oppskrift: pavlova

Du trenger:
4 egg
3 dl sukker
En pakke kremfløte
Vaniljekrem
Frukt og bær (til toppen)

Forhåndsvarm ovnen til ca 150 grader slik at den er varm til du skal sette det inn.

Til marengsen (som er bunnen på kaken) bruker du kun sukker og eggehvite. Start med å skille eggehviten og eggeplummen.


Så pisker du eggeviten og sukkeret sammen til det blir stivt. (skal være såpass stivt at det ikke kommer til å renne utover når du har det på bakepapir)

Så posjonerer du det utover brettet. Du kan enten lage små kaker som meg, eller en stor kake! Disse posjoneringene ble riktignok litt for store siden de heves noe i ovnen. . . Anbefaler å lage litt mindre! Sett brettet inn midt i ovnen i 10 minutter, så slår du ned varmen (etter de 10 minuttene) til ca 100 grader og lar det stå i 50 minutter før du tar brettet ut.

Til toppingen pisker du krem! Ha i vaniljekremen når den er ferdigpisket og bland det med en håndvisp.


. . . . . Marengsen ut av ovnen

Så legger du på kremen og topper med bær! Ser godt ut, sant? Mmh. . . NYDELIG!


4 kommentarer

Siste innlegg