uken som gikk #37

Reklame | annonselinker

Denne skulle egentlig postes på mandag, men selvfølgelig har uken gått fra meg siden jeg har jobbet sent og ikke vært hjemme før i 9-tiden hver kveld. Så da ble det plutselig veldig sen oppdattering – og denne uken som gikk kommer i morgen.

I går var jeg på jobb 9 timer på XXL, dro hjem og slappet av i noen timer, for så å dra på jobb på Hjørnet i 5 timer. Jeg har nemlig begynt som bartender igjen! Usikker om jeg har nevnt det tidligere, men jeg begynte i alle fall i juli og synes det er så gøy å være tilbake bak baren. Siden Gründer la ned i 2016 har jeg nesten ikke tenkt på drinker, så jeg var ganske nervøs de første vaktene mine. Heldigvis ligger jo kunnskapen i underbevisstheten så det løsnet fort, og nå stortrives jeg med å være back in business.

UKENS NEDTUR
Jeg har fått betennelse i den ene foten min. Var hos legen på mandag og fikk det bekreftet, etter at jeg begynte å få gradvis vondt på lørdag. I følge legen er jeg bedre om 1-2 uker, men jeg tenker vi går for å halvere tiden og setter frist til torsdag haha. Får bare holde meg så mye i ro som mulig, og satse på at det går over fort.


UKENS GLEDE

Lørdag og søndag forrige uke var jeg hos NMK Hålogaland på bilcrossløp. Dere som har lest bloggen min en stund husker kanskje at jeg har vokst opp på bilcross, så jeg deltar på løp så ofte som jeg kan. Som regel blir det kun når vi har løp i Harstad eller hos Hålogaland, som har bane ca 45 minutter fra Harstad.


UKENS TANKE

De siste ukene har jeg fått for meg at jeg vil ha meg en bobil. Jepp, at jeg er nærmere 30 enn 20 har aldri vært mer tydelig haha. Men det hadde vært så mye enklere å kunne delta på bilcrossløp andre plasser enn bare i nærområdet, for det er jo noe jeg har lyst til å gjøre. Men skal man ha en ordentlig bobil må man minst legge i 200 000. Og det har jeg ikke så veldig lyst til, siden jeg en dag håper å kunne kjøpe meg hus eller leilighet. Så vi får se, kanskje jeg er heldig og kaprer førstepremien i Lotto på lørdag? Tro meg, da hadde det blitt bobil!


UKENS TV-SERIE

Jeg har fått hang up på den nye sesongen til Kardashians på TV2 Sumo, i tillegg til Wahlgrens verden som du kan se på DPlay. Bare drit-tv med andre ord 🙂


UKENS BILDE

Spiste middag med noen venninner forrige mandag, noe som var kjempekoselig!


UKENS LÅT

Don’t call me angel – Miley Cyrus, Ariana Grande & Lana Del Rey.


UKENS PODCAST

Må på behandling – jeg har hørt meg gjennom ca alle episodene og ler like mye hver episode.


UKENS WANTS

Ønskelisten min har altså vokst enda mer siden sist, og jeg ble såå forelska i disse veskene!! Jeg har kun en liten veske og trenger en til, så nå er bare spørsmålet hvilken farge jeg skal velge… Tror jeg blir å gå for den mørke, men samtidig var jo den gule såå fin.

Jakke HER / Veske HER / Topp HER
Genser HER / Veske HER / Kjole HER

i min liste – netflix

Jeg tipper jeg ikke er den eneste som har abonnement på både TV2 Sumo, viaplay og netflix? Og overraskende nok bruker jeg faktisk alle abonnementene mine så å si hver eneste dag! (Når andre i familien ikke bruker dem, that is.. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har måtte endre passord fordi jeg har vært litt for snill og gitt alle tilgang haha)

Anyhow! Jeg tenkte å dele med dere hva som er i min watchlist for tiden, hvorfor jeg la dem i watchlist og hva jeg bruker å se på de forskjellige plattformene. Både viaplay og netflix er som regel overfylt til enhver tid, og jeg tror jeg må bli arbeidsledig i 5 år for å klare å se meg gjennom alt. Det kommer jo alltid noe nytt i veien som gjør at det jeg har lagret, blir glemt.

NETFLIX

Denne bruker jeg hver dag. Rett og slett fordi de har Gossip Girl, og det ser jeg på hver gang jeg sminker meg eller dusjer. Jeg er av typen som er ganske avhengig av å ha “selskap” til enhver tid, og da er Gossip Girl grei siden jeg slipper å følge med, men likevel skjønner hva som skjer når jeg først ser på skjermen. (siden jeg har sett alle sesongene typ 20 ganger..) Ellers ser jeg på 13 Reasons Why, Designated Survivor og Orange is the new black for tiden. Sistnevnte begynner jeg å bli ganske lei av, så jeg håper jeg snart klarer å se meg ferdig. Snakk om å dra ut en serie i det vide og brede.

Ellers har jeg dette i watchlist for tiden;

 • The Resident – tv-serie.
  Denne handler om en legestudent, and you had me at doctor – med tanke på den Greys Anatomy-elskeren jeg er. Nå har jeg jo ikke sett en eneste episode, men tror jeg så en trailer før jeg la den i lista mi og konkluderte med at den måtte være litt Greys-lignende?
 • Travis Scott look mom i can fly – film.
  Jeg elsker Kardashians, jeg elsker Kylie Jenner. Kylie Jenner er sammen med Travis Scott og dermed havnet den i lista mi, haha. Det er mest sannsynlig en totalt uinteressant film for meg, men jeg så at både Kylie og Stormi er med, så da var jeg solgt.
 • When They See Us – tv-serie.
  Denne skammer jeg meg over ikke å ha sett enda, for det er en så utrolig viktig serie som er basert på en ekte historie. Fem tenåringsgutter blir feilaktig dømt for en voldtekt og må sitte TRETTEN år i fengsel!! Denne håper jeg alle legger i listen sin.
 • The Roommate – film.
  Leighton Meester er på forsiden av coveret på denne filmen. Det er egentlig eneste grunnen til at den havnet i listen min, haha. Den har fått 4,8 på IMDB og er åpenbart ikke en film man burde ha som førstevalg. Men jeg elsker Leighton (på grunn av GG seff) og må se den. En eller annen gang. Nå skal det jo også sies at jeg har hatt for vane å like filmer selv om de har under 5 på IMDB så jeg tror ikke det skal så veldig mye til for å imponere meg tydeligvis? Well well.
 • Riverdale – tv-serie.
  Denne trenger kanskje ikke introduksjon for jeg tenker de fleste har hørt om denne? Jeg er ikke helt sikker på sjangeren selv, men en krysning av GG og Pretty Little Liars? Kan virke sånn av beskrivelsen. La den kun i listen fordi lillesøsteren min elsker den og mente jeg burde se den. Men dette er kanskje ett år siden, så man skjønner jo hvor langt jeg har kommet med denne haha.
 • The Open House – film.
  Hovedrollen er samme fyren som er med i 13 reasons why, og siden jeg likte han tenkte jeg vel at jeg ble å like denne. Men nå ser jeg at den har 3,3 (!!!!!) på IMDB så jeg håper virkelig ikke at jeg har SÅ dårlig filmsmak. Det er forøvrig en skrekkfilm, og jeg elsker skrekkfilmer (så lenge jeg slipper å se dem alene) så det er jo godt mulig jeg synes den er bra.
 • Satanic – film.
  Nok en skrekkfilm – og også her i listen min fordi hovedrollen er en favoritt (Haley fra Modern Family). Men GUD altså. 3,7 på IMDB. Jeg må virkelig slutte å sjekke det. Det er med andre ord heller ikke en film jeg burde anbefale. Men siden jeg ikke dømmer før jeg har sett noe så anbefaler jeg den likevel. Se den hvis du virkelig ikke har noe som helst annet å gjøre.
 • The Crown – tv-serie.
  Dere som har lest bloggen min en stund har kanskje fått med dere at jeg ELSKER kongefamilien vår. Og når det kommer til film tror jeg også at jeg liker kongefamilier. Prinsesse på prøve er faktisk (enda) en av mine favorittfilmer. Så da tenkte jeg (en gang i tiden) at jeg måtte se denne serien, og denne har jo faktisk fått 8,7 på IMDB så mulig jeg må flytte den høyere på prioriteringslisten min.
 • True Story – film.
  Jeg er ekstremt fan av true crime, dokumentarer og alt som er basert på ekte. Denne filmen handler om en journalist og en morder som har stjålet identiteten hans, og er basert på fakta. Med andre ord burde det være en film som faller rett i smak hos meg, meeen som bare aldri har blitt prioritert blant Gossip Girl og Frustrerte Fruer.
 • Russian Doll – tv-serie.
  Denne handler om en dame som dør, og dør, og dør og gjenopplever sin 36. bursdag. Altså jeg tenker umiddelbart hvor forbanna jeg hadde vært om jeg måtte dø hele tiden og gjenoppleve samme øyeblikk gang på gang. Også er hovedrollen hun der ene i Orange is the new black, PLUSS at den har fått 8,7 på IMDB!! Haha nå fikk jeg plutselig dilla på å sjekke, selv om jeg lovet meg selv å ikke gjøre det fordi for min del har det nada å si. For de har trossalt gitt Twilight blant annet 4,7 og det er en av mine desidert favoritter.
 • Dirty John, the dirty truth – film.
  Denne har jeg lagret i alle versjoner som finnes, altså historien om John Meehan som det er laget massevis av filmer og tv-serier av. Netflix-filmen har jeg sett, men dette er en annen type igjen som jeg enda ikke har sett. For dere som ikke har sett noe av det – se! Så sjukt fascinerende og ganske forstyrrende.
 • White Gold – tv-serie.
  Denne ble KUN lagt i listen fordi hovedpersonen er Ed Westwick, altså Chuck Bass fra GG <3 <3 Ifølge IMDB er den ikke så verst (7,4), så kanskje den også må bli prioritert snart.
 • World War II in colour – tv-serie.
  En annen ting jeg elsker – bortsett fra kongefamilien, true crime og dokumentarer – så er det krigshistorier og ja, krigen generelt. Dette er en film med opptak fra 2. verdenskrig som er restaurert i farger og bedre oppløsning.

Dette var egentlig bare 1/5 av det jeg har i listen min på netflix, så jeg tror nesten jeg må dele dette opp i flere innlegg haha. Håper du kanskje fikk noen ideer på nye filmer eller tv-serier å ta fatt på! Eller kanskje du rett og slett vil tipse meg om filmer og tv-serier på netflix jeg burde legge i listen min?

Uken som gikk #36

Reklame | Annonselinker

Ble litt overtenning i dette innlegget merket jeg når jeg begynte å skrive. Det har jo (som dere har merket) gått lang tid siden jeg har blogget daglig, og da løper hendene litt løpsk på tastaturet. Sorry not sorry, haha. Men håper dere liker slike innlegg! Jeg synes i alle fall det er gøy å lese, og jeg gjorde jo slike innlegg før. Synes det er en grei måte å oppsummere uken som gikk, samt å dele litt ekstra som kanskje ikke har blitt fortalt.

UKENS NEDTUR
Å innse at tre uker med ferie snart var over, aldri har tre uker gått så fort som nå når jeg har hatt ferie, haha. Det er nok fordi jeg endelig har hatt energi til å ta tak i ting jeg vanligvis ikke har energi til etter jobb, vært mye på besøk og dermed hatt så å si kun fulle dager. Tror jeg har hatt tre rolige dager av 23 feriedager.


UKENS GLEDE
Rett og slett det å få gjort så mye hjemme når jeg har hatt ferie. Jeg har ryddet, pantet utallige flasker, malt og brukt 3 timer på å luke ugress ved roten. Å skulle luke ugress er altså ikke bare-bare om man ikke har gjort det før (og heller ikke har redskaper), og i alle fall ikke når man skal ta det ved roten. Altså fyyy for en jobb! Var støl i flere dager, haha. Men ja, det har vært veldig deilig å få unnagjort mye.


UKENS FILM 
A Simple Favor! Har du sett den? Som jeg sikkert har satt utallige ganger på denne bloggen elsker jeg jo Gossip Girl, og hovedpersonen er altså Serena Van Der Woodsen for dere som er like inni Upper East Side som jeg er. Jeg synes den var veldig bra! Selv om det kanskje ble litt VEL mye spenning på hennes sosiale media i forkant av premieren. Dere fikk kanskje med dere at hun sluttet å følge alle, begynte å følge kun folk som heter Emily Nelson (navnet på hovedkarakteren) og slettet alle bildene hun hadde lagt ut. SÅ bra var den ikke at den fortjente all hypen, men den var bra!


UKENS TV-SERIE
Jeg står mellom Gossip Girl og Frustrerte Fruer, rett og slett fordi det er dem som har holdt meg med selskap når jeg har dusjet, sminket meg, spist frokost og trengt noe i bakgrunnen denne uken. Det gjør de forsåvidt hver uke, men jeg føler det har vært mye FF på TVen den siste uken. Men faen det er så utrolig kjedelig å skulle si dem, så jeg velger faktisk å si 13 Reasons Why som er kommet med ny sesong.


UKENS BILDE
Jeg var å gikk tur med Isabelle og sønnen hennes på mandag, og jeg synes dette bildet var så koselig! (Til tross for elendig kvalitet..) Fineste, godeste, lille Abel.


UKENS LÅT
Astrid S – Doing to me. Hun slutter altså aldri å imponere!! Det er sjelden hun har gitt ut musikk jeg ikke har slukt fullstendig, noe jeg setter pris på i en jungel av dårlig musikk haha. I tillegg kjenner jeg meg virkelig igjen i teksten og føler kanskje jeg får et annet forhold til sangen da, i tillegg til at den er sykt fin.


UKENS PODCAST
Truecrimepodden! Jeg begynte å høre på den for litt over en uke siden og ble helt oppslukt. Jeg elsker å høre på podcast når jeg feks gjør husarbeid, maler, kjører eller trener. Denne handler rett og slett om true crime, som navnet kanskje avslører. I’m a sucker for that og hvis du også liker true crime anbefaler jeg den på det varmeste. Ellers hører jeg jo på faste podcaster hver uke. Og der er det kun Harm & Hegseth og Status med Sophie & Fetisha som har made the cut (foreløpig), haha.


UKENS WANTS
Jeg merker at vinteren er rett rundt hjørnet, og hodet mitt har allerede omstilt seg og tror det ER vinter. Jeg har dermed begynt å bruke ullsokker allerede, og nå når jeg sitter og ser på nye klær er det liksom ullgensre og boblejakker.. Men høsten er fin den óg! Så lenge vi faktisk får høst, og ikke går rett over til frost og vinter haha.

Uansett! Her er nykommerne på ønskelisten min på nelly. Den første genseren er jo bare to die for, og spesielt nå mot vinteren. Den finnes også i gul, en farge jeg virkelig er svak for. Skoene elsket jeg, stort pluss for at de er rosa – selv om jeg ikke hadde trodd jeg skulle falle for det. Og den siste kjolen var så sykt billig, bare 289kr! Blir nok noen favoritter som klikkes hjem ved neste lønn, bare synd ønskelisten sikkert er ENDA lengre til den tid og har ENDA flere favoritter. Alltid en struggle.

Rosa genser HER / Gul genser HER / Sko HER
Kjole med ermer HER / Topp HER / Kjole HER

det er viktig å bruke stemmen din

Nå prøver jeg for harde livet å komme inn i dette med å blogge igjen, og føler jeg gjør en greit god innsats når jeg faktisk tar med meg PCen på besøk for å få til et blogginnlegg. Klapp på skuldra 🙂

Jeg var tidligere i dag å stemte, noe jeg håper alle har gjort? Jeg synes det er viktig at vi bruker stemmen vår når vi er så heldige å bo i et land hvor vi faktisk får lov til å stemme. Jeg hadde dog ikke satt meg ordentlig inn i hva det egentlig gikk ut på (selv om jeg var gjennom samme greia for 4 år siden, men jeg var tydeligvis like blank den gangen) og hadde IKKE fått med meg at jeg skulle stemme på hele fylket også. Selv om det kanskje sier seg selv når det heter kommune- og fylkesvalg. Jeg hadde med andre ord kun satt meg inn i lokalpolitikken i Harstad (altså for kommunevalget) og måtte bare ta en råsjangs på fylket. Jeg stemte likt på både fylke og kommune og håper det partiet jeg stemte på også har gode kampsaker for fylket også.

Jeg dro med pappa for å stemme og ble dratt med i kirkevalget i samme slengen. Altså jeg var helt grønn, og vi måtte ringe tanten min som er gift med en prest for å høre hva det egentlig var vi burde stemme på. Men vi stemte i alle fal, selv om jeg fremdeles er like grønn på det feltet.

Nå er jeg på besøk hos Sophie som er hjemme i noen dager. Utrolig koselig å få inn litt kvalitetstid når hun først er her, siden det blir sjeldnere mellom hver tur jeg tar til Oslo. Jeg har tenkt å ta meg en liten tur før jul, helst legge det til en langhelg sånn at jeg får tid til å både slappe av OG være med venner og familie. Det blir alt for ofte bare stress når jeg er der nede og jeg føler ikke jeg rekker over å gjøre alt jeg skal. Så på neste tur planlegger jeg inn tur til IKEA og Pascal – sistnevnte har jeg seriøst drømt om å dra innom i flere år nå men jeg klarer aldri å få det til?? Og helst time det slik at jeg kan møte han. Sånn helt seriøst drømmen.

ferien fløy avgårde

Jeg er faktisk i min siste uke med ferie nå, og begynner på jobb igjen i morgen. Tre uker har virkelig flydd avgårde, og jeg har ikke gjort noe som helst som kan minne om ferie. Jeg har malt, ryddet og ellers hatt full timeplan så å si hver eneste dag. Så den turen til Oslo som jeg vurderte å ta får bli om noen måneder, jeg fikk heller ikke dratt til Lofoten som jeg hadde håpet. Men jeg har i det minste fått gjort mye fornuftig som jeg ellers ikke har energi til å ta tak i. Så får jeg ta ferie til neste år heller, haha.

I går var jeg i bursdag hos Lotte, men hjemme igjen allerede klokken 01. Jeg bare merket at jeg ikke var i humør til å være på byen så jeg dro like greit hjem, spiste rullekebab og så på 13 reasons why. Perfekt avslutning på en lørdag – og så utrolig deilig å ikke være dårlig i dag, spesielt med tanke på at jeg skal begynne på jobb igjen i morgen og må opp kl 07. For når jeg først blir fyllesyk henger det gjerne i helt til søndagskvelden og det vet jeg ikke om jeg hadde taklet i dag.

Og se på håret mitt i går da!! Jeg var såå fornøyd! Lillesøsteren til Isabelle flettet meg og jeg er alltid så utrolig sjalu på folk som er flinke med hår. Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne gjøre sånn her på meg selv, da ville jeg gjort det hver eneste dag. Eeeelsker fletter.

Nå skal jeg se enda mer 13 reasons why, spise potetskruer og snart legge meg. Mote meg opp til å måtte adlyde alarmen på mobilen i morgen. Ikke bare er det kjipt at ferien er over, men det er jo så forbanna kaldt på morgenen nå også. Men jeg kan vel ikke klage når vi har hatt tidenes sommer i år – og forsåvidt enda har dager som er varme. Det bare hadde ikke gjort noe om det enda var 25+ grader 🙂

bursdagsfeiring

Reklame | Annonselinker

To innlegg på to dager? Hva er det som skjer, haha.

I slutten av juli feiret jeg bursdagen min, hele 25 år har jeg rukket å bli. Med andre ord nærmere 30 enn 20 og jeg kjenner tendenser til en mild, tidlig midtlivskrise. Hva skal jeg gjøre med livet mitt? Burde jeg kanskje vurdere utdanning nå? Får jeg noen gang kjøpt meg leilighet? Hva jobber jeg med om 10 år? Burde jeg levere mer enn èn lottokupong i uka?

Uansett hva, hvem og hvordan, så har viaplay fått inn alle sesongene av frustrerte fruer. Og det kan holde meg okkupert i ganske lang tid (med tanke på at jeg ser alle sesongene på nytt igjen. For 3 gang. På 2 måneder), til jeg finner ut.

Jakke HER / Sko HER

Dette er bortimot de eneste bildene jeg tok på bursdagen min. Og det irriterer meg litt, for jeg skulle gjerne hatt bilder av meg selv med for eksempel tall-ballongene mine. Altså det er nesten det jeg gleder meg mest til med bursdag, å kunne ha ballonger!! Og planen min er hvert år å ta med meg mest mulig ballonger på byen. Så i år pakket jeg to søppelsekker med ballonger som skulle bli med på byen, men tror dere ikke jeg glemte dem? Mmm yes. WHAT a disappointment.

Sånn sett bort fra det med ballongene, så har jeg verdens beste familie og venner som ga meg kjempefine bursdagsgaver og gjorde dagen min fin <3 Men jeg er usikker på om jeg blir å feire igjen før jeg blir 30. Det er mye styr kun for at jeg elsker litt oppmerksomhet, haha. Jeg får se hva det blir til neste år! Mest sannsynlig er jeg for glad i ballonger til å gi slipp på en feiring.

nedlagt blogg i et halvt år

Ok så denne bloggpausen jeg (ved et uhell) tok ble kanskje litt lengre enn forventet. Jeg har nesten ukentlig tenkt på når jeg skal starte igjen, men så har det bare blitt med tanken. Jeg har nok av bilder å dele, når jeg tenker meg om, for jeg tar flittig bilder med mobilen. Så at jeg ikke har bilder å dele, blir en løgn.

Men så ble en uke til en måned, og en måned til to. Og plutselig sitter jeg her, SYV måneder etter og blogger. Altså wow. Dette er den desidert lengste pausen jeg har hatt, siden jeg opprettet min første blogg i 2008. Jeg kan vel ikke kalle det pause heller når det har gått så lang tid, så jeg har kanskje hatt en nedlagt blogg i et halvt år. But hey, here we are (go) again <3 Og ikke bare har jeg tenkt tanken på å oppdatere bloggen igjen, men fristelsen for å lage meg youtube-kanal har også vært her. Men den tanken, forblir enda bare en tanke.

For en måned siden tok jeg meg ulønnet ferie for å dra en tur til Lofoten. Charlotte kom opp fra Oslo med kjæresten Thomas, og de ville at jeg skulle bli med dem til Lofoten. Så da pakket jeg og dro til mamma! Og GJETT om de valgte rette uken å komme opp på. Været vi har hatt i det siste er bare to die for, og jeg kjenner jeg blir ekstremt lykkelig av å se på bildene her. Sol, varme og jeg har faktisk vært på fjelltur. Typ min andre fjelltur i Lofoten siden jeg flyttet dit i 2001. Det er ganske skammelig, og da jeg endelig var på toppen innså jeg at dette må det bli mer av. For en fantastisk natur vi har i Lofoten!! Og i nord generelt. Jeg får ikke sagt det nok, og uansett hvor mange år som går – så er jeg like trollbundet av naturen og omgivelsene. Til og med på den verste vinteren, elsker jeg å sitte inne og nyte det dårlige været. Storm og vind er faktisk noe av det koseligste jeg vet om, og hver gang jeg drar til Lofoten om vinteren ber jeg om dårlig vær haha.

Fjellet vi var på heter Mannen og ligger mellom Hauklandstranda og Uttakleiv. Det er 400 moh og jeg synes det var et enkelt fjell for en nybegynner som meg, og utrolig fin utsikt på toppen. Nå har jeg fått mersmak, og med tiden skal jeg ha vært på alle fjell i Lofoten. Innenfor rimelighetens grenser, såklart. Jeg bestiger ikke de høyeste med det første, haha.

Bildet under er tatt på min barndomsplass. Man svinger av en liten avstikker fra hovedveien for å komme dit, og hver gang jeg kjører til Leknes må jeg svippe nedenom en tur. Merkelig hvordan man kan få en ro over seg, bare ved å være på en bestemt plass. Og slik har jeg det i Lofoten, jeg blir bare avslappet og lykkelig. Verdens fineste og beste plass.