det koster ingenting å melde avbud.

2007. Juni. Jeg hadde bodd nesten ett år i Harstad og hadde blitt kjent med nye folk. Men fremdeles var jeg kanskje “hun nye”. Siden jeg fyller år midt i juli skulle jeg feire bursdagen min før skoleslutt. Pappa hadde kjøpt inn nye hagemøbler og reisesenger, så jeg kunne feire på verandaen og ha overnatting etterpå. Jeg hadde med meg innbydelsene på skolen og inviterte en god del jenter. To av dem kastet innbydelsen i søpla mens de lo, når de trodde jeg ikke så på. Akkurat det har brent seg fast i minnet, og vil nok for alltid være noe jeg husker. Sammen med følelsen av skuffelse.

Dagen kom. Jeg tror 3-4 av de jeg hadde invitert, møtte opp. Det gjør oppriktig vondt å skrive om dette og på en måte “innrømme” det, selv om det alltid har vært ekte. Og jeg synes synd på meg selv. Eller, jeg synes ikke synd på MEG direkte, men på 12 år gamle meg i 2007. For jeg husker at det som gjorde meg mest trist etter den dagen, var tanken på at pappa hadde handlet inn nye møbler til bursdagen min – også hadde han egentlig ikke trengt det. Og jeg var flau. Flau over at de jeg hadde invitert ikke møtte opp eller ga beskjed om at de ikke kunne komme. Og jeg var lei meg. For at de ikke ville feire bursdagen sammen med meg.

Dette har gjort meg til en usikker person nå i ettertid når jeg skal arrangere ting. Jeg blir supernervøs for å invitere til for eksempel bursdag. Jeg ELSKER å ha bursdag og tanken på å feire bursdag. Men jeg er livredd for at folk ikke skal møte opp. Jeg feiret bursdagen min i helgen, og brukte over en måned på å invitere alle jeg ville. Fordi jeg var redd for at ingen skulle trykke på “skal”. Også blir jeg irritert på meg selv, og smålig flau, for at jeg har slike tanker.

Men så ble jeg ikke så flau når 3 stykk meldte avbud dagen før og jeg det eneste jeg tenkte var “jeg skjønte dette kom til å skje.” og jeg ville egentlig bare gråte. Den første hadde visst det i flere dager, men ventet til dagen før med å si i fra. Hun andre fikk plutselig noe som kom opp, noe som er forståelig. Og hun tredje ga ikke beskjed overhode, jeg måtte spørre. “Men hva betyr det om jeg sier i fra dagen før, eller en uke før? Jeg kan jo fremdeles ikke komme. Skal du liksom avlyse?”. Det som betyr noe, er hvis flere tenker samme tanken. Har man invitert 10 stk og 5 melder avbud dagen før, så sier det seg jo selv at man kanskje vil gjøre om på ting. Eller utsette det om mange nok ikke kan møte opp. Men da er man jo nesten avhengig av at folk sier i fra når de vet.

Og historien min fra 2007 er alt annet enn unik. Barn opplever dette stadig og jeg mener det er viktig at foreldre er obs på det, og følger med om barna deres blir invitert i bursdager. I mitt tilfelle var jeg heldig fordi noen møtte faktisk oppJeg vet at andre barn opplever at INGEN kommer og det er forferdelig trist. Man kan skjønne at livet noen ganger kommer i veien og noen helger er man opptatt med andre ting. Men det koster ingenting å si at hei, i dag passer det faktisk ikke for meg. Det koster ingenting å melde avbud. Jeg tror man er bortskjemt med alt for mange valg i dag. Det er for lett å si “kanskje” i frykt for at man skal låse seg, også kommer noe bedre opp. Men da er det nesten bedre å si nei.

uken som gikk #29

Forrige uke oppsummert, bare et par dager for sent. Jeg kom hjem for litt siden og har spist middag mens jeg ser på orange is the new black. Vurderte om jeg skulle kjøre meg en liten kveldstur med podcast på, jeg slapper alltid mer av når jeg kjører tur – enn om jeg skulle vært hjemme og sett på tv for eksempel. Eller så kan jeg jo bare være fornuftig og legge meg tidlig.

UKENS HØYDEPUNKT
Å ha bursdag på mandag! Jeg elsker å ha bursdag og synes faktisk det er litt gøy å bli eldre. Aner ikke hvorfor, og jeg tenker det er nok ikke mange årene igjen hvor jeg faktisk synes det er GØY å bli eldre. Så det får jeg bare nyte mens jeg kan, haha.

UKENS GLEDE
Å pynte lokalet hvor jeg skulle feire bursdag med masse unicornting, selv om det ble ganske stress som følge av “ukens nedtur” som er fortalt under her, haha. Og å faktisk feire burdagen, det var gøy!

UKENS NEDTUR
At batteriet på bilen plutselig var dødt på fredag, som gjorde at alle planene jeg hadde utgikk og måtte gjøres på lørdag. Noe som resulterte i stress og at jeg bare såvidt hadde ting på stell når bursdagen skulle feires, haha. Heldigvis var det bare å lade batteriet natt til lørdag, det har holdt siden da!

UKENS FILM
Notting Hill, av alle ting. Altså jeg fatter ikke hvorfor eller hvordan jeg fikk den idèen. Det er jo sikkert 10+ år siden jeg så den sist liksom. Men den er fin da, god gammel slager som jeg forsåvidt synes er like gøy og koselig som sist jeg så den. For 10+ år siden.

UKENS WANTS

Strikket genser / Skinnskjørt / Sort topp

Sett i burgunder / Gult skjørt / Sort topp

UKENS TV-SERIE
You Me Her! Soph tipset meg om den og vi så første episode sammen. Det er en helt grei serie, og jeg synes det er greit å veksle litt mellom serier alt etter hvordan humør jeg er i. Quantico (som jeg fremdeles ser på) avhenger av at jeg følger med, You Me Her er en litt “lettere” serie, om jeg kan kalle den det. Også ser jeg forsåvidt Orange is the new black på nytt også som sagt, sånn typ i bakgrunnen når jeg spiser eller sminker meg, siden det KOMMER NY SESONG PÅ FREDAG!! Omg. Det blir bra.

UKENS BILDE
Jeg var på båttur med noen venner på onsdag da jeg tok dette bildet. Jeg blir faktisk oppriktig lykkelig av å dra på båttur og blir sittende å smile fra øre til øre fra start til slutt. Humøret var ikke helt på topp den dagen, men etter bare ètt minutt på havet ble det bedre. Havet er som terapi, har jeg funnet ut.

UKENS LÅT
Kriss Kross Amsterdam – Whenever, en nytolkning av Shakira’s gamle hit. Sjukt bra!

UKENS PODCAST
Ny kategori! Jeg har blitt helt hekta på Harm og Hegseth sin podcast, og har hørt på den i et par uker nå. Perfekt å høre på når man tar sol (som jeg forøvrig ikke har gjort på flere år, haha), sminker seg, kjører til og fra jobb, lager mat, maler soverommet (som jeg burde gjort, helst i går) står i dusjen. Ja, egentlig hele dagen kan man høre på podcast – og Harm og Hegseth anbefaler jeg virkelig! Gøyale folk.

bare 357 dager til

adlink / nelly

Rart hvordan man lengter etter å jobbe sent når man jobber tidlig, også vil man jobbe tidlig når man jobber sent. Det er liksom aldri greit uansett hvordan vakt man har haha. Men det går bra, for jeg storkoser meg på jobb! Det er bare verst de dagene vi har fint vær og jeg står inne på jobb og tenker at shit, nå hadde det vært deilig om jeg var ferdig kl 16 liksom. I neste uke slipper jeg heldigvis å tenke sånn – for det er meldt fint vær fra fredagen nå OG jeg jobber tidlig neste uke! Det er bare å håpe at YR holder det de lover.

Så ville jeg dele de siste bildene jeg har fra bursdagen! Jeg feiret som sagt på Solheim brygge, som ligger ca 10 minutter kjøring ut av byen sørover. Det er helt fantastisk nydelig der nede, både utenfor og inni lokalet, noe alle poengterte. Været var så som så, ikke sol men heldigvis ikke regn heller. Og jeg hadde det såå morsomt! Gleder meg allerede til jeg har bursdag til neste år, haha. Tror du på meg om jeg sier jeg har nedtelling hvert år? Cuz I do – og nå er det bare 357 dager til neste bursdag 😀

Topp fra nelly
(direktelink)

unicorn everything

Adlink / Nelly, reklame / Festkompaniet

Ett år til neste bursdagsfeiring, så utrolig deprimerende å tenke på. Men heldigvis har jeg enda flere bilder å dele fra feiringen på lørdag, de får dere se i morgen! Jeg skulle jo egentlig blogge på lørdag med bildene jeg postet i går – men på grunn av bil-krisen ble jo alt flyttet.. Så derfor blir det 3 dager med bursdagsbilder på etterskudd. Det synes jeg egentlig bare er koselig, så satser på at dere også synes det 🙂

Denne uken jobber jeg sent, noe som vil si at jeg ikke er hjemme før 21 om kvelden. Det passer meg ganske greit, for da får jeg god tid til å se ferdig Quantico om natten. Jeg er med andre ord enda på den serien, og føler jeg aldri blir ferdig. Om du ikke har sett den enda burde du se den – den er så bra! Jeg ble hekta fra første episode, og det er sjelden.

Topp fra nelly

Hårbøyle fra festkompaniet
Ballonger fra festkompaniet

unicornifisert bursdag

Sponset produkter | Festkompaniet

I går feiret jeg bursdagen min på Solheim brygge, som etter min mening må være Harstads fineste brygge. Der hadde jeg pyntet opp i temaet UNICORN ♥ Altså, jeg er fullstendig klar over at det kan virke barnslig – men jeg har hatt en hangup på det leenge og tenkte at det da var naturlig å bruke det som tema. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd med hvordan resultatet ble! All pynten er fra festkompaniet.no, de har et helt sinnsykt utvalg av pynt – til alle anledninger! De blir jeg definitivt å bestille fra neste gang jeg skal feire noe. Spent på hva jeg finner på til neste år, for nå skal jeg ha temabursdag hvert år.

Jeg skulle begynne å pynte på fredag var planen, dra å kjøpe det siste jeg trengte og ordne det meste klart. Men tror dere ikke bilen min streiket? Rett etter jeg og Soph hadde vært å tatt noen bilder, så jeg ble stående og måtte få starthjelp. Batteriet på bilen min var helt utladdet, mest sannsynlig fordi jeg ikke har kjørt langt i det siste og det ikke har fått ladet seg opp. Jeg håper i alle fall det er grunnen – så jeg slipper å kjøpe nytt.. I alle fall, som dere kanskje skjønner ble det ikke tid til å gjøre noe som helst på fredagen siden jeg ble fri for bil så ALT måtte gjøres på lørdag. Noe som resulterte i et sinnsykt stress og jeg fikk ikke pyntet før TRETTI minutter før det skulle begynne.. Heldigvis har jeg gode venner som kom tidlig og hjalp meg å pynte ♥

Direktelinker til det meste ligger under her!

Ballonger fra festkompaniet
Servietter og sugerør fra Nille
Pompom fra festkompaniet
Tallballonger fra Søstrene Grene

Enhjørning hodepynt fra festkompaniet
Cupcakes-kit fra festkompanieet
Unicornbanner fra festkompaniet
Rosa duk fra festkompaniet

uken som gikk #28

Vi har hatt godt vær i noen dager nå og det begynner jeg å kjenne, jeg blir så sinnsykt trett av sol og varme?? Sånn typ jeg kunne sovnet stående eller på matbutikken. Jeg holder på å slokne as we speak, så jeg kan faktisk ikke vente med å bli ferdig med dette innlegget og legge meg tidlig. Herreguuud så godt det skal bli. Eller, blir vel noen episoder quantico om jeg klarer å holde øynene åpne 🙂

UKENS HØYDEPUNKT
At mamma og småsøskene mine endelig kom til byen! Familietid er alltid koselig, og jeg skulle virkelig tatt meg en tur til Lofoten snart.. Noe jeg ikke får tid til før i august 🙁 Får håpe godværet holder seg, selv om det egentlig ikke er så viktig – jeg drar jo hovedsaklig for å møte familie og venner, så får godt vær bare være en bonus! 

UKENS NEDTUR
Det er noe galt med bilen min. Tror jeg. Jeg begynner å tro at jeg er bil-hypokonder i tillegg, om noe sånt eksisterer? Et par ganger jeg har parkert de siste dagene har viften fortsatt å gå, selv om bilen er stoppet. Men så er det noen ganger at den ikke gjør det. Jeg tenker jo selvfølgelig at motorhavari blir det neste med eeen gang, haha… Men jeg har fått beskjed om at det ikke er noe å bekymre seg for. MEN som den (bil)hypokonderen jeg er tenker jeg fremdeles det verste.

UKENS FILM
Hummingbird så jeg på søndag, og den likte jeg! Jason Statham er en så sinnsykt god skuespiller, uansett hvilken rolle han blir satt i.

UKENS TV-SERIE
Fremdeles Quantico, haha. Jeg ser det hver kveld og når jeg ellers har tid – den anbefales på det sterkeste!!! Som jeg også poengterte forrige uke. En skikkelig mindfuck-serie hvor man tror man skjønner, også skjønner man egentlig ingenting. Også hopper det frem og tilbake i tid hele tiden.

UKENS BILDE
Dette bilde tok jeg forrige onsdag da det var hele 12 grader og solnedgang. Nord Norge <3

UKENS TANKE
Et nytt punkt på listen. Og det blir ikke noe dypt her, som man kanskje skulle tro. Men jeg har fått et innfall nå og vil virkelig bli lys i håret igjen. Helst før jeg skal feire bursdag på lørdag, så da tror jeg nesten at jeg må bli lys igjen 🙂 Eller i alle fall gjøre noe med den forferdelige etterveksten jeg har. Den ER så lang nå at jeg kan faktisk ikke gå med håret rett, haha. Heldigvis vises den ikke når jeg har hestehale (som jeg har 99% av tiden) 😀

UKENS LÅT
Ariana Grande – no tears left to cry. Har hatt dilla på den i flere mnd nå, og det er blitt en fast synge-sang i bilen. I loooooove

UKENS CRAVING
Avocado på knekkebrød. Med skinke og ost, skinke, skinkeost og egentlig det meste. Yummi

UKENS SHOPPING
Det er sinnsykt lenge siden jeg unnet meg selv noe nytt. Mest fordi jeg har begynt å tenke praktisk (typ trenger jeg virkelig det her? Kommer jeg til å bruke det? Har jeg noe som matcher? Osv) men også fordi jeg faktisk har GLEMT å shoppe – har du hørt noe sykere? Haha. Men når jeg skal feire bursdagen min til helgen måtte jeg klikke hjem noen nye ting for å se om jeg kan bruke det, samtidig som jeg bestilte litt annet 🙂 Klikk på navnene for å komme til klærne.

OG DET BESTE! Om du bruker koden LASTCHANCE i kassen får du 20% EKSTRA avslag på salgsvarer! Alt under (unntatt den sorte toppen) er på salg akkurat nå – så da blir det enda billigere! For ikke å snakke om favoritt-vippeserumet mitt komorebi som også er på tilbud fra før av, men blir billigere nå. 

LONG SLEEVE WRAP TUNIC onlDISKA LEATHER BELT _ CROCHET TRIM TOP

EYLURE EXAGGERATE NO. 143onlVIVIAN L/S HOOD _ onlDISKA LEATHER BELT 

PCROYCE LS KNIT _ KOMOREBI VIPPESERUM _ CABLE FRILL JUMPER

er jo lov å håpe

GOD HELG! Det skal bli så utrolig deilig med en dag fri nå, før det er tilbake på jobb igjen mandag kl 08. Og på mandag har jeg buuuuuuuursdaaaaag! Som den ungen jeg er gleder jeg meg noe sykt, også er det ekstra stas at mamma og småsøskene mine er i byen på bursdagen min. Feiring blir neste helg, og jeg har allerede bestilt inn alt av pynt som jeg gleder meg til å vise dere – det blir så syyyykt bra!

Og noe som også blir sykt bra er visst været i neste uke, det er meldt oppmot hele TRETTI grader! Men for det meste sol bak sky, noe som betyr at det er mulighet for overskyet vær. Håper riktignok det blir dårlig med skyer sånn at jeg kan dra nytte av det gode været og kanskje bli litt brun :-):-) Det blir jeg mest sannsynlig (definitivt) ikke, men er jo lov å håpe.

Bildene her har jeg forresten redigert med presetsene mine, PÅ PC! Haha jeg måtte altså gå over til PC etterhvert. Tok en stund før jeg skjønte at jeg faktisk måtte betale for å få det til å fungere, og enda lengre tid før jeg skjønte hvor jeg fant presetsene. Gjorde ikke saken bedre at jeg har prestert å kjøpe lightroom på FEIL KONTO…. Jeg har altså kjøpt på eposten jeg IKKE har presets på. Så nå må jeg google meg ihjel for å se hvordan jeg flytter dem over… Men jeg må jo innrømme at det var mye enklere å gjøre det på pc, enn på mobil. 

….. Og Frida er som alle andre småunger, må lures med godteri for å bli med på bilder 🙂

plutselig blitt handy

Jeg har så sinnsykt mange planer nå som jeg skal flytte hjem igjen. Kanskje litt for mange, egentlig. Men jeg er optimistisk! Også er det litt gøy å plutselig være litt handy, selv om jeg mest sannsynlig må bestille meg et par kiropraktortimer mellom slagene haha. Er ikke så fint lite jeg har satt meg opp som mål å få gjennomført heller;

– Male soverommet mitt.
– Male gang opp til loftet/soverommet, samt skifte gulv. (gulvet gruer jeg meg noe sjukt til..)
– Male soverommet til pappa, lillesøster og lillebror.
– Male stuen.
– Male yttergang og gang opp til 2 etg.

Som dere kanskje skjønner har jeg litt å henge fingrene i fremover. Heldigvis vet jeg at jeg kommer til å få hjelp av pappa så jeg vet hva jeg skal gjøre, og gjør det rett. Jeg skal male både tak, vegger og vinduskarmer – og eneste rommene som jeg ikke skal male er badet og kjøkkenet. Men det blir så bra når det er ferdig!! Tror jeg sier meg fornøyd om jeg er ferdig før jul, haha. Neida, jeg skal bli ferdig til før høsten er over har jeg bestemt meg for. Soverommet mitt er førsteprio og der har jeg som nevnt tidligere allerede begynt sånn smått. Maling starter jeg med neste uke da jeg ikke har fått tid denne uken.

 

rimelig og fint

Jeg har sett litt på nett etter interiør til å ha på det ferdige soverommet mitt. Dessverre har jeg skråtak som tar veldig mye av rommet, men jeg skal nok få det bra uansett. Jeg skal prøve å innrede det mer romslig enn sist jeg bodde hjemme, da hadde jeg aaalt for mye dilldall og det ble egentlig litt trangt. Denne gangen skal jeg prøve å holde det enkelt.

Under her er noen av tingene jeg har sett på, som jeg vurderer å bestille! Jeg tenker å holde det meste av interiør i sort og trefarget både på soverommet og stuen (når den blir ferdigmalt en eller annen gang), men siden jeg ikke orker å kaste bort alt jeg har fra før av skal jeg heller prøve å kombinere alt. Så har jeg fått helt dilla på lagerhaus, de har så mye fint! Og ikke minst rimelig.


// adlinks

Lav pidestall, høy pidestall og pidestall


Veggkrukke og pidestall


Lammeskinn, speil og gulvteppe


Marmorfat og hylle

uken som gikk #27

Jeg tenker å prøve meg på denne – nok en gang. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har startet med det her, men aldri klart å vedlikeholde. Kanskje denne gangen! Nå skal jeg dra på jobb. Jobber kveld denne uken, så er ikke ferdig før 2030. Da tenker jeg å dra til pappa for å male siden jeg ikke fikk meg selv til å gjøre det tidligere. Sto opp tidlig, men ble liggende å se på tvserie helt til halv 2..


// Annonselinker

UKENS HØYDEPUNKT
Det fine været vi hadde på mandag og torsdag! Det var godt med noen fine dager. Og å endelig starte med soverommet mitt! Nå er det bare å håpe at jeg blir ferdig i løpet av uken. Ellers blir jeg oppriktig skuffet over meg selv, haha. Også håper jeg ikke at jeg blir lei, det har jeg ikke tid til med den tidsplanen jeg har satt meg.

UKENS GLEDE
At jeg har fått bestilt pynt til jeg skal feire bursdag om to uker, det blir så bra! Jeg gleder meg noe sinnsykt til å pynte lokalet og ikke minst vise dere hvor fint det blir. Iiiiih

UKENS WANTS
Klikk på navnene for å komme til klærne.

FRILL TOPPERFECT CHUNKY SNEAKERHIGH NECK FLOUNCE SKATER DRESS

NESSA TEE CASUAL _ PCROYCE LS KNIT _ VMNALA SMOCK 3/4 TOP

UKENS FILM
Jeg har ikke sett på en eneste film denne uken, annet enn Harry Potter haha.

UKENS TV-SERIE
Quantico!!!!!! Ble tipset av en kompis og herreguuud for en fantastisk bra serie. Den må bare sees! Elsket den fra episode 1 og det er sjelden en tvserie er så fengende, synes i alle fall jeg. Den ligger på viaplay.

UKENS BILDE
Favorittbyen min ♥

UKENS LÅT
5 seconds of summer – youngblood, har fått helt dilla på den og tror nok det blir å fortsette ut sommeren.

UKENS CRAVING
Kulsyrevann og saft. Hadde en periode i 2013 (hva finner man ikke ut når man har hatt blogg i alle år, haha) hvor det var det eneste jeg drakk, og nå er jeg tilbake på kjøret haha. Favoritten er zeroh generelt – men spesielt den med ananas oog jordbær. Pære og sitrongress var også overraskende god.