all PR ække alltid god PR (heldigvis)

Jeg skal prøve å holde meg saklig. Selv om det natulig nok er litt vanskelig å skulle holde en saklig tone her. Blir uansett et langt innlegg merker jeg, siden det skal godt gjøres å korte ned, haha.

Kommer kanskje ikke som noen overraskelse at det er “mannegruppa ottar” jeg snakker om, gruppa som har hatt rundt 38.000 medlemmer hvor alle er menn. Deres lille fristed, som de så fint sier, hvor de kan dele morsomme vitser og bilder uten at vi damer/jenter/kvinner skal få innsyn eller forstyrre dem i deres lille hule. Og i gruppereglene er det spesielt to ting som skal følges; ingen pedofili, ingen pornografi. To regler som har blitt brutt så til de grader. Og er du medlem av denne gruppen og ser noe du mener ikke hører hjemme der, så får du heller ikke rapportere innlegget – for en annen regel er at rapportering av innlegg er ikke tillatt.

Først og fremst: det GLEDER mitt hjerte å se at medlemstallet stadig går ned, og spesielt å se at jeg har mindre venner som er medlem der nå – enn det var i går. De har på bare noen dager mistet over 10.000 medlemmer. Det gleder meg at noen menn ser hvor tåpelig opplegg dette er og velger å ta avstand for å ikke bli assosiert med gruppen, der har man “ekte mannfolk”. Som det forøvrig påstås at alle i gruppen er… Vel, vel.

Jeg skal ikke bli fanatisk å slette vennene mine som er medlem der. For selv om et knippe mannfolk har postet ekstremt ufine ting der er det ikke gitt at alle gjør det. Noen er jo også medlem for research for eksempel. Jeg trenger ikke komme med eksempel her – men dere vet nå hvordan det er å dra alle under en kam. Det er sjelden populært for de det går ut over og det er sjelden riktig å gjøre det. Selv om jeg absolutt råder alle til å melde seg ut, da et medlemsskap der uansett ikke ser så bra ut.

Jeg synes bare man skal få en ting klart, da det kan virke som at noen ikke har skjønt det? Man lager ikke vitser om pedofili, incest, voldtekt, overgrep eller kommer med trusler mot andre som enkelte i gruppen har kommet med. Man truer ikke 13 år gamle jenter, (man skal forøvrig ikke true NOEN) hva er det som får folk til å true BARN? Man sier ikke at folk fortjener å bli voldtatt. Man sier ikke at folk fortjener bank og det som verre er. Man trakasserer ikke mennesker. Man henger ikke ut mennesker, for eksempel i form av å spre bilder av seksuell karakter. Man bare gjør ikke sånt.

Det er godt mulig at enkelte ting som ser stygge ut på papiret akkurat dekkes av ytringsfriheten (refererer nå til en uttalelse fra kripos tidligere i år) og at man ikke kan bli straffet for å si eller skrive det – men fy faen. Alle har hørt om normal folkeskikk og de fleste innehar filter som fanger opp hva som ikke burde/burde bli sagt på det o-store internett og generelt sagt i det hele og store. Også må jeg bare føye til at det er jo ganske flaut og ikke minst ganske ulogisk at krenkende ting og vitser om incest/voldtekt kommer fra FEDRE SELV? It makes no sense for meg at mennesker som selv har barn skal kunne tulle om sånne ting. Selv om det såklart ikke hører hjemme noen plass at noen skal tulle om sånt, så sjokkerer det meg litt ekstra.

Så er det dette lille stuntet deres, da. “For å bevise at de ikke er dårlige mennesker” startet de altså en innsamlingsaksjon for barnekreftforeningen. Kudos til barnekreftforeningen for å stoppe denne aksjonen. Jeg vet det er blandet med meninger om akkurat dette, men jeg synes det var helt rett gjort av dem. Noen av de som donerte la ved utrolig ufine tekster som inneholdt både det ene og det andre, noe som ikke kan aksepteres. Jeg har full forståelse for at de ikke vil bli assosiert med en slik gruppe og sånne folk man kan finne i gruppen – og det er helt ærlig ikke verre enn at vil noen fra gruppen donere, så gjør det ANONYMT! Vil du det virkelig, så trenger du ikke gjøre det kun fordi du vil at “mannegruppa ottar” skal bli satt i et godt lys. Kan love dere at det ikke funker.

Jeg vet mange har prøvd å rapportere gruppen, meg selv inkludert, uten at det har gitt resultat. Jeg fikk til og med svar fra facebook om at rapporteringen var gjennomgått og gruppen fjernet fordi den strider mot facebook sine retningslinjer. LIKEVEL er den enda oppe?? Skjønn det den som kan.

Det sies at all PR er god PR, men ække alltid det skjønneruuuu. Og GODT ER DET. Selv om administratorene skryter noe fælt over at de har fått så mange forespørsler nå mens alt har vært i media. Blir jo ikke overrasket egentlig, de pedofile stiller seg vel i kø nå for å få innsyn i gruppen.. Håper gruppen blir tatt ned og jeg er veldig glad politiet tar dette alvorlig. 

Og til dere som har blitt hengt ut – faen dere er rå og tøff som står frem med navn og forteller til media! Så håper jeg det går bra med dere.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg