerledes enn oss? Hvorfor skal ikke de få lov å gå på bar, drikke seg et par glass vin eller gå på restaurant? Så derfor ble jeg igjen utrolig glad når jeg så denne videoen poppe opp på facebook – de har arrangert vinsmaking! Bare se på dem, så glade og fornøyde de er. Det er så fint.

Men så får det meg til å tenke. Hvor sykt er det ikke at jeg blir glad av å se eldre “få lov” til å delta på vinsmaking? Hvor sykt er det ikke at jeg nesten feller noen gledestårer av å se eldre menn sitte i en bar og drikke øl? Dette er jo helt vanlige ting. Ting vi kan gjøre daglig om vi ønsker.

Jeg sier JA til flere slike sykehjem! JA til sykehjem som får beboerne til å føle seg litt mer hjemme. Jeg vil tro at flertallet som er nødt til å flytte ikke har så veldig lyst til det. De har nok mest lyst til å bo hjemme, i huset de alltid har bodd i. Men så kan de ikke det, og da synes jeg det bare er på sin plass at man gjør det litt mer hjemmeaktig for dem. Jeg kan forstå at mange er på sykehjem fordi de ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Men de er fremdeles like mye verdt, og er fremdeles mennesker. De har sine interesser og finner glede i ting – akkurat sånn som oss.

UKEN SOM GIKK #7

Hallo – innlegg on time?? For første gang på gudene vet hvor lenge, kommer dette innlegget når det faktisk skal komme. Nå er det bare å håpe på at punktligheten varer, haha.

UKENS HØYDEPUNKT
Å feire valentines på kino med flere venninner. Det var kos! Selv om jeg ikke er så fan av valentines, mest fordi det er et triks for at butikkene skal selge mer. På samme måte som morsdag, farsdag, halloween. Det er såklart koselig å markere slike dager – men i bunn og grunn er det kun butikkene som tjener på sånt. Mammaer og pappaer synes jeg man skal gjøre stas på, og sette pris på, hele året og ikke kun èn dag 🙂 Samme med kjærester og andre man setter pris på.

UKENS OPPTUR
Å få tilbake treningsgleden som jeg hadde for flere år siden, da jeg var å trente på lørdag. Nå er jeg veldig motivert til å fortsette treningen og håper det varer.

UKENS NEDTUR
Å jobbe både lørdag og søndag – men det gikk egentlig helt greit. Selv om det var ekstremt forvirrende å komme på jobb en søndags morgen, for så å måtte på jobb i dag. Har liksom ikke hatt helgefølelsen what so ever.

UKENS BILDE
Altsåå dette filteret har jeg blitt helt avhengig av og bruker det hele tiden.

UKENS KINO
Fifty Shades Darker. Jeg synes den var bra! Til tross for dårlige anmeldelser. Men såvidt jeg har forstått kommer de dårlige anmeldelsene av at det er mindre sex der, i forhold til førstefilmen..? For min del gikk det fint, jeg synes det var en fin film og jeg ble litt småforelsket i Christian Grey. Nå dro jeg på kino uten å ha sett førstefilmen, men jeg har hørt 8 timer av lydboken så hadde en viss anelse om hvem karakterene i filmen var. Så egentlig var det ikke mye jeg savnet å vite på forhånd.

UKENS FILM
Fifty Shades Of Grey – helt utrolig at jeg har sett den først nå. Men i og med at jeg så Fifty Shades Darker på kino måtte jeg nesten få sett førstefilmen også. Så den så jeg dagen etter jeg hadde vært på kino, haha.

UKENS LÅT
Kygo & Selena Gomez – It Ain’t Me.

UKENS THROWBACK
Tilbake til 2013 da jeg var 18 år og russ, på Tromsøtreff! Kun fordi det av en eller annen grunn var veldig mye russeprat i går, haha. Jeg savner å være russ og all driten man finner på. Er så glad jeg hadde muligheten til å være russ hele to ganger!

TRENGER ET LYNKURS

Jeg er nettopp kommet hjem fra søndagsjobb, så nå skal jeg bare lage meg en rask middag og slappe av resten av kvelden. Jeg er så støl! Var å trente i går sammen med Lotte (sunn ungdom, bytter ut alkohol med trening) og for første gang på lenge kjente jeg at jeg presset meg selv. 20 minutter på tredemølla, 5 minutter i trappemaskin (fyfaen den er tung) og noen øvelser for bryst og rygg. Helt sykt deilig. Nå håper jeg bare treningsgleden fortsetter! Jeg må bare huske å minne meg selv på å ikke bli for revet med, for da har jeg lettere for å bli fort lei. Har bestilt meg noen nye treningstightser som forhåpentligvis kommer i morgen. Og for første gang har jeg kjøpt en tights som ikke er sort, haha! Viktig å være litt vågal. Neida, joda.

Så ville jeg vise dere den nye genseren min! Det er mamma som har strikket den til meg etter mine ønsker, og jeg er SÅ fornøyd. Utrolig deilig genser som jeg vet kommer til å bli mye brukt. Selv om jeg vegrer meg for å bruke den i frykt for at den skal bli slitt og ødelagt, haha. Jeg skal til mamma neste helg og har faktisk planer om å kjøpe inn pinner og garn som jeg kan ta med – og starte mitt første prosjekt selv. Men først trenger jeg et lynkurs i basic strikking. Det kan bli tungt, i og med at både meg og mamma har like dårlig tålmodighet, haha. Men det hadde vært gøy å få til å strikke!

uken som gikk #6

/adlinks

Så sykt deprimerende egentlig, men jeg skulle egentlig poste dette innlegget for noen dager siden – helt til jeg kom til “throwback” delen og jeg ble sittende å se gjennom sommerinnlegg på bloggen i en time og det ble for sent. Jepp, jeg er av typen som gjerne leser gjennom mine egne, gamle innlegg. Så ja, egentlig litt deprimerende å se hvor godt jeg hadde det sommeren 2015 med sol og hele pakka. Så skulle jeg poste det dagen etter, men da ble det også for sent før jeg kom meg på pcen. Så kommer litt sent denne uken også – noe som begynner å bli vanlig nå, haha..

UKENS HØYDEPUNKT
Egentlig tenkte jeg å skrive “å dra til Oslo” her, men det er en ting som overkjører det – nemlig å få vite at en av mine beste venninner ENDELIG fikk bebbis på fredag!! Her-re-guuuud han var så nydelig ♥ ♥ Var på besøk på tirsdag og holdt på å kose meg ihjel med lille Isak som bare er noen dager gammel. Skal ikke legge skjul på at jeg blir pittelitt babysyk av sånt, haha.

UKENS OPPTUR
Daaa må det bli at jeg dro til Oslo, haha. Det var kosikos.

UKENS NEDTUR
Å ikke være hjemme når Isabelle fikk babyen. Men heldigvis tok det ikke mange dagene før jeg var det og fikk hilst på både henne og baby Isak ♥

UKENS LÅT
SB records – YOU. (må høres på høyest mulig volum og i partyhumør) Nå vil jeg til Oslo igjen 🙁

UKENS BILDE
(nesten) Alle jentene samlet på torsdag, klare for å dra en tur på byen!

UKENS THROWBACK
Dette bildet ble tatt samme dag som headerbildet mitt, og det er faktisk i juli 2015 (!!!!). Jeg trodde helt ærlig ikke at bildet var så gammelt. Eller jo, egentlig så gjorde jeg jo det.. I alle fall! Jeg har akutt sommersyke og trenger at det blir sommer i nord. Fine byen min ♥ (I alle fall en liten del av den, da)

Litt flere bilder fra sommeren i 2015…

Og for ikke å snakke om sommeren i 2014, den trenger jeg i alle fall:

UKENS ØNSKELISTE
I det siste har jeg vært utrolig flink å spare, så nå har jeg klart å spare meg opp en del. Derfor føler jeg nesten det er på sin plass med noe nytt! Så noe av dette må klikkes hjem snart. Og jeg vet at bildet er fucka, plassen jeg bruker for å lage dem har tydeligvis litt problemer 🙁 Men bare å klikke på plaggene for å komme til dem!

hjemme igjen

Da var langhelgen min over og det var tilbake på jobb i dag. Det har vært utrolig deilig med langhelg og ikke minst deilig å være i Oslo hos jentene mine! Jeg kom på at jeg hadde glemt å skrive om det her, men fra torsdag til søndag har jeg altså vært i Oslo. Linn Ida og April har kjøpt deg leilighet sammen litt utenfor Oslo, så der har jeg vært hele helgen. Torsdag dro vi ut, fredag ble rolig med noen glass vin hos dem og taco og lørdag hadde de innflyttingsfest. Det blir nok ikke lenge til jeg tar neste tur heller nå når jeg (i følge meg selv, haha) har blitt så lokalkjent.

Da jeg dro ned hadde jeg planlagt å ta masse bilder jeg kunne poste, men.. Dette er altså alt som ble tatt.

Denne er bare perfekt. Elsker virkelig denne genseren.

Genser fra vila HER.

Jeg har funnet ut at dette er den diggeste genseren jeg noen gang har eid. Perfekt til enhver anledning, både fest, chill og hverdags. Så denne må det kjøpes flere av, i de andre fargene!

Lang genser fra NLY Trend HER.

uken som gikk #5

Et par dager senere enn jeg planla å poste, men ok! Tenkte det var greit å få det postet før denne uken var over i det minste, hehe. Så denne gjelder altså forrige uke, om det var noen tvil.

UKENS OPPTUR
Å dra på harrytur til Sverige med jentene! Selv om formen var helt elendig og jeg spydde tre ganger, hehe.. Men det var koselig!

UKENS NEDTUR
Søndagen var en eneste stor nedtur 🙁 Men kan jo kun takke meg selv som ikke tok det så rolig som jeg burde gjort på lørdag :-)))

UKENS HØYDEPUNKT
Å få besøk av mamma, kjæresten og småsøskene mine. Og ikke minst gøy å se på lillesøster som spilte håndballkamp!

UKENS LÅT
Ed Sheeran – Shape of you.

Den er så fin! Og remixen Mikkel (han ene i Broiler) har laget, som er under her, er utrolig fin.

UKENS THROWBACK
Rolig throwback til februar 2012 hvor jeg brukte garnier sin selvbruning som gjorde meg mer orange enn brun. Men jeg var utrolig søt da, altså?? Når jeg ser tilbake på bilder som disse hvor jeg sitter på skolen får jeg et liiite snev av savn til skolen. Men det er veldig lite, altså. 

UKENS FILM
Once again har jeg ikke sett en eneste film. Jeg ser tydeligvis kun på tv-serier.

UKENS TV-SERIE
Saving Hope, den kan sees på TV2 Sumo 🙂 Jeg som liker Greys Anatomy synes i alle fall den falt i smak – selv om det ikke blir helt det samme og det skal mye til for å slå Greys.

UKENS CRAVING
Speltlompetoast med kalkunskinke, ost, ketchup og pesto, herreguud så godt.