for noen år siden var det vi…

Alle har vel til nå fått med seg det fryktelige terrorangrepet i Paris for noen dager siden. Det er helt utenkelig at folk kan være så forbanna feige og ondskapsfulle mot andre mennesker, og det gjør meg så sint og lei meg. Jeg har holdt meg litt ekstra unna VG og dagbladet de siste dagene i frykt for å se de verste bildene, men facebook klarer man jo aldri å holde seg unna. Så da har jeg jo fått med meg at det ikke overraskende er folk som alltid skal ha noe å klage på, som bare MÅ kritisere og gjøre det til noe negativt at folk har valgt å vise sin støtte til Frankrike via nettopp facebook.

Jeg vet at det er krig hver dag. Jeg vet at det er helt vanlig at byer blir bombet og uskyldige mennesker mister livet hver-eneste-dag. Jeg sier ikke at jeg ikke bryr meg om disse landene bare fordi jeg endrer mitt profilbilde for å støtte Frankrike nå, og ikke hadde flagget til Libanon når det ble bombet dagen før Paris. Jeg prøver heller ikke å si at det er såpass uvanlig med terror at jeg kun reagerer når Paris blir målet.

Jeg kan skjønne at mennesker som er fra eller bor i byer hvor slikt skjer så å si hver dag, reagerer på at facebook ikke gir dem muligheten til å ha sitt eget flagg på profilbildene sine. Jeg kan skjønne at dette er veldig provoserende, men det betyr ikke at folk som meg, som har endret profilbilde nå, skal bli sett ned på og beskyldt for å ikke bry seg om resten av verden. Jeg er enig i at det ikke kun skal være tilfeller som dette som gjør det mulig å legge på slike filtre på profilbildene, facebook burde åpne for å ha flaggene til alle de utsatte landene.

Men jeg kan også skjønne at folk ikke viser like mye støtte til de landene som er utsatt for dette så å si daglig. Det er blitt såpass vanlig at sånt skjer i enkelte land at vi ikke tenker over det. Men! Det betyr jo ikke at vi ikke bryr oss. Mange donerer penger til røde kors og andre organisasjoner for å hjelpe land som er utsatt, så å ta alle under en kam blir feil. Avisene skriver jo daglig om krig, bombing og all elendigheten, i tillegg til at vi får se det på nyhetene. Så ingen blir glemt, det blir bare ikke like stort fokus på facebook. . . 

En annen grunn til at mange (i alle fall norske) velger å støtte Frankrike nå, er fordi det er et land som er ganske så likt vårt eget. Man tenker at skjer det der, så kunne det like gjerne vært her. Man kan på en måte kjenne seg litt mer igjen i Frankrike, foran for eksempel Irak eller Syria hvor det er mer vanlig at slike angrep skjer. Nok en gang – det betyr ikke at vi ikke viser medlidenhet til nevnte land heller, bare at det er litt mer fjernt enn det Frankrike er for oss. Jeg skal jo ikke snakke for alle og enhver, men jeg tenker i alle fall sånn.

Folk må gjerne ytre sine meninger, men når det kommer kommentarer som “dere gjør ingen forskjell med å endre profilbilde”, eller “doner heller penger i stedet for å endre profilbilde” NO SHIT! Tror dere folk er under den oppfatning at skifter man bilde, så gjør man en forskjell? Å skifte profilbilde indikerer bare at man støtter hverandre, og står sammen i kampen mot terror. Vi viser at vi bryr oss og ønsker dem alt godt. Jeg tror ikke at mitt flerfargede profilbilde kommer til å hjelpe Paris med å bygge byen opp igjen. Men jeg tror – og vet – at de setter pris på støtten dem får. Og donere penger. . . Skal vi donere penger til Frankrike, er det det folk mener? Frankrike er jo ikke akkurat et land hvor de lever dårlig og har bruk for donasjoner fra oss, så akkurat DEN ser jeg ikke. . .

For noen år siden var det vi som fikk støtte og gode ord fra hele verden. Akkurat nå er det Frankrike som trenger det og jeg akter å vise min støtte med å endre mitt profilbilde.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg